marimag 05.02.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Oceniam tylko z opisu bo rzut jest za mały i nic nie widzę Załozenia słuszne, że bliżej, wygodniej, ma sie na oku. NIE WIDZĘ OBRAZKA , ale mam pewne uwagi: - pokoje chłopców bym powiekszyła - musza sie tam zmieścic nie tylko łózka, szafy, biurka, graty, ale potrzebują tez jakiejś powierzchni do zabawy a potem do goszczenia znajomych. Nie oczekuj, ze skoro zrobisz im salonik to tylko tam będa siedzieć. Przyjdzie czas synowych i kazdy z nich, będzie się zamykał w swoim pokoju. - uważam, że budowanie oddzielnego pomieszczenia na rowery to takie troszke...fanaberia ? spokojnie to upchniesz w garażu. - zbyt duzy salon ? Wiem, że w parterówkach pewne pomieszczenia pełnia funkcję komunikacyjna i stąd ich metraż, ale czy az tyle metrów potrzeba ? Zgadzam się z jajmarem. Powstawiaj kanapy i zobacz. Metraż to nie wszystko. Czasem na mniejszej powierzchni upchniesz ergonomicznie więcej kanap czy innych siedzisk niż w wiekszym. Powód jest prosty...NIE USTAWNE WNĘTRZA. Przyjrzyj się dokładnie czy nie popłyniesz i czy urządzisz to pomieszczenie jak chcesz. - wchodzenie przez kuchnię ????????????? kojarzy mi sie to ze słuzbówką, stara ciotka śpiaca katem u rodziny.... - łazienka chłopców mogłaby byc ciut mniejsza - 6 metrów wystarczy z palcem w...a i sprzatania będzie mniej. - wasza łazienka to kosmos metrażowy - mówię tak bo teraz mieszkam u rodziców, którzy robiąc remont, powiekszyli stara łazienke o pokój tworząc salon kapielowy. Nie pytaj nawet, jakich słów uzywam sprzatając to pomieszczenie. Schodzi mi się ze 3 godziny !!!! Masa podłogi, kafelków, sprzętów, skumulowanych na jednej powierzchni i wszystko pod ścianami. Na środku mozna na rowerze jeździć. Pomieszczenie, mimo, że w bardzo ciepłej i sympatycznej kolorystyce, to zimne i nieprzyjemne jak jasna cholera. Mniejsze pomieszczenie będzie o wiele przytulniejsze. - nie kumam o co chodzi z kuchnią bo NIE WIDZĘ RZUTU ZBYT WYRAŹNIE Nie rozumiem obaw przed postawieniem domu na działce.. Wczesniej planowałas budować pałac wezyra, który podzielony na 2 kondygnacje, dawał by po podłodze cos ponad 200 metrów. Wasza działka, jest naprawde spora i co najwazniejsze, foremna!!! Ściagnij sobie zdjęcie satelitarne i wklej na nie odpowiednio wyskalowany kwadrat, prostokat, prostokąt ze skrzydłami... Oceń sama. Jak juz naprawde masz mega cykora, to pojedźcie tam i palikami i sznurkiem wyznaczcie dom. Pisałas że nie bardzo lubisz pracę w glebie. Tym bardziej, nie zastanawiałabym się na ilością ogródka który zostanie. Nie musisz go obsadzac jak lasy państwowe. Posadzisz mniej i skromniej ale elegancko. Zrobisz sobie, bezobsługowy i ciekawy ogródek a nie pokazowy ogród botaniczny. Takie sa moje wstepne spostrzezenia BO NIE WIDZĘ RZUTU PS. Nad mężem sie pracuje, a i owszem, ale z pewnością nie pokazując mu rysunki czy wyciagi z MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.02.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witaj Julianko:hug: cieszę się bardzo, że zawitałaś i do mnie:) Właśnie z tą naszą działką jest tak śmiesznie - jest tak zlokalizowana, że sąsiad od zachodu powinien wybudować się nie na naszych oczach - a jego ogród będzie cieszyć również nasze oko (za jego (przyszłym) szpalerem roślin wysokich możemy udawać, że to dalej nasz teren. Od południa ma być park, zatem też możemy sobie nasze oko oszukać... Brzmi fantastycznie Aniu . U Juskry (chyba) czytałam o zaletach parterówki i przekonuje mnie to Nawet do tego stopnia, że zaczęłam myśleć jak by to u nas wyglądało Na szczęście działka za mała , więc serce nie boli, że mamy piętro . Analizy kolejnej koncepcji już nie zdążę, bo teściowa przybywa, ale wrócę, a na pewno będę mocno kibicować byś znalazła idealny wariant Dobra. ... Wpadłam na kilka innych pomysłów i PRZYSIĘGAM JULIANNO, niczego nie kopiowałam..tym bardziej od Ciebie. Od wielu lat, nie skupiam sie na rzutach, bardziej na urządzaniu. Ja chyba w ogóle nie pamietam niczyjego układu Aniu, źle mnie zrozumiałaś . Nie napisałam ni słowa o kopiowaniu. Nawet mi to przez myśl nie przeszło - raczej ucieszyło, że wyszło jak u mnie w salonie . Ja bardzo chciałam kominek na "ścianie ogrodowej" (by z sofy móc patrzeć na jedno i drugie), choć bardziej funkcjonalny jest komin w środku domu. Słowa "tym bardziej od Ciebie" brzmią dwuznacznie, ale jak się domyślam chodzi Ci o to, że nie lubię kopiowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.02.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Czy ten gabinet musi mieć 14,5 m jest większy niż pokoje chłopców, zgadzam się z opinią że łazienki za duże.Teraz mamy w domu mamy łazienkę 12m,ale ze skosami i jest wg mnie duża,ma właśnie za dużo miejsca na środku,teraz robimy mniejszą 9m,z kolei łazienka syna będzie miała 6m ale z samą kabiną i jest wystarczająco duża,zależy co tam ma być.Brakuje mi tylko u Ciebie garderoby.Bardziej podoba mi się poprzednia wersja z szerokim układem części dziennej-ale rozumiem że tam jest mniejszy metraż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 No to jeszcze raz - doszła garderoba przy sypialni, pokoje chłopców mają po 14,5m (korytarz prowadzący do nich ma 1,5m szerokości, jest więc wygodny). Kuchnia w zupełnie innym układzie - jest cudownie duża:) Zamieniłam gabinet i sypialnię, przeniosłam schody (zabiegowe, ukryte - mam nadzieję, że się wpiszą w garaż, a pod nimi zaparkuje motor) Jadalnia zyskała więcej ściany "na plecach" http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps12100e94.jpg Mari - uwielbiam Twoje posty:hug: tak mnie rozbawisz zawsze:lol2: Teraz mamy pom. ogrodowe 10mkw - zastawione po brzegi. Gdzie chcesz w garażu trzymać 6 dużych rowerów? (tyle mamy-no jeszcze nie takie duże, ale to kwestia czasu). A dodatkowe krzesła? A gril? A jakieś leżaki, poduchy chowane na zimę? W salonie stoi narożnik 300x400, biblioteczka 300 - jak widzisz nie jest tak, żeby miejsca zostało za dużo;) Salon jak u Pestki teraz:) A jeszcze miejsce na choinkę musi być Wracając do łazienek - przesadzacie;) W bloku miałam 9mkw - była fajna. Tu mi żal, że mają mniej - nie zmniejszam! A..i sprzęt nie pod ścianami - wanna przecież może być na środku. I jeszcze fotel konieczny;) Elfir - taki był zamysł z kuchnią i chłopcami - jak już będą gościć gości (i dziewczyny) mogą pichcić ile chcą Ewko - dziękuję za miłe słowa i zapraszam do komentowania:) Bejaro - nie skreśliłam tamtej wersji - są obie, a pewnie i tak architekt wiele doda od siebie;) A gabinet ma teraz 12:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.02.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 oj Ana, Ana, mieszasz i mieszasz Podoba mi się opcja że młodzież nie przechodzi przez salon do kuchni jest rewelacyjna, wiem coś o tym bo teraz salon jest centrum naszego mieszkania i bardzo mi się to nie podoba. Półwysep w kuchni też zaakceptowany zwłaszcza jeżeli dobrze odszyfrowuje że ława ( stół) doklejony do niego będzie niższy jak w moim marzeniu i moich inspiracjach ( pamiętasz? ) Popieram również dodatkowe pomieszczenie gospodarcze, garaż ma pomieścić motoryzację i opony Natomiast uważam ze powinnaś się zastanowić nad umieszczeniem WC, jest za blisko salonu, wierz mi, wiem o czym mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ewciu, słowa TYM BARDZIEJ OD CIEBIE, to wyraz szacunku i wielkiej sympatii. Zapomniałam, ze jesteś z tych szpiegów z krainy deszczowców. O matko ! Ale bym sie wkopała ! Napisałaś, że źle Cię zrozumiałam bo Ty mnie źle zrozumiałaś. Ale cyrk ! Chodziło mi o to, ze byc może pomyslałaś, że zerznęłam bezczelnie Twój układ, a on jest taki twojszy i najjedyńszy ( była kiedys afera z taka jedna forumową celebrytka o to jej mojsze. Ja kontra ona i 2 sekundantów. Kibiców za to, ze hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ) No i to ło to własnie mnie siem rozchodziło Nie ważne. I tak cie kocham Aniu, miło mi, ze Cię rozweselam. Ostatnio, nie rozweselam juz nawet samej siebie, a kontakty z innymi osobami kończa się aferą. Jestem wykleta, głupia, chamska i świnia. No cóż... Przyjmuje te komplementy z godnością Wiem, że sie powtarzam i jestem nudna, ale NADAL GUZIK WIDZĘ. Widze tylko ściany, a chce zobaczyć zupę w garnku. Kumasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Juskra - a dobrze zgadujesz z tym niższym blatem doklejonym do wyspy:) znalazłam niedawno taką inspirację i tak mnie natchnęła (a Twoje doskonale pamiętam, przed chwilą szukałam u Ciebie jednej chcąc koniecznie pokazać mojemu J) No myślę nad wc - ale przy jadalni też nie, przy kuchni też nie - mogę połączyć z łazienką chłopaków, ale będzie daleko od salonu i na wejściu z tarasu (też źle). Mogę zamienić miejscami schody i wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.02.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Czy gabinet jest jest teraz przy garderobie, co to za pomieszczenie naprzeciwko WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Mari - hahaha:) może musisz się "czytać", żeby się rozbawić Zupa w garnku kochana to będzie....na wizkach. Za jakiś pewnie rok:) No...może na jesień A za parę lat to już na prawdziwo - gorąca i pachnąca:) Bejaro - pralnia - z wejściem vis a vis sypialni, bo to prasowalnia też dla jednej bluzki o poranku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.02.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 przemyśl koniecznie to WC, masz przecież jeszcze dużo czasu Widzę że znowu trafiłam na temat prasowania, kiedyś z Elfir na ten temat dyskutowałam bo ja prasuję hurtem 1-2h i mam spokój na 2 tygodnie więc robię to w salonie oglądając ( koniecznie ) jakiś film i nie rozumiałam jak to można robić w garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.02.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Podoba mi się,czy wejście do domu-musi mieć taki uskok,czy to dlatego że chcesz mieć rogowe okno w kuchni,bo gdyby to wyprostować to zwiększy się część wejściowa i może tam zmieści się WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Bejaro - uskoku być nie musi - straci ciut kuchnia, ale i tak jest mega duża. Ale wtedy wejście do WC będzie od strony prawie jadalni, tak? Bo w wiatrołapie wc nie chcę mieć. spojrzałam na plan - nie ogarniam Bejaro - gdzie to WC?http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif Ha - a ja w ogóle nie prasuję odkąd mam suszarkę Ale po wyjęciu złożonej bluzki z szafy czasem trzeba przeprasować linie zgięcia. No i koszulę rano - jak trzeba:) I taką jedną sztukę można w pralnio-prasowalni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Aniu, Ja zta zupa zartowałam. Chodziło mi o taki zajebiaszczy zoom, jakbys mrówce chciała poznokcie obejrzeć. Czy teraz, wyraziłam się wsyatrczająco jasno ? Kurna, tylko nie palnij mi teraz, że mrówki to dopiero jak ogródek ogarniesz... Juskro, widzę, ze masz tak jak Ja. U mnie prasowanie to maraton. Jak mam zaległości ( a mam zawsze) to i ze 3 dni prasuję. Przy tej porywającej czynności, towarzyszy mi ZAWSZE Poirot. Bez niego nic bym nie zrobiła, a jak jeszcze widzę te jego zaprasowane w kancik żaboty, surduty, kamizele to sie zastanawiam, gdzie on znalazł taka głupią Reasumując...czekam na wielki rzut ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Anulko - nie umiem większego wstawić Ale przecież możesz zapisać ten obrazek i otworzyć i sobie powiększyć - u mnie to działa, jak takie gapy, jak ja wklejają rzuty wielkości znaczka pocztowego:lol2: I polecam Ci suszarkę - no nie prasuję w ogóle (koszule prasuje sobie TZ), rzeczy mięciutkie i na ciepło składane - wyglądają prawie jak wyprasowane:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 05.02.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ana - zazdroszczę działki z możliwością postawienia parterówki... Podoba mi się pomysł z rozdzieleniem strefy chłopców i Waszej... Zastanów się, czy aby na pewno chcesz, by w przyszłości dzieci imprezowały w "saloniku" nad Waszą sypialnią... A jak już jesteśmy przy sypialni, to mam pytanie - dlaczego zdecydowałaś się na umieszczenie jej pomiędzy garderobą/ łazienką a pomieszczeniem ogrodowym? Ja marzę o sypialni z tarasowym oknem, o sypialni z widokiem na ogród (a mój mąż skomentował to tak: nooo, i ktoś Ci wejdzie do łóżka w nocy ) Mam jeszcze pytanie w sprawie gabinetu - będziecie w nim przyjmować interesantów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.02.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Anulko - nie umiem większego wstawić Ale przecież możesz zapisać ten obrazek i otworzyć i sobie powiększyć - u mnie to działa, jak takie gapy, jak ja wklejają rzuty wielkości znaczka pocztowego:lol2: I polecam Ci suszarkę - no nie prasuję w ogóle (koszule prasuje sobie TZ), rzeczy mięciutkie i na ciepło składane - wyglądają prawie jak wyprasowane:P dziwne ja mam spory ten rzut "prawie" stanowi dużą różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Boratom - dziękuję za miłe słowa:) Sypialnia zaznaczona jedynie, bez specjalnego zastanawiania, chociaż okno tarasowe na wschód i widok na działkę sąsiadów też nie jest zły;) Wolę chyba łazienkę skierowaną na park, a nie ogród sąsiadów (chyba, że z parku mnie podejrzą, hahaha) Masz rację co do saloniku nad sypialnią - najwyżej będę ich przeganiać - "wredna stara matka":mad: Ale z drugiej strony, co jak my pójdziemy tam balować? To chłopcom będzie za głośno:D Gabinet tylko dla nas, taki bardziej pokój z biurkiem - mój mąż czasem wieczorem coś tam pracuje i brakuje takiego miejsca. To też pokój gościnny jednocześnie - dlatego zamienię na pewno miejscami garderobę i łazienkę w sypialni, żeby z gościnnego zrobić wejście do tejże łazienki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ana, spokojnie, rzut jest bardzo dobrze widoczny tak jak Juskra napisala, tak podpisuje sie pod jej zdaniem Zmykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.02.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Bejaro - uskoku być nie musi - straci ciut kuchnia, ale i tak jest mega duża. Ale wtedy wejście do WC będzie od strony prawie jadalni, tak? Bo w wiatrołapie wc nie chcę mieć. spojrzałam na plan - nie ogarniam Bejaro - gdzie to WC?http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif Ha - a ja w ogóle nie prasuję odkąd mam suszarkę Ale po wyjęciu złożonej bluzki z szafy czasem trzeba przeprasować linie zgięcia. No i koszulę rano - jak trzeba:) I taką jedną sztukę można w pralnio-prasowalni:) Właśnie myślałam,żeby upchnąć WC w wiatrołapie,bo sądziłam że nie chcesz go tam gdzie jest.W takim razie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Zamieniłam miejscami schody z wc - jest lepiej;) I najważniejsze - parterówka zyskała aprobatę w rodziniehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gif idę po winko kochane!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts