Bejaro 05.02.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ana, a jak ktoś z drzewa bezie cię podglądać z :lol2:tego parku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.02.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Jak szybko poszło, myślałam,że do Walentynek trzeba będzie czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.02.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Oceniam tylko z opisu bo rzut jest za mały i nic nie widzę NIE WIDZĘ RZUTU ZBYT WYRAŹNIE Chodziło mi o taki zajebiaszczy zoom, jakbys mrówce chciała poznokcie obejrzeć. I włosów brak i oczy juz nie te.... Nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku. Dziadek się śmiał....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 hahahaha...jajmar - to samo pomyślałam:lol2: Bejaro - wystarczyły mocne argumentyhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0Laie_53.gif hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 05.02.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (...) okno tarasowe na wschód i widok na działkę sąsiadów też nie jest zły;) (...) Zapomniałam, że wschód macie z tej strony... Macie już sąsiadów od wschodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.02.2015 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ale gdzie tam - puste chaszcze póki co;) Ale działka o tym samym kształcie co nasza, więc pewnie od naszego wschodu będzie ich zachodni ogród;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2015 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku. Dziadek się śmiał....... To Ja ! z czułością, troską, po klej chciałam lecieć, szczotkę do peruki na walentyny słac chciałam a ten mi tu o....dziadku ! Ja rozumiem, że jest gender i słowo dziadek/babcia jest równoznaczne, ale BEZ PRZESADY !!! Uraziłes mnie w pesel. Fosze się, a że łatwa nie jestem, kwiatek nie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.02.2015 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ja rozumiem, że jest gender E tam gender to od jutra wejdzie albo nie, bo się kłócą. Ja jestem z ery przed genderowej. Dziś wyczytałam jestem facetem drwalem mam brodę i koszule w kratę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.02.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 http://s3-production.bobvila.com/articles/wp-content/uploads/2013/07/patio-building.jpg http://st.houzz.com/simgs/1f617e3a00538c79_4-0515/mediterranean-patio.jpg http://www.squarestate.net/wp-content/uploads/2013/09/Awesome-New-Canaan-Residence-Exterior-Modern-Design-Architecture-936x602.jpg http://pinhouse.pl/mag/wp-content/uploads/2013/03/otwarte-patio.jpg http://img2.stylowi.pl//images/items/s/201404/stylowi_pl_ogrod_szare-patio-kamien-i-marmur_21308644.jpg http://img.zszywka.pl/1/0026/thb_5062/patio.jpg http://st.houzz.com/simgs/9ec196c10f89fe43_8-0178/modern-patio.jpg Komin z pierwszego zdjęcia kosztuje tyle ile mury domku ok 120 m2 z suporka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.02.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 E tam gender to od jutra wejdzie albo nie, bo się kłócą. Ja jestem z ery przed genderowej. Dziś wyczytałam jestem facetem drwalem mam brodę i koszule w kratę Dziś drwal, jutro Chała bała a za jeszcze trochę Concitta Wurst ! Któż za nimi nadąży ? Ważne, ze zawsze sie załapiesz na jakies trendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.02.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Piotrze od kominków.. Nie chodziło mi o komin tylko klimacik intymno-sielankowy, ale skoro zwróciłes uwage na komin i nawet go wyceniłeś, to powiedz mi proszę, co w tym kominie jest az tak wyjatkowego. Co aż tak generuje koszty ?????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.02.2015 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 O Mari - ubiegłaś mnie, bo chciałam o to samo zapytać Piotra: Piotr, czy to jakaś specjalna marka kominka? Czy specjalna technika wykonania? Czy każdy zewnętrzny jest tak drogi? I jeszcze jedno - właśnie wczoraj zastanawialiśmy się z moim J - czemu służy zewnętrzny kominek? Palimy tam drewnem i robimy sobie klimat w jesienne wieczory? Wykorzystujemy do pieczenia kiełbasek? Jajmar - no to jesteś absolutnie trendy:yes: ostatnio nawet w DDTVN było o kraciastych menach z broda;) oczywiście pamiętasz o traperach na nogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.02.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 "Komin" to od ziemi do nieba, czyli łącznie z kominkiem, ale...Gabaryty, materiał, wykonanie, dodatki - na górze chyba piaskowiec, a jak nie, to z betonu też nie wiadomo czy tańsze... Wycofuję się po przemyśleniach. Takie rzemiosło to równowartość murów w domu 130 m2 (z suporka ) Rzemiosło! Bo u nas kominy buduje się w większości wstydliwie, traktując je jak zbędna fizjologię, o której lepiej zapomnieć i nie mówić...Rachityczne nieudolne konstrukcje, z niewłaściwego tworzywa, niewłaściwej zaprawy, budowane przez ludzi którzy bez dozoru taczka nie powinni jeździć po budowie. Bez rury do środka strach do takich kominów dym puścić...Oczywiście generalizuję...2-3% kominów jest fajnie zrobionych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.02.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 O Mari - ubiegłaś mnie, bo chciałam o to samo zapytać Piotra: Piotr, czy to jakaś specjalna marka kominka? Czy specjalna technika wykonania? Czy każdy zewnętrzny jest tak drogi? I jeszcze jedno - właśnie wczoraj zastanawialiśmy się z moim J - czemu służy zewnętrzny kominek? Palimy tam drewnem i robimy sobie klimat w jesienne wieczory? Wykorzystujemy do pieczenia kiełbasek? Jajmar - no to jesteś absolutnie trendy:yes: ostatnio nawet w DDTVN było o kraciastych menach z broda;) oczywiście pamiętasz o traperach na nogach? Głównie do ozdoby, tworzy architekturę o skłonnościach atawistycznych. Czasem dym się tam puszcza...Taki komin najczęściej obsługuje również kominek w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.02.2015 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Głównie do ozdoby, tworzy architekturę o skłonnościach atawistycznych. Czasem dym się tam puszcza...Taki komin najczęściej obsługuje również kominek w środku. Ooo, to jak dobrze, że nie mam takich pragnień Kominek w środku tak - na zewnątrz nie (niesamowite, że właśnie zarobiłam 130tys:lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.02.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ooo, to jak dobrze, że nie mam takich pragnień Kominek w środku tak - na zewnątrz nie (niesamowite, że właśnie zarobiłam 130tys:lol2:) Nie no....tyle to z fundamentami, ociepleniem, tynkami i powieszeniem obrazków. Ja miałem na myśli ze dwa samochody suporka, klej i robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.02.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ale... Budujac jeden taki komin na dwie strony to chyba taniej, niż dwa pojedyncze, co ? Aniu, przepraszam, ze z prywatą, ale mam pytanie do naszego mistrza Piotra... Mogę ? Alez oczywiście- powiedziała gospodyni wątku Skoro mam juz zgodę to pytam... Jeśli Bóg da i partia pozwoli oraz nie przeklnie mnie kto i voo doo nie odczyni to zamierzam w niedalekiej przyszłości postawić kominek, ale nieco inny niż te o których mówimy. Chodzi mi o kominek ze starej cegły rozbiórkowej, wysoki, w kształcie starych pieców kaflowych ( takie jak dawniej w pokojach) z otwartym paleniskiem ale znajdujacym sie bezpośrednio na podłodze. Da radę ? Drogie to to ? Jakies trudności techniczne przy tym ? Jak to sie ma do podłogówki ? Temperatura stopi mi rurki zatopione w podłodze ? Byłabym wdzięczna za jakies podpowiedzi, sugestie. Wybijania z głowy nie przyjmuje do wiadomości. Mam jeszcze inna opcję i chce porównac ceny, zamieszania i efekt końcowy, który przy jednym będzie wielka niewiadomą a przy drugim, będę znała w momencie zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.02.2015 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ale... Aniu, przepraszam, ze z prywatą, ale mam pytanie do naszego mistrza Piotra... Mogę ? Alez oczywiście- powiedziała gospodyni wątku Skoro mam juz zgodę to pytam... Ależ oczywiście! Czuj się jak w domu.... wkleisz inspirację swojego pomysłu? chętnie zobaczę, co tam planujecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.02.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Dzięki za pozwolenie Właśnie szukałam zdjęcia pogladowego bo pomysł sam przyszedł do głowy. Nie widziałam wcześniej takich kominków. To nie zupełnie to bo forma nieco inna ale palenisko na podłodze jest Mistrzu Piotrze..o takie cóś..no prawie http://www.domzpomyslem.pl/files/media/image/322/1563322/Finn%20Juhl-10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 06.02.2015 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Ania, szybko poszło z tą parterówką. Musiałaś użyć dobrych argumentów! Mnie się rzut podoba, mam takie samo zdanie nt. łazienek jak Ty - nie zmniejszaj ich. Dobrze, że powiększyłaś pokoje dzieci - tamte były zbyt małe. Salon - jak wiesz- dla mnie tez musi być przestrzenny. Pomieszczenie gospodarcze koniecznie, w garażu zrobisz składowisko i nie zmieścisz ani jednego samochodu. Brakuje mi spiżarni - Mmeliska ma właśnie takie rozwiązanie,o którym Ci pisałam. Mnie się to bardzo u Efilo spodobało też tak chcę. U Mmelisy sprytnie rozwiązano sprawę cokołu, fajnie to wygląda Elewacja drewniana u Anuli05. Miała z nią problem, tj. z wykonawcą z Lubonia, ale jest co podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts