ana289 04.02.2015 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Pewnie Mel - nie można dać się zwariować Ja też oglądam tu wiele ciekawych rozwiązań. Nawet potrafię się nimi zachwycić - ale niektórymi tylko na chwilę. Oglądając je 2, 3 raz już wiem, że bym tak nie chciała, albo to by mi się nie przydało (w przeciwieństwie do Twojej spiżarki ofkors, bo jest w mojej głowie na zawsze:D) Ale serio - każdy dom tutaj prezentowany ma swój urok, takie moje zdanie. Niezależnie od metrów i wykończenia. Z przyjemnością się je ogląda, tym bardziej, że najpiękniejsze są dla ich właścicieli:) I tak proszę myśl o swoim domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.02.2015 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Mari - nie świrnij:)wiem doskonale o czym piszesz - jeśli przeglądam gotowce, to właśnie pod kątem ich fragmentów, jakiś fajnych rozwiązań, inspiracji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.02.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 (edytowane) ta moja spizarka... to moglaby byc ciut wieksza.. juz nawet myslalam zeby tam w srodku jedna sciane wyburzyc.. ale w pomieszczeniu obok jest okno.. widac je od frontu domu.. a z tamtym pomieszczeniem to pomyslow sto na miute..ciagle sie zastanawiam co tam zrobic.. Edytowane 11 Lutego 2015 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.02.2015 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 hahaha - Mel, ja mam suszarkę na pralce - z przymusu, ale jest to bardzo wygodne rozwiązanie (choć jedno ładujesz i opróżniasz na stojąco, a nie na kolanach:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 04.02.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 (edytowane) ojj Wiesz Ana, ze ja teraz to tez bym moze jakis dom indywidualny robila,, wiem czego chce, co mi brakuje itp, chociaz nasz projekt i tak bardzo przerobillismy ale i tak sie ciesze, ze mam ten "moj" dom... im wiecej sie siedzi na fm i oglada dzienniki ze zdjeciami tym bardziej popada w "zwatpienie" czy to jest "to", albo w kompleksy, ze czemu ja tak nie mam.. ja walcze z tym non stop, ale potrafie cieszyc sie szczesciem innych i kibicowac, a to tez jest wazne Mel, jakbyś mi to z ust wyjęła, im więcej czytam, oglądam inspiracji to w tym większe popadam zwątpienie co mi się tak naprawdę podoba ale kibicuje Wam drogie koleżanki edit Ana, jest taki wątek o parterówkach i tam projekt Colorado, poczytaj w wolnej chwili. O ile ją masz. Życzę zdrowia dla Twoich dzieciaczków! Edytowane 4 Lutego 2015 przez Juskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 04.02.2015 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Wiecie co, ze mną jest trochę inaczej. Coś tam sobie założyłam na początku myślenia o budowie i o dziwo trzymam się tego. Chodzi mi o wnętrza, bo na technicznych aspektach się nie znam. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.02.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Marto, a czy to inaczej to źle ? Nie wiem...odniosłam wrażenie, ze jakos ci dziwnie z ta Twoja stałością. Taka postawa zasługuje na podziw. Nie dajesz sie modom, nie poddajesz wpływom, masz własna wizję Super ! A gdzie twój dziennik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.02.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Ana, u Ciebie nie da się być na bieżąco! Robię sobie lekturę wieczorną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.02.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Wiecie co, ze mną jest trochę inaczej. Coś tam sobie założyłam na początku myślenia o budowie i o dziwo trzymam się tego. Chodzi mi o wnętrza, bo na technicznych aspektach się nie znam. . Martus , ja tez ide z zalozeniami od poczatku..wiem co mi sie podoba i co chce miec..tylko czasami zastanawiam sie co by bylo gdyby bylo... technicznie, tez juz byly wspolne zalozenia z moim M. i od poczatku staralam sie "bynajmniej czytac" to o czym on mowi, zeby wiedziec o co chodzi i jaka role ma, takie czy inne rozwiazanie, spelniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 04.02.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Marimag, nie jest mi z tym źlehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/46dance.gif Ciszę się, że to, co wybrałam, nadal mi się podoba, bo to oznacza, że mi się nie nudzi. Dziennika nie ma, bo budowy nie ma. Życie potrafi sprawy komplikować. Ale z planów nie rezygnuję http://emotikona.pl/emotikony/pic/2bujawka.gif Póki co bardzo się od Was uczę http://emotikona.pl/emotikony/pic/2pisze.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.02.2015 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Marta - trzymaj się założeń i nie daj się chociaż może jak już założysz dziennik..i posypią się takie "Twoje" inspiracje....kto wie:wiggle: U mnie z tymi zmianami, czy raczej wątpliwościami, które gdzieś tu w treści zgłaszałam to nie tak, że nie podoba mi się to, co mi się podobało przed założeniem wątku. Bo wiem, że nigdy nie zrobię wiejskich i prowansalskich klimatów i to się na pewno nie zmieni, bo tego nie lubię. (może stąd niechęć do drewna) - ale drewno w wydaniu nowoczesnym zaczyna do mnie "przemawiać". Może to nie są "wątpliwości" tylko "dojrzewanie":lol2: Chloe - a bo nam tu tak czasem temat zbacza:D I dlatego te strony tak umykają Nie martw się - mnie czasem też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.02.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Ana... dojrzewasz dizajnersko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 04.02.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 (edytowane) Chloe - a bo nam tu tak czasem temat zbacza:D I dlatego te strony tak umykają Nie martw się - mnie czasem też Oj zbacza, zbacza. Ale pośmiać się też trzeba. Ana - drewno w kolorze drewnianym (ha!) jest super http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif. Wdziałaś elewację Anuli? Edytowane 4 Lutego 2015 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.02.2015 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Mel - hahaha, TAK:) Marta - której Anuli? tu są same Anule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.02.2015 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 (edytowane) Moi drodzy - liczę na Was, że pomożecie mi(nam) podjąć decyzję. Po zakupie 8m pasa sąsiedniej działki (od wschodu) posadowienie domu na działce wygląda teraz tak (linia fioletowa to pierwotna linia działki): Ponieważ jest szersza zaczęłam dumać nad przeniesieniem choćby naszej sypialni na parter - zaznaczyłam linią koniec domu z sypialnią (3,5m więcej) Wyrysowałam również parterówkę na bazie tego domu - zaznaczyłam linią koniec domu parterowego (7,5m więcej) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsb7ffbaad.jpg Parterówka - jeszcze mocno nie dorobiona - wyglądałaby tak http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsd3f014fd.jpg część chłopaków zakończona schodami spiralnymi prowadzącymi do ich imprezowni za 20 lat można tę część domu zamknąć (ich pokoje + górę) straciliśmy garderobę przy sypialni - chyba, że jednak się zmieści - nie skupiałam się na tym póki co, bo jest w rodzinie zgrzyt o działkę Co sądzicie? W mojej ocenie parterówka dużo wygodniejsza - po dokupieniu 8m działki mamy nadal taki sam ogród jak przed zakupem. Mąż woli więcej ogrodu (o te 8m) i dom piętrowy. Odległość przy parterówce od końca domu do zachodniej ściany ogrodu to 15m Z salonu (od okna skośnego) do zachodniej ściany ogrodu 30m "widoku". Moim zdaniem chłopaki nadal mają tam małe boisko:) Rozpoczynam głosowanie edit - parterówka bez salonu na piętrze ma 260 PU, piętrowy 320 PU Edytowane 4 Lutego 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.02.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Ja legende poproszę do tej nowej wersji. Tylko albo większa rozdzielczość albo wieksze literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.02.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Ja legende poproszę do tej nowej wersji. Tylko albo większa rozdzielczość albo wieksze literki. I włosów brak i oczy juz nie te.... Aniu, przepraszam, ze zadaję głupie pytanie, ale...CZY JEST JAKAŚ RÓZNICA MIĘDZY TYMI BUDYNKAMI ???? Wygladaja jakos tak...podobnie ? Czy mogę Ci zaproponować, mój autorski projekt ? Narysuję cos dla Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.02.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 I włosów brak i oczy juz nie te.... To wina peruki zasłania oczy. Za salonem są tajemnicze kwadraty po lewej, po prawej od wejścia tez coś (za garderobą) dalej wiem pokoje chłopaków ale te 3 pomieszczenia nie wiem co to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.02.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Może zainwestuj w super gluta .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.02.2015 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 AAAAhahahahaha ależ się uśmiałam:lol2: Jajmar, proszę,dla Ciebie zbliżenie i poniżej opis http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsbcf5be7e.jpg za salonem sypialnia + łazienka (wejście z salonu) poniżej kotłownia i pom. ogrodowe, nie wiem jeszcze w jakiej konfiguracji na środku domu przy kuchni - WC + spiżarka. Od strony jadalni kominek prawa strona - za kuchnią 2 pokoje chłopaków pośrodku okrągłe schody spiralne od północy 1 pokój chłopaków (z oknem na zach) w środku łazienka + pralnia G to gabinet - ma wejście wewn. do łazienki dużej (albo i nie..nie wiem jeszcze) Nad prawą częścią strych użytkowy chłopaków Nad lewą przestrzenne wyniesienie, albo dach płaski (nie wiem, czy przejdzie) Okien poza kuchnią, jadalnią i salonem nie zdążyłam wyrysować (zaznaczyć), bo nie wiadomo czy jest sens.. ale od czego Wasza wyobraźnia Bardziej chodzi o rozmieszczenie tej parterówki na działce - rzeczywiście taki dramat zostaje? Mój tz twierdzi, że parterówki to tylko przy działkach pow.2000, Mari - rysuj kochana dziękuję działka 48x26 wjazd od N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts