Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rysuję dom-zwariowałam, bo się kompletnie nie znam–moja droga do proj.indywidualnego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tak, na wiosnę. Kupiłam Gardenphilię na spółkę z przyjaciółką i kombinuję projekt. Potem muszę poprosić jakiegoś ogrodnika o konsultację. Może właśnie z Elfir się dogadam. Chcę też pokazać to co wykombinyję Mariuszowi Surowińskiemu, bo kto jak nie on powie czy dobre trawy wybrałam i zakomponowałam. Zresztą trawy kupię właśnie u niego. NO, i szukam kogoś do popracowania w ogrodzie :)

O matko, ostatnio wybierałyście kominek , a tu już nie tylko dom ogrodzony, ale i ogród rozplanowany, brzozy rosną - no nie mogę hi, hi.

A już bardziej serio - Pestko, Twój link do wiedzy ogrodniczej baaardzo się przyda.

Ana, powinnaś chyba przenieść wątek do dzienników, żeby był o mydle i powidle, ale zawsze w związku z Twoim domem.

A jakieś jeszcze inspiracje?:)

Edytowane przez martahp

cześć Kochane:hug: Ależ mi miło, że tak mnie wywołujecie do tablicy:)

wystraszyłam się, że zaśmiecamy wątek i od rana dumam, czy przenieść, czy nie, hahahaha. Jeszcze nie postanowiłam:)

A na poważnie - przymierzam się do rysowania całkiem innego rozwiązania....:bash:

Może pamiętacie, wspomniałam, że chyba uda nam się dokupić 200m sąsiedniej działki od wschodu, co da nam front 48m (długość bez zmian 26m). I tak sobie wydumałam, że może jednak parterówkę (Twoja wina Marta!http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif). Garaż i pom. techniczne bez zmian, część dzienna bez zmian, doszłyby na parterze 3 sypialnie chłopaków i nasza z osobną łazienką i garderobą. I pralnia. Ale odchodzi WC i bawialnia. Zatem PU domu powinna spaść z 320 na 260. Ponieważ dom i tak musi być kryty dachem 35-45st to strych będzie - mogę wstawić schody kręcone, ocieplić małą część strychu i oddać chłopakom na salonik (kiedyś). Sam dom podzielić na części - z łącznikiem - 1 część chłopaków/garaż/pom.techn i schody. 2 część dzienna + sypialnia i gabinet. Za 20 lat jedną część domu zamknę po ich wyprowadzce i zostaniemy w małej parterówce:D

No i tak się przymierzam właśnie do odpalenia AC

Już nawet dopytuję o koszty budowy i wychodzi, że powinno być to porównywalne...\

No i dlatego tak zamilkłam dziś....bo myślę:popcorn:;)

Podoba mi się opcja parterówek, od zawsze... działaj Ana, chętnie to zobaczę bo będzie musiała być spora :) My będziemy mieć schody spiralne do piwnicy dlatego że nie zabierają za dużo miejsca ale opinie są negatywne, podobno ciężko się po nich chodzi, zobaczymy

Wiem - w piętrowym domu nie wyobrażam sobie schodów spiralnych.

Ale jeśli służyłyby chłopakom w dotarciu do ich "kryjówki" na pięterku, to niech śmigają;) Ja tam raczej zapędzać się nie będę.

Nie wiem tylko jak wciągną tam stół bilardowy, albo atlas do ćwiczeń jakby chcieli:lol2:

Anaaaa jestes :hug:

u nas tez ferie od 15-19 ;) dobrze ze dochodza 4dni weekendu..

Schody krete, zabiegowe, spirale... jak ja ich sie boje, nie lubie... dlatego u nas klatke schodowa przerobilsmy zeby miec wieksze pole do manewru..

Parterowka fajny pomysl, dodatkowe poddasze, ktore nie musi byc wykonczone tez ciekawe :yes:

Pamietam jak kiedys zagladalam do dziennika kropq, bo tez myslelismy nad projektem jej domu...i ona ma fajnie podasze zrobione...rowniez dla dzieci zeby mialy tam swoj kat...