ana289 03.02.2015 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 oooo - będą pączusiehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 03.02.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 No nie bij mnie tak mocno :)n. Jan kocham parterówki - z płaskim dachem, z kopertowym, prawie wszystkie A te wielkie to już w ogóle. Nigdy nie brałam pod uwagę innego domu bo nie lubię schodów, choćby najpiękniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.02.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 martahp walnac ci? mam piekne schody i beda jeszcze piekniejsze jak szyba dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.02.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) hahaha, jak ja się zawsze uśmieję kochane:) siedzę z lapkiem na kolanach i chichoczę do ekranu:lol2:A ja lubię schody i podobają mi się baaardzo:)ale zakładam, że po 10 latach nie będzie mi się chciało wchodzić - albo i wcześniej:)Zawsze mieszkaliśmy na 1 poziomie (w blokach, w domku), ale mieliśmy okazję mieszkać wakacyjnie 2 tygodnie u znajomych i opiekować się zwierzyńcem. Właśnie w domu z piętrem. Bosh...schodziłam na dół w piżamie na kawkę, potem na górę prysznic, ubrać, na dół, potem na górę domalować oko, na dół, potem przypominałam sobie o zostawionym tel - na górę, na dół, śniadanie. Sprzątanie na górę i na dół w 3 kursach. Potem zrobiło się gorąco więc przebrać na górę. I na dół. Po godzinie już była pogoda na kąpiel - na górę, na dół. Prysznic - na górę. Jasna d....zrobiłam chyba z 500 kursówhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0ulan.gifAle może jak się na stałe mieszka to jakoś się to inaczej organizuje?Jak jest u Was z sypialnią na górze? ps-nadal podobają mi się schody:bash: Edytowane 3 Lutego 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.02.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 ja mam sypialnie na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 03.02.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Mmelisa, Ty tez mnie chcesz bić? Ratunkuuuu. http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gifAlez mi się niektóre schody podobają, tylko ich nie lubię z powodów jasnej d......właśnie (patrz dwa posty wyżej). Poza tym Wy jeszcze młode, a ja mam kręgosłu staruszki, mój mąż też kwęka więc schodom zdecydowanie mówimy NIE http://emotikona.pl/emotikony/pic/0zlosc.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Czyli jednak parterówka ? Uwierz mi na słowo.. Po latach mieszkania w domku jednorodzinnym ale wielopiętrowym, NIE PRZYZWYCZAJASZ SIĘ tylko nie dostajesz juz zadyszki. Tak samo się zapomina, po to samo lata na inne piętro.. A z wiekiem to i demencja dojdzie więc będziesz sie wdrapywała po coś o czym zapomniałas w trakcie wchodzenia Co do schodów a w zasadzie miłości do nich... Zawsze możesz sobie takie postawić w formie rzeźby w ogrodzie A tak zupełnie na powaznie... Schody to tez kłopot. Nie znam nikogo komu by ich nie spierdzielono. Jak nie krzywo wylane, to znowu ktoś za dużo myslał przy wylewaniu, a jak to dobrze poszło to znowu schrzani Ci to posadzkarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.02.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Nic tak na zdrowie nie wychodzi, jak robienie sobie dobrze, a to tego nie, http://bi.gazeta.pl/im/24/dc/c2/z12770340Q,Klienci-amerykanskiej-sieci-Walmart.jpg Biorę przykład z wujka, 87 lat miał kosa i hajda do ogrodu kosić, a lipiec 2013 zimny nie był. Nic tak na zdrowie nie "wychodzi" jak rozczulanie się.Schody to bardzo fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.02.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Mari - ubawiłaś mnie z tą demencją, hahaha:) Ale masz rację! Absolutnie! czołgisto (bosh...widzę, że już nie masz czołgu!! Jak mam mówić zatem do Ciebie?) - pięknie nas podsumowałeś! Dzięki:sick: A serio - masz też rację - mój teść ma 80 lat a śmiga po dachach i drabinach jak nie jeden 30-latek. Nie może się zatrzymać w miejscu, ciągle chodzi, ścina, zbiera, prosty jak struna i nic go nie boli! Pozazdrościć - Twojego wujka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Moja babcia też na amfie ! śmiejemy sie w rodzinie, że to nerwowy rocznik Ale chyba oni tak naprawde mają. Dobry materiał genetyczny a My z inkubatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.02.2015 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 hahaha, fakt;) i mając 40 lat martwimy się, czy wejdziemy na 1 piętro:lol2: idę szukac Twojej parterówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Mojej ? Przepraszam za off top, ale mam pytanie do Abdullaha..Czy te krzesełka coś znaczą czy wkleiłeś/aś ot tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.02.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Ana zawsze mozesz zrobic schody drewniane...nie wylewane i pozniej kryte drewnem.. Uwierz mi na slowo, jestem w 100% zadowolona z wykonania moich i NIGDY na nie nie narzekalam. Schody przezyly bez zakrywania ich stopni,brak drzwi zewnetrznych, brak ocieplenia poddasza, brak ogrzewania zima, tynki na gorze jak i lanie anhydrytu,no i ostatnio prace z montazem okien dachowych plus pozostale prace do dnia dzisiejszego (czyli gora na prawie gotowo) Parterowki tez sa fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Wszystko jest fajne !Co kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 03.02.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witaj Ana:welcome: Zajrzałam tu za Meliską, więc się pięknie witam i pozwolisz że będę zaglądać. Jesteśmy na podobnym etapie tylko rozmach naszej inwestycji inny ja planuję dom dla 2 przyszłych emerytów z 1 dzieckiem na wekendy:D no i oczywiście bedzie to parteówka. A Twoją powierzchnię jak by tak na parterze upchnąć to trzeba by rolki wszystkim kupić bo może schodów by nie było, ale korytarzy dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.02.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Schody to tez kłopot. Nie znam nikogo komu by ich nie spierdzielono. O montażu kamienia na schodach mógłbym napisać książkę - takiego trafiłem fachowca. Gość mi powiedział że zna "stary przepis na schody" i zawsze te schody wychodzą. Miałem wylane żelbety pod stopnie 16,5 x 27,5. Pan usiłował mi wykonać schody na gotowo 16x32. Przykleił 3 stopnie poszedłem z miarką i mówie że na spoczniku w ten sposób dojdzie mi kolejny stopień a na parterze pierwszy schodek będzie miał wys 25,5 cm !!!! (165+18*0,5) na to Pan i powiedział " czepia się pan szczegółów, Pan to by chciał to wszystko mieć tak książkowo, a co panu przeszkadza jeden stopień na spoczniku? ". Uparłem się jednak i Pan zabrał swoje kamyki i się rozstaliśmy. Ile nerwów straciłem to ja tylko wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.02.2015 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witaj Haneczko cieszę się, że zajrzałaś - zapraszam:) A Twoją powierzchnię jak by tak na parterze upchnąć to trzeba by rolki wszystkim kupić bo może schodów by nie było, ale korytarzy dużo. oj tam oj tam - przecież napisałam, że będzie mniejsza niż piętrowy;) jajmar - można osiwieć zanim się zbuduje, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 03.02.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Ana ale Ty potrzebujesz tej powierzchni:yes:Ja na 2+1 na dojezdne 125 metrów przewidziałam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.02.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Kolejny znerwicowany posiadacz schodów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.02.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 jajmar - można osiwieć zanim się zbuduje, prawda? dobrze że jestem łysy to nie widać siwizny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts