ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 29.01.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 marimag : dworki i dworkowate / nowoczesne klocki / nowoczesne stodoły / … wydaje mi się, że to w jaki sposób projektujemy / budujemy lub też w jakiej przestrzeni przebywamy, zależy od naszej tylko i wyłącznie Świadomości i Doświadczenia ( ale też własnych nawyków i upodobań ) , … potem długo, długo nic, … i mamy tzw. Wzorce ( własne lub obce – ale każdy ma swoje i do nich się odnosi. Niekiedy zamiast Wzorców, mamy zmieniające się Trendy, które jak sama napisałaś niejednokrotnie nie wytrzymują próby czasu, ale też mogą z nich wyłonić się Wzorce – dobre, złe, różne ) , a na końcu Portfel ( pisząc skrótowo ), który znacząco weryfikuje te pierwsze atrybuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.01.2015 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Z architektem, nie sposób sie nie zgodzić Ale podejrzewam, że wiesz o czym mówię...Powiedz, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 29.01.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) ... Tak - doskonale Cię rozumiem,ale też nie ze wszystkim się zgadzam. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 29.01.2015 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Pestko - oczywiście, że poznałam już wątek - dom jest nieprzeciętny, ale dla mnie zbyt surowy...choć obiektywnie piękny:) Z pewnością wybiorę najładniejsze dla mnie..a nie dla Was:PI zgadzam się z granatem - mam od 2 lat na ścianie, złamany szarością, tak ciemny, że wieczorem czarny - uwielbiam:) jajmar - masz rację, że drewno ma więcej łączeń, zdecydowanie. Ale płytkę odbieram zawsze jako zimny materiał, nawet jeśli będzie na podłogówce. I jednak ma inne te łączenia, nawet ta rektyfikowana.O dziwo beton w moim odczuciu już tak zimny nie jest-nawet pomacałam ostatnio schody u znajomych, bo aż się prosiły o dotyk;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2015 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Ja mam jeśli chodzi o dom demona te same odczucia - surowy i zimny do bulu, nie mój, ale niezwykle piękny. Chciałabym mieć łupek na dachu i te wspaniałe okna kolankowe na poddaszu. Przypomniałam ci o nim, bo pytałaś o wielkie płaszczyzny kamienia na podłodze. Skoro o kamieniu W dolnej małżeńskiej łazience mam trawertyn na podłogówce. W kuchni mam płytki. Porównuję nieustannie jak długo każdy z tych materiałów trzyma temperaturę i... płytki zostają zdystansowane. Kilka razy wyłączaliśmy kocioł w tym roku, więc mogłam sprawdzić jak długo stygną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 29.01.2015 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Dziękuję Ci za cenną uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.01.2015 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Ale płytkę odbieram zawsze jako zimny materiał, Zimny optycznie , czy faktycznie? U mnie po kamyku i po płytach w domu wszyscy latają na boso, jak wchodzę na parkiet z kamyka ( z podłogówką) parkiet jest chłodniejszy dla stopy !!! Ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 29.01.2015 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Zimny optycznie , czy faktycznie? U mnie po kamyku i po płytach w domu wszyscy latają na boso, jak wchodzę na parkiet z kamyka ( z podłogówką) parkiet jest chłodniejszy dla stopy !!! Ale co kto lubi. z pewnością zimny optycznie:) nagrzewa się szybciej i relatywnie będzie w odczuciu cieplejszy. To w głowie problem, a nie w stopach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.01.2015 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Zimny optycznie , czy faktycznie? U mnie po kamyku i po płytach w domu wszyscy latają na boso, jak wchodzę na parkiet z kamyka ( z podłogówką) parkiet jest chłodniejszy dla stopy !!! Ale co kto lubi. Może masz za ciepłą podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.01.2015 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Może masz za ciepłą podłogówkę? Raczej nie, chodzi na nastawach fabrycznych kotła. Uściślając taka sytuacja ma miejsce w duże mrozy, przy obecnych temperaturach nie czuć różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 30.01.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Kasieńko:hug: jesteś absolutnie niezastąpiona! dziękuję [/i] acha! ta co się podobno nie ogląda inspiracji od Pestki Ale fakt te płytki heksagonalne wyglądają odjazdowo! proponuję gdzieś skorzystać z tej propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 31.01.2015 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Haha, nie da sie NIE ogladac inspiracji Pestki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syla135 31.01.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Są na forum osoby z zainstalowaną podłogówką w garażu. Jeśli koszty nie grają roli to czemu nie? I sucho i ciepło. Jak się to ma do ewentualnego rdzewienia samochodów nie wiem. 9tak uważam9 garażu radze nie ogrzewać, owszem miło wejść do ciepłego garażu ale garaż ma być ok przede wszystkim dla auta (tak uważam) a dla auta to nic dobrego, zimą wjeżdżasz do garażu wiadomo drogi solą i siłą rzeczy masz to na aucie, samo leżenie tego na samochodzie to nic dobrego a gdy w garażu ciepło to sól się cieszy i rozpuszczona zupełnie wchodzi w milimetrowe zadry i na wiosne mamy złotą pamiątke po zimie... tak obrazowo można to przestawić TO ZDANIE MEGO MĘZA, WIELOLETNIEGO BLACHARZA SAMOCHODOWEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 31.01.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Kamień jest rewelacyjny na ogrzewanie podłogowe i można zamontować całe slaby tak, by łączenia były mało widoczne. Większy problem - to tak dobrać np. użylenie marmuru, żeby wyeliminować wrażenie poszatkowania powierzchni podłogi. Jest to pracochłonne, ale zazwyczaj możliwe. Saby muszą pochodzić z jednego bloku.Ja osobiście nie lubię w salonie płytek, właśnie za wizualny chłód, a kamień już mi tak nie przeszkadza. A kremowy trawertyn wręcz zachwyca - choć mam wątpliwości, czy do salonu to dobry wybór. Do łazienki jak najbardziejAle i tak zdecydowanie w salonie wolę drewno. Połączenie drewna i kamienia jest dla mnie optymalnym wyborem. I rozumiem Ana Twoje dylematy, jak to zgrać, żeby unikąć np. tych prostokątów przy kominku. U siebie właśnie tak kombinowałam, żeby tego nie było. Niestety czasami inaczej się nie da.Zastanawia mnie to szkło hartowane na drewnie, może to jest wyjście? Edytowane 31 Stycznia 2015 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 31.01.2015 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Może rzeczywiście:) Zresztą - kamień to ja do Ciebie przyjadę oglądać Póki co, zaczynam zbierać wyceny projektuhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 31.01.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 - sprawdz Uprawnienia : http://www.izbaarchitektow.pl/ " Wyszukiwanie czynnych architektów " - ...i zawsze pytaj o ZAKRES pracy projektowej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Fakt NIE da się nie oglądać, bo wciskam się zdecydowanie Wpadłam na pewien pomysł Ana... skoro te hexagony można wciąć w deski, to czemu nie pociąć kamienia w szerokości równe deskom i nie położyć tych płytek przy kominku. Oczywiście nie równo, pod linijkę. Położyć tak, jakbyś kładła deski i jakby to wynikało z ich nierównej długości. Kolor kamienia też można dobrać taki, żeby możliwie najmniej różnił się od koloru desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 31.01.2015 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Dziekuje Lukaszu:)) Pestko, wciskaj prosze te inspiracje u mnie zawsze:) co do Twojego pomyslu musze to sobie zobrazowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 31.01.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Cześć Anulko. Ja długo nie byłam przekonana do płytek w salonie, bo wydawaly mi sie takie zimne wizualnie, ale w efekcie teraz jestem bardzo zadowolona, ze jednak zdecydowałam się na płytki i podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Ja to zobrazuję na jakimś zdjęciu kominkowym z deskami na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts