Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rysuję dom-zwariowałam, bo się kompletnie nie znam–moja droga do proj.indywidualnego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hahaha, jak ja się zawsze uśmieję kochane:) siedzę z lapkiem na kolanach i chichoczę do ekranu:lol2:

A ja lubię schody i podobają mi się baaardzo:)

ale zakładam, że po 10 latach nie będzie mi się chciało wchodzić - albo i wcześniej:)

Zawsze mieszkaliśmy na 1 poziomie (w blokach, w domku), ale mieliśmy okazję mieszkać wakacyjnie 2 tygodnie u znajomych i opiekować się zwierzyńcem. Właśnie w domu z piętrem. Bosh...schodziłam na dół w piżamie na kawkę, potem na górę prysznic, ubrać, na dół, potem na górę domalować oko, na dół, potem przypominałam sobie o zostawionym tel - na górę, na dół, śniadanie. Sprzątanie na górę i na dół w 3 kursach. Potem zrobiło się gorąco więc przebrać na górę. I na dół. Po godzinie już była pogoda na kąpiel - na górę, na dół. Prysznic - na górę. Jasna d....zrobiłam chyba z 500 kursówhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0ulan.gif

Ale może jak się na stałe mieszka to jakoś się to inaczej organizuje?

Jak jest u Was z sypialnią na górze?

ps-nadal podobają mi się schody:bash:

Edytowane przez ana289

Mmelisa, Ty tez mnie chcesz bić? Ratunkuuuu. http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif

Alez mi się niektóre schody podobają, tylko ich nie lubię z powodów jasnej d......właśnie (patrz dwa posty wyżej). Poza tym Wy jeszcze młode, a ja mam kręgosłu staruszki, mój mąż też kwęka więc schodom zdecydowanie mówimy NIE http://emotikona.pl/emotikony/pic/0zlosc.gif

Czyli jednak parterówka ? :rolleyes:

Uwierz mi na słowo..

Po latach mieszkania w domku jednorodzinnym ale wielopiętrowym, NIE PRZYZWYCZAJASZ SIĘ tylko nie dostajesz juz zadyszki.

Tak samo się zapomina, po to samo lata na inne piętro..

A z wiekiem to i demencja dojdzie więc będziesz sie wdrapywała po coś o czym zapomniałas w trakcie wchodzenia ;) :lol2:

Co do schodów a w zasadzie miłości do nich...

Zawsze możesz sobie takie postawić w formie rzeźby w ogrodzie ;)

A tak zupełnie na powaznie...

Schody to tez kłopot.

Nie znam nikogo komu by ich nie spierdzielono.

Jak nie krzywo wylane, to znowu ktoś za dużo myslał przy wylewaniu, a jak to dobrze poszło to znowu schrzani Ci to posadzkarz...

Nic tak na zdrowie nie wychodzi, jak robienie sobie dobrze, a to tego nie, http://bi.gazeta.pl/im/24/dc/c2/z12770340Q,Klienci-amerykanskiej-sieci-Walmart.jpg

Biorę przykład z wujka, 87 lat miał kosa i hajda do ogrodu kosić, a lipiec 2013 zimny nie był. Nic tak na zdrowie nie "wychodzi" jak rozczulanie się.

Schody to bardzo fajna sprawa.

Mari - ubawiłaś mnie z tą demencją, hahaha:) Ale masz rację! Absolutnie!

czołgisto (bosh...widzę, że już nie masz czołgu!! Jak mam mówić zatem do Ciebie?:)) - pięknie nas podsumowałeś! Dzięki:sick:

A serio - masz też rację - mój teść ma 80 lat a śmiga po dachach i drabinach jak nie jeden 30-latek. Nie może się zatrzymać w miejscu, ciągle chodzi, ścina, zbiera, prosty jak struna i nic go nie boli! Pozazdrościć - Twojego wujka też:)

Ana zawsze mozesz zrobic schody drewniane...nie wylewane i pozniej kryte drewnem.. ;)

Uwierz mi na slowo, jestem w 100% zadowolona z wykonania moich i NIGDY na nie nie narzekalam.

Schody przezyly bez zakrywania ich stopni,brak drzwi zewnetrznych, brak ocieplenia poddasza, brak ogrzewania zima, tynki na gorze jak i lanie anhydrytu,no i ostatnio prace z montazem okien dachowych plus pozostale prace do dnia dzisiejszego (czyli gora na prawie gotowo)

Parterowki tez sa fajne :D

Witaj Ana:welcome:

Zajrzałam tu za Meliską, więc się pięknie witam i pozwolisz że będę zaglądać.

Jesteśmy na podobnym etapie tylko rozmach naszej inwestycji inny ja planuję dom dla 2 przyszłych emerytów z 1 dzieckiem na wekendy:D

no i oczywiście bedzie to parteówka.

A Twoją powierzchnię jak by tak na parterze upchnąć to trzeba by rolki wszystkim kupić:lol2: bo może schodów by nie było, ale korytarzy dużo.

Schody to tez kłopot.

Nie znam nikogo komu by ich nie spierdzielono.

O montażu kamienia na schodach mógłbym napisać książkę - takiego trafiłem fachowca. Gość mi powiedział że zna "stary przepis na schody" i zawsze te schody wychodzą. Miałem wylane żelbety pod stopnie 16,5 x 27,5. Pan usiłował mi wykonać schody na gotowo 16x32. Przykleił 3 stopnie poszedłem z miarką i mówie że na spoczniku w ten sposób dojdzie mi kolejny stopień a na parterze pierwszy schodek będzie miał wys 25,5 cm !!!! (165+18*0,5) na to Pan i powiedział " czepia się pan szczegółów, Pan to by chciał to wszystko mieć tak książkowo, a co panu przeszkadza jeden stopień na spoczniku? ". Uparłem się jednak i Pan zabrał swoje kamyki i się rozstaliśmy. Ile nerwów straciłem to ja tylko wiem.

Witaj Haneczko:) cieszę się, że zajrzałaś - zapraszam:)

A Twoją powierzchnię jak by tak na parterze upchnąć to trzeba by rolki wszystkim kupić:lol2: bo może schodów by nie było, ale korytarzy dużo.

oj tam oj tam - przecież napisałam, że będzie mniejsza niż piętrowy;)

jajmar - można osiwieć zanim się zbuduje, prawda?