Juskra 23.01.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 skoro o psach to też się pochwalę, bo o słupach, podciągach itp to słabo.... Mamy buldożka francuskiego, kanapowa słodycz Polecam tym którzy nie lubią biegać za psami, na spacerki trzeba go czasami zmuszać aby poszedł ale może dlatego że mieszkamy aktualnie na 4 piętrze, kto by lubił wchodzić po tylu schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Juskra - haha, może czeka, żeby go nosić Słodziak:) czołgisto - jedna z naszych suczek też owczarkowata i też siła spokoju. Uwielbiam te mądre zrównoważone psy! A ja chwilowo zarzuciłam znajomych, bo bez spotkania się nie obejdzie i wracam do "siebie":) Tym razem po raz enty z kuchnią, a przy okazji z miarką: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps3ba1c066.jpg jak nie wymyślę tej cholernej kuchni to nie zacznę budować - poważnie. Możecie się śmiać, ale kuchnia jest number1. Na plus w tej - duży blat przy lodówce (śniadania), potem zlew/kosz/zmywarka - ok Siedzisko przy oknie do konferowania z zapracowaną przy płycie mamą, czyli mną - number1 Przestrzeń przy płycie ok, nad tym talerze obiadowe - super. Przy płycie brakuje mi jeszcze małego zlewiku do odcedzania - może dorobię. Blaty poszerzone do 90cm, bo ja na 60 się nie mieszczę I nie lubię zachlapanej ściany przy płycie;) Blat z hokerami na wspólne lepienie pierogów, robienie pizzy i pierniczków, układanie puzzli i ofkors jedzenie. Przy ściance obustronnie przesuwne drzwi - w zależności od potrzeb - przyda się przy oglądaniu wieczorem gwiezdnych wojen na ekranie, coby mama nie siedziała w egipskich ciemnościach;) A tak zamknę się w mojej kuchni i sru:) Czekam na wnioski Wasze kochani! edit: - właśnie podliczyłam garaż - z motorem ma 52mkw i wizualizacja (byle jaka ale jest poglądowo) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/1_zps352850aa.jpg Edytowane 23 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 23.01.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 - przy okazji czytania o słupach i podciągach ... - pytnie do konstruktorów na FM :co sądzicie o stropie Cobiax ? - pewnie dla domku jednorodzinnego nie ma uzasadnienia ekonomicznego, ale też nie wymagapodparć co 6 - 8 m, tylko ( wg danych ) " przeskakuje " 18 - 20m- dot. psów : miałem Baseta - to dopiero spokój i opanowaniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 A już tak się ucieszyłam, jak zobaczyłam, że pojawiłeś się w mym wątku... A tu tylko słupy i słupy - a nic o mojej kuchni, ani nowym domu, ani o bryle poprzedniego http://emotikona.pl/emotikony/pic/0Laie_53.gif Ale o psach Ci wybaczam;) Basety są boskie - zawsze mi się podobały, choć nigdy nie miałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.01.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 co sądzicie o stropie Cobiax ? - pewnie dla domku jednorodzinnego nie ma uzasadnienia ekonomicznego, ale też nie wymaga podparć co 6 - 8 m, tylko ( wg danych ) " przeskakuje " 18 - 20m No mina majstra jakby miał na domku strop o grubości 60 cm zrobić bezcenna. Stropu na żywo nie dotykałem i nie projektowałem, wiec nie ocenię. Ta konstrukcja to idea ze stropów gęsto żebrowych tylko odpowiednio powiększona. Co do psów aktualnie brak, na stanie dwa koty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 O kotach też możemy:) mój śmieciuch o typie "meduzy" - jak nie chwycisz tak się przelewa;) Uwielbiam go:) Oczywiście też znajda.Jakie masz koty jajmar? ach...o koniach też możemy w wolnej chwili między jednym stopem a drugim podciągiem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 23.01.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ... a nic o mojej kuchni, ani nowym domu, ani o bryle - bryła wymaga solidnego dopracowania ! - na razie "wyskoczyła" z automatu ( z rzutów ) i jest jaka jest - mnie "nie powala z nóg" ( ale też nie jestem wyrocznią od estetyki ). - " trochę " inaczej projektuję : analizuję działkę, Warunki Zabudowy i potrzeby użytkowe, szukam kontekstu i pomysłu na budynek, ale "idę" drogą od zewnątrz ( bryła i relacje z otoczeniem ) - do wewnątrz ( układ pomieszczeń ). Gdy pierwsze decyzje projektowe będą choć zadawalajace ( przy takim podejściu ) rozwijam myśl i układam założenie w logiczną całość projektując wewnątrz / zewnątrz, zewnątrz/wewnątrz ... i tak X razy, aż uzyskam to, co w głębi duszy we mnie tkwi " ciosając ", rzeżbiąc tą nową przestrzeń, nie zapominając o uzytkownikach, ale też o konstrukcji, instalacjach ... czy też dobrych relacjach i proporcji projektowanych pomieszczeń ... można by długo pisać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 O..i dziękuję za merytoryczną odpowiedź Ja zdecydowanie rysuję od wewnątrz;) Ale - żeby nie było - próbowałam również zaczynać od zewnątrz - i jak dochodziłam do kolejnych pomieszczeń to.... tu naciągnęłam, tu zwęziłam i tyle zostawało z bryły, ile z zeszłorocznego śniegu:cool: Ciekawe co też mój przyszły architekt mi wymyśli... Tupię już nogami, bo od roku uchwalają plan - teraz było 4 czytanie, może wreszcie się uda za kilka miesięcy zamknąć temat, w tym temat naszej działki! I wreszcie będę mogła skierować kroki do znawcy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 23.01.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ...a ja i od zewnątrz i od wewnątrz a kot aktualnie leży na łóżku brzuchem do góry ps. ana...projekt jak widzę ewoluuje...więc teraz kuchnia otwarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 otwarta, ale z możliwością zamknięcia na czas imprez i oglądania filmów na ekranie:) koty są boskie - mój uwielbia zasnąć na moich nogach, potem zsunąć się na własny łeb, zgiąć pod wpływem swojego ciężaru, jakby mu kto kark przetrącił i tak spać dalej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 23.01.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ..taaa...kociaki mają niemiłosierne pozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 23.01.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ale co z możliwością zamknięcia? kotara? ruchome drzwi?przesuwna ścianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 23.01.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 aha...ja w miejscu gdzie masz stół jadalniany postawiłbym stół snookerowy przy takim metrażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 myślałam o ściance czy przesuwnym panelu chowanym za, albo w tę wolnostojącą ściankę. Z możliwością zasunięcia albo na prawo, albo na lewo w zależności od potrzeb:) Stół snookerowy chyba za duży - ale bilardowy 7stopowy już tak;) taki zamysł jest:D Robią już teraz naprawdę ładne stoły bilardowo-jadalniane:) I dodatkowym hitem jest nakładka do tenisa stołowego:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 23.01.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ana...ja to wiem ale mnie interesuje wyłącznie snookerowy 10 bądź 12 stopowy , żadne 3in1 a już tym bardziej jak napisałaś 7"....takie to w barach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 23.01.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Aniu, ściany zostały oczywiście dopisane A przybłędy są naprawdę najukochańsze, wcześniej miałam kupionego kundelka i psa z rodowodem, a moja obecna suczka bije wszystkie znane psiaki na głowę jest przekochana i przemądra, czasami z M mamy wrażenie, jakby była człowiekiem, bo wszystko rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 23.01.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 BTW muszę dokładnie przejrzeć cały wątek, to może wtedy uda mi się coś merytorycznego wtrącić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) ana...ja to wiem ale mnie interesuje wyłącznie snookerowy 10 bądź 12 stopowy , żadne 3in1 a już tym bardziej jak napisałaś 7"....takie to w barach hahaha - wyobrażasz sobie, że "zniszczę" salon wstawiając 12-stopowy tylko snookerowy:)? nieee, tego już nawet mój TZ nie zniesie ( a jemu jest trochę wszystko jedno jakie meble będą) musiałabym mieć drugi salon - tzn. pokój bilardowy:) więc jak już to tylko wersja barowa będzie;) chociaż trochę klops, bo taki stół się chyba nie rozkłada.... Anulko - a czytaj i podpowiadaj:) będzie mi bardzo miło:) Moje sunie też rozumno-ludzkie, psiaki są cudne! Edytowane 31 Stycznia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Nasz sąsiad dokupił specjanie terenu i postawił domek bilardowy. http://www.cosgan.de/images/smilie/tiere/o015.gif A ja mam 3 koty i ciężko się z nimi zmieścić w łóżku , ale za to myszkihttp://www.cosgan.de/images/smilie/tiere/e030.gif widuję tylko przyniesione do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.01.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 . czy też dobrych relacjach i proporcji projektowanych pomieszczeń ... można by długo pisać. pozdrawiam http://taat.pl/narzedzia/zloty_podzial/ to jest jak by podstawa działania kręcić się w około takich założeń Strop polecimy kablobetonowym/kasetowym 4 słupy i 20x20m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts