מרכבה 19.01.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 może na ploter laserowy i ze sklejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.01.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Albo klocki LEGO - chłopaki się ucieszą z tony klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 chyba najprościej będzie odwiedzić jednak plastyków;) i zaopatrzyć się u nich w pianki o różnej grubości - mamy w Poznaniu fajny sklep od blisko 25 lat, znają się na robocie, jak nikt;) Od rana walczę z piętrem po przestawieniu schodów na ścianę kominkową...i jest ciężko:( Albo nasza łazienka wypada nad salonem, albo wypada w kichowatym kształcie, pralnia też jakaś taka byle jaka. A sama bryła tak mi się podoba, że już nie chcę jej zmieniać (nawet mi się dzisiaj śniła, hahaha:lol2:)Walczę dalej, jak się nie uda, to schody zostaną tam gdzie pierwotnie były;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Albo klocki LEGO - chłopaki się ucieszą z tony klocków. klocki petarda, tylko zanim dojdę do ładu ze skalą, to wybudujemy z lego dom 1:1:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 19.01.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 klocki petarda, tylko zanim dojdę do ładu ze skalą, to wybudujemy z lego dom 1:1:D o tym samym pomyślałem ... dobry jest też spacerek po exporcie modelu CAD do 3DPDF otwieranego w standardowym Acrobacie - polecam. Niektóre programy mają wbudowany "Converter", inne korzystają z zewnętrznych Conwerterów. ana - pochwalisz się bryłą budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Łukasz:) przecież Ty już ją chyba widzisz, prawda? Albo przynajmniej masz pomysł no nie wiem, w czym ją narysować - mam ją w głowie, mogę Wam jedynie o niej opowiadać Ale może uda mi się zaciągnąć do pracy kuzynkę, która śmiga w sketchupie i mi ją narysuje.. Schody zostaną jednak na ścianie wiatrołapu i szatni. Miałam dziś taką myśl, że w końcu schody raczej przez lata będą niezmienne. A ściana może ewoluować - raz beton, raz tapeta, raz zdjęcia, potem obraz, potem cegła, blabla, itd - i po każdej zmianie będę wchodzić do "nowego" domu:) I ta opcja mi się bardziej podoba - nie mówiąc już o jakiejś fajnej koncolce, którą tam sobie postawię, O! edit - dobra, zaczęłam rysować ją w floorplanner - zobaczymy, czy coś wyjdzie:) nie wiem tylko jak zrobić strop:bash: Edytowane 19 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 19.01.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ty już ją chyba widzisz, prawda? - tak ! domyślnie, aczkolwiek z danych X , Y ( rzuty ) nie wynika jednoznacznie wartość Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.01.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Do narysowania domu dobry program CAD typu solid edge, inventor.. nie potrzeba nawet rysować w złożeniu. to jest jedna część, kolory tylko lic nadane inne. Z tego mogę zrobić przekroje, inne rys czysto już techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 19.01.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 ... chyba najlepszym narzędziem do projektowania jest --- dobrze zaostrzony ołówek --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.01.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 a no linijkę jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) a właśnie, że zrobiłam sobie w moim kochanym AC:) Wersja z wysokimi oknami na piętrze (ściana kolankowa 200, okno tej samej wysokości (chyba, że nie można?) I wersja z niskimi oknami - 100cm nad podłogą Elewacje odpowiednio: północ, wschód, południe, zachód do decyzji pozostaje lewe okno na ścianie północnej - może go nie być. No to teraz krzyczcie albo chwalcie;) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps0d793952.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps52123c65.jpg dom dwukolorowy - grafit + biel lub bielony kolor drewna+biel Do decyzji pozostaje opaska na wysokości stropu, którą można zrobić w innym kolorze (drewno, kamień, cegła, nie wiem;) Nie wiem też, czy 30cm to nie za mało na takie odcięcie. Może go również nie być i dom będzie czarno-biały:eek: Edytowane 19 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.01.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 No konstruktor będzie miał wyzwanie te ściany kolankowe na stropie. - Ja bym od razu robił je monolityczne, szczególnie nad garażem Ale na izlolację tarasów to wydasz majątek. Wiem widziałem wolisz o wnętrzach a ja znów o betonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 jajmar - nie poddawaj się Twoje uwagi są bardzo cenne i bardzo Ci za nie dziękuję - to nic, że nie kumam - najważniejsze, żeby zrozumiał ten, co będzie to obliczać, a potem budować. mówisz, że masakrycznie drogi dom? oj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ładny dom....Az go szkoda na działkę 26 x 40 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.01.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 mówisz, że masakrycznie drogi dom? oj.. dom pewnie tez tani nie będzie ,ale mówiłem o tarasach dobrze zaizolowane balkony, tarasy do tanich nie należą a przy tym areale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ładny dom....Az go szkoda na działkę 26 x 40 m oj...to mam budować brzydki dom, bo mam małą działkę? wiem, że ładniej wyglądałby na hektarach....z własnym stawem, zagajnikiem... albo najlepiej z widokiem na morze:yes: ps - zawsze mogę sobie trzasnąć fototapetę z widoczkiem, hahaa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Napisałaś, że mężowi obojętne 300 czy 500. Powiedz że potrzebujesz kasę na 500, zbuduj 300 na większym skrawku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2015 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Znasz wątek demon D. „Stodoła Pawła i demona”? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210399-stodo%C5%82a-Paw%C5%82a-i-demona/page45 Polecam. Popatrz choć na koniec, bo tam już cała elewacja gotowa. Jest obłożony łupkiem, a okna ma takie, że ja przed nimi klękam, szczególnie te na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Wątku demon nie znam, ale znam Demon z forum koniarzy:) Piękny dom:D Piotr - tylko nie jest tak prosto z ziemią w miejscu z pełną infrastrukturą. Wszystko w promieniu 1km (poczta, banki, apteki, sklepy, itd). Ten km pokonuje się chodnikami, ścieżkami rowerowymi, jeżdżą autobusy, przystanek mamy 100m od działki. Nie chcę iść w pola z budową - nie przy dzieciach. To jest centrum, a mimo to udało się przy parku działkę trafić Teraz mieszkamy 1km od działki - jeździmy sobie tam na rolkach - dzieciaki nie zmienią szkół - to dla nas ważne, ważniejsze niż wielkość działki. Z drugiej strony - ja za ogrodem nie przepadam - za pracą "w". Pewnie, że miło oko cieszyć widokami jak u Demon, albo u Ciebie - ale priorytety jednak inne;) Edytowane 27 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.01.2015 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Ja się nie do końca na tym znam...Ale jak każdy umiem doskonale ocenić! Nie traktuj mojego wpisu jako czepialskiego. Ot, tak mnie naszło... Chodzi o to, że czasem warto pochylić się nad zagadnieniem zwracając uwagę na to gdzie się projektuje. Mając po dwa kroki do płotu trzeba sobie zdać sprawę, że połowa efektu zmieni się w jego zaprzeczenie, jeśli o tym zapomnimy. Sporo domów widuję na zbyt małych działkach...Ciuchy się dopasowuje, a o domach ludzie czasem nie myślą... Kominek z dziurą przy podłodze to fajny efekt, ale nie ze stołem który wszystko zasłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts