מרכבה 18.01.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Ze sklejaniem makiety dzieci będą mieć frajdę dobry pomysł, też sobie tak planuję wykonać. Żeby widzieć co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 U plastyków można kupić specjaną piankowa płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 18.01.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Spróbuj zbudować makietę ścian w skali. To jeszcze inaczej pokazuje wnętrza. Będziemy budować mini domek:) ale uciecha:) dzieciaki zwariują jak nam się to uda - wkleję się pochwalić I może wreszcie zobaczę bryłę, bo szkicować mi się nie chce, póki co tkwi w mojej głowie jak obraz:) Obym się nie załamała, jak ujrzę efekt;) Pestko, co to za płyta piankowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Kupujesz w sklepie dla plastyków. Taka cienka leciutka płyta - biały papier z zewnątrz, a w środku gęsta pianka. Kroi się ostrym nożem do tapet i klei krawędzie do podstawy i do siebie.Ja z tego zrobiłam nawet schody w skali 1:100. Można też u modelarzy http://www.akcesoria-modelarskie.pl/pl/c/STYRODUR-Modelarski/87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 18.01.2015 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Dzięki:) Kleiłaś z tego najcieńszego 1-2mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 18.01.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Ana, wiesz, że jestem maniaczką funkcjonalnych rozwiązań w kuchni, szczególnie stołu http://emotikona.pl/emotikony/pic/11icon_devil.gif i moim zdaniem tam jest jednak za wąsko i będzie niewygodnie, będziecie się tam "przeciskać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 18.01.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Ana, wiesz, że jestem maniaczką funkcjonalnych rozwiązań w kuchni, szczególnie stołu http://emotikona.pl/emotikony/pic/11icon_devil.gif i moim zdaniem tam jest jednak za wąsko i będzie niewygodnie, będziecie się tam "przeciskać" - wąsko ! - pisałem, ... a po minimach wyglada to tak ( przykład ) : http://www.domplusdom.pl/sites/default/files/imce/site_manager/REDAKCJA/Lipiec2010/Ergonomia%20stolu/Stol_6a.jpg http://www.domplusdom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 18.01.2015 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Przy stole fakt. Ale tam blat i hokery = zasada ta sama?Nie upieram się - będzie zatem inna kuchnia;)Przecież w tych szalonych 300m nie mogę się przeciskać do bufetu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 18.01.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 - zasada ta sama ... siedzisko krzesła, czy hokeru ma standardowe swoje zbliżone wymiary, człowiek również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Nie, miał jakieś 5mm. Wtedy tylko taki był dostępny. Na ściany był rewelacyjny, bo mój dom z Ytonga, więc grubość w proporcji do ścian była niemal idealna. Schody z trójkątnie wycinanych beleczek podklejałam taśmą dwystronnie przylepną i wzmacniałam brystolem. Tu masz link do różnych „GOOD IDEAS” w moim pintereście http://www.pinterest.com/pestka56/good-ideas/ Popatrz sobie. Może coś będzie Ci pasować. W wielu przypadkach nie do zrobienia już w wybudowanym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 18.01.2015 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) . Schody z trójkątnie wycinanych beleczek podklejałam taśmą dwystronnie przylepną i wzmacniałam brystolem. taaaa......tylko kto przyganie moje dzieci na pół roku? Twojego pinteresta już mam dodanego do zadań na najbliższe dni:) Z przyjemnością edit: już ukradłam Tobie trochę pintów:hug: jeśli pozwolisz:) Edytowane 18 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2015 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Bierz, pożyczaj, kradnij, byle się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 19.01.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Spróbuj zbudować makietę ścian w skali. To jeszcze inaczej pokazuje wnętrza. Nam wydawało się, że mamy wlaściwej wielkości kuchnię, dopóki nie wykleiłam makiety, ale wtedy było już za późno. Natomiast odkryciem pozytywnym okazała się możliwość zrobienia pokoju-antresoli w szczycie dachu ponad zaplanowanym poddaszem. ja swój pierwszy projekt sklejałem z grubego kartonu ...drugi już bardziej profi z płyty karton-gips 6 mm i wyszedł fajny masywny ciężki domek w skali 1:40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 No to ale mi teraz daliście;) Też sobie skleję domek, a co! choćby z bloków technicznych moich dzieci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 19.01.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Makietę możesz też wykonać na drukarce 3D jak masz dostęp. Jednak bardziej polecam znaleźć kogoś kto ma okulary 3D np. Oculus Rift i pochodzić sobie wirtualnie po takim domu. Jak włączałem znajomym przejazd kolejką górską, to łapali oparcie fotela, więc to tylko świadczy jak rzeczywiste są doznania. Do projektowania super, od razu widać czy jest dużo czy mało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.01.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 blok techniczny do drukarki i jazda, na poszczególne segmenty pół dnia i domek jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Andrzey, no nie mam takiej drukarki, ale już małż się śmiał, że by się teraz przydała. A w tych okularach gdzie mam sobie pochodzić? Po mojej makiecie? czołgisto - no co mi pozostaje;) klej, nożyce, liniał i do dzieła! A moje dzieci natychmiast przyniosą ludziki lego i będą się bawić w dom;) tylko nie wiem, czy dom to przeżyje, haha:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 19.01.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A w tych okularach gdzie mam sobie pochodzić? Po mojej makiecie? Po projekcie 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z kartonu będzie trudniej, bo się wygina. Szczególnie z poddaszem i dachem będzie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 19.01.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Z kartonu będzie trudniej, bo się wygina. Szczególnie z poddaszem i dachem będzie problem karton jest dobry ale ten z pojemników np. na owoce...ma podwójne lub potrójne ścianki i jest gruby na około 3-4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts