ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 15.06.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 ... chyba nieoficjalna procedura - ale podpytaj, może coś się rozjaśni w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 15.06.2015 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Nie no...jak już nabędziemy działkę, to też przejdę się do urzędu podpytać o ten dach;) A nuż pozwolą...? A jak nie to poszukam jasnego - chociaż przejrzałam oferty dachówek i wszystkie brązy mają odcienie rudości, albo są raczej ciemne niż jasne. No nic - czasu jeszcze sporo, może coś się objawi. Semiramida - ściśle w tamtej okolicy nikt nie ma płaskiego, wszyscy spadziste - a masakra, bo ja bym wolała płaski - no ale co zrobić Będzie ze spadkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 15.06.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Jakie będą dachy: tam gdzie jest jeszcze szczere pole decyduje treść wniosków właścicieli ziem, robiąc podanie o plan miejscowy czy decyzję o warunkach zabudowy podawali, jaki chcą dach. Rzadko artysta odgórnie narzuca wizje bo plan by zostal uwalony większością głosów. przed zakupem działki sprawdza sie, czy mogę postawić to co ja chcę czy lepiej szukać innego osiedla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 15.06.2015 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 semiramida - no może tak było;) pierwszy dom stanął na tych polach pewnie 5 lat temu, plan uchwalono teraz;)Wszędzie u nas w warunkach podają już dachy spadziste - w międzyczasie uchwalono plany dla trzech kolejnych rejonów niedaleko nas i też są dachy spadziste.A my szukamy działki pod kątem dobrej lokalizacji, a nie rodzaju dachu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 20.06.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Ania, jeśli pozwolisz, wklejam link do nowego wątku o lampach. Myślę, że warto tam zajrzeć: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?238541-ILUMINACJA-w-inspiracjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 21.06.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Znalazłam na pintereście ciekaw, moim zdaniem, rozwiązanie łazienkowe - z dużą powierzchnia przy wannie na kieliszki, książki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 21.06.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 marta najważniejsze, że kieliszki się zmieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 21.06.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Znalazłam na pintereście ciekaw, moim zdaniem, rozwiązanie łazienkowe - z dużą powierzchnia przy wannie na kieliszki, książki itd. piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 21.06.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) ... ciekawa wnęka ... i w łuku też pewnie byłaby niezła - zaintrygowało mnie miejsce " na kieliszki " ... to i powinno być miejsce na dobre wino ! - z książkami to nie wiem - mamy pewną stałą podwyższoną wilgotność, ale dla chcącego ... tak, czy nie jest dużo miejsca na odkładanie różnych bardziej i mniej potrzebnych przedmiotów. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 21.06.2015 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Ania dużo sprzętu chce przy wannie ustawiać : "uwielbiam wanny wbudowane w duże podesty, bo mogę tam ustawić książkę, kawę, kieliszek, czasem nawet lapka (), świece, kwiaty i sama jeszcze usiądę;)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.06.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 ana289 przepraszam, że w Twoim wątku, ale mam pytanie o taki ciekawy zapis w Planie Miejscowym : " ... zaleca się stosowanie kolorystyki budynków opartej o gamę stonowanych kolorów ziemi. " - jak sądzicie ? - to chyba chodzi o pełną gamę kolorystyczną ( może poza czernią ) ... a jeśli nie, to gdzie szukać " stonowanych kolorów ziemi " ? Afryka, Azja, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.06.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 W ceramice ostatnio, panoszy się szkliwo "plamy oleju"... Chyba nie bez powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.06.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 .. to jest chyba dobry pomysł na nowy wątek w FM , dla zapisów, które mają nieokreślona ilość interpretacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.06.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 I tak i nie...Ja czasem szybciej coś znajduje u Any, niż w wątkach tematycznych. Wiem, że TU było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 22.06.2015 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Ależ jesteście kochani, że tak o nie pamiętacie i wklejacie, choć ja sama zaniedbałam wątek (ale tylko dlatego, że nic się nie dzieje, a ja czekam, aż się zadzieje:D). Marta - świetnie obudowana ta wanna, choć na "kieliszki, wino i książki" potrzebuję półki z boku wanny, a nie za głową czy w nogach:P, ale materiał piękny, obudowa z drzwiczkami również Może tu pójść z w te piękne, kamienne, zimne blaty:yes: Łukaszu - nie no...biblioteczki nie chcę robić w łazience, chodziło o miejsce na odłożenie książki;) Zatem wilgotność nie powinna aż tak przeszkodzić. Co do kolorów budynków - w opracowywanym planie dla "naszej" pierwszej działki obok ZP jest taki zapis "kolory ziemi" - mnie się podoba, choć myślę sobie, że jakby ktoś poszukał inspiracji w czerwonych australijskich ziemiach, to wyszedłby z tego niezły mix kolorystyczny:D Wierzyć trzeba, że przyszli inwestorzy poprawnie zinterpretują zapis "stonowany";) Cieszę się Piotr, że można coś pożytecznego wyłowić z mojego wątku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 22.06.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Piękny zapis A czarny czemu nie? w końcu jest coś takiego jak zastygła magma i ona też stanowi podłoże ziemi i jest bardzo czarna http://kolumber.pl/upload/photos/1532/9139/fb72956a90fa21212792bad761fe87d7_big.JPG juz nie mówiąc o mniej egzotycznych miejscach czyli czarnoziem: http://d.alegratka.pl/g2/o/3c/d2/a2/26061417_5905_d.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.06.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) ... tak Aniko - ziemia ma tysiące zmieniających się kolorów i odcieni http://img2.national-geographic.pl/uploads/photo/315/315897/kolory-ziemi-krajobrazy3-315897-large.jpg national-geographic.pl - na pierwszym planie od dołu kolor można uznać za " stonowany " w stosunku do ciemniejszego tła, ale pewnie i takie relacje dotyczą innych odcieni i kolorytu Edytowane 22 Czerwca 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 22.06.2015 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Jakże pięknie wpisałyby się domy w kolorach ziemi w Twoje zdjęcie Łukaszu, nie do znalezienia;) Aniko pewnie ten zapis pozwala obkładać domy czarnym łupkiem. No niestety u nas nie jest tak dobrze - mamy wybór w odcieniach beżu i bieli:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.06.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 ... wiesz mnie zawsze uczono, że domy powinny " wyrastać z ziemi " ( co by to nie znaczyło ), co jest niejednokrotnie ( bardzo często ) sprzeczne z zapisami PM i mamy takie siłowanie się z tymi zapisami. - a przyjmując dosłownie kolorystykę ze zdjęcia national-geographic dom byłby niesamowity : ( idąc od góry ) - klasyczna szarość z odbiciem błękitnego nieba, potem przejście w kolory miedzi, rdzy i lekkie unoszenie od spodu podkreślone jasną tonacją ( jak na zdjęciu ) .... a w tym krajobrazie, to i biały, czy czarny sześcian robiłby wrażenie, albo znikający dom-lustro pochłaniany przez naturalne otoczenie ... na pewno byłoby to wyzwanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.06.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Aniu, dobrze, że już jesteś Rozumiem, że etap oczekiwania, ale jakieś konkretniejsze konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts