pestka56 08.02.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Miałam ci to wysłać mailem. Znalazłam na aukcjach domów Sotheby's. Szwedzki ciekawy dom parterowy raczej, bo chyba więcej niż jedna sypialnia na piętrze by się nie zmieniła. 220 na parterze + 80 na piętrze wg danych domu aukcyjnego (cena okrągłe 9 mln koron ). Więcej zdjęć – pod każdym linkiem coś dodatkowo: http://www.homedsgn.com/2015/02/08/modern-home-in-ingaro-sweden/ http://www.skeppsholmen.se/sv/object/index/fladenstigen-10-466975/ http://www.skeppsholmen.se/sv/object/images/fladenstigen-10-466975/2822421 Podoba mi się ten układ – kuchnia-jadalnia-salon z kominkiem i w tle piękne stalowe schody. Również dwupoziomowość parteru jest świetna. Ciekawie ustawiony kominek. Może przyda ci się wnętrzarsko Edytowane 8 Lutego 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Pestko a które dzieci by tak nie chciały. Edit: Rozwiń myśl proszę bo nie wiem czy się obrażać czy nie.W związku z ich niepełnosprawnością, nie zabrzmiało to zbyt elegancko, prawda ? Melisa jak zwykle..... Edytowane 8 Lutego 2015 przez marimag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 08.02.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Mari - to byłby dopiero projekt!! szczególnie ten na Marsie, hahaha. Dawaj te wyrazy, bedziem odmieniać Pestko - ooo, dwupoziomowy salon też mi się zawsze marzył Ale mój mąż twierdzi, że to zbytek (ech Ci faceci się w ogóle nie znają). Z przyjemnością idę patrzeć Mel - w takim układzie się nie uda, bo działka za płytka. Jeśli w kuchni zostawiam 120 przejścia od okna, 120 ma wyspa, 120 przejście i 60 zabudowa, odliczam korytarz chłopaków i wychodzi, że od północy pomieszczenie ma max 180cm - na pokój bez szans:( Mam 3 kolejne wersje parterówki - jak wykończę (siebie przy okazji chyba też) to wkleję. A potem może scalimy wszystkie i wyjdzie jedna fajna:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Do kurwicy doprowadza mnie wyraz KNIEJA. Odmień mi to prosze przez przypadki w obu liczbach. Może nie jestem az tak głupia jak sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 08.02.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Ana, no zkoda - coś tam jeszcze pokombinuję w wolnym czasie - może da się skrócić tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 08.02.2015 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Mari: M.knieja D.kniei C.kniei B.knieję N.knieją Msc.kniei W.kniejo L.mn M.knieje D.kniej C.kniejom B.knieje N.kniejami Msc.kniejach W.knieje Ja ostatnio poległam na zadaniu z treścią z matmy z II klasy SP:lol2:\ \Chloe - no też żałuję bardzo - 1m dłuższa działka i było by super - myślę cały czas. Jak na coś jeszcze wpadniesz to koniecznie się pochwal:) Edytowane 8 Lutego 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Do kurwicy doprowadza mnie wyraz KNIEJA. Odmień mi to prosze przez przypadki w obu liczbach. Może nie jestem az tak głupia jak sie wydaje To proste... knieja kniei kniei knieję knieją kniei kniejo! knieje kniej kniejom knieje kniejami kniejach knieje! Kurwica ma destrukcyjny wpływ na piękność, radze uważać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.02.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Pestko - ooo, dwupoziomowy salon też mi się zawsze marzył Ale mój mąż twierdzi, że to zbytek (ech Ci faceci się w ogóle nie znają). Z przyjemnością idę patrzeć Mel - w takim układzie się nie uda, bo działka za płytka. Jeśli w kuchni zostawiam 120 przejścia od okna, 120 ma wyspa, 120 przejście i 60 zabudowa, odliczam korytarz chłopaków i wychodzi, że od północy pomieszczenie ma max 180cm - na pokój bez szans:( Mam 3 kolejne wersje parterówki - jak wykończę (siebie przy okazji chyba też) to wkleję. A potem może scalimy wszystkie i wyjdzie jedna fajna:lol2: Pokaż mu ten dom. Może się zachwyci. Ta różnica poziomów jest cudna. Nie wiem czemu miałoby coś takiego znacząco podrożyć koszt budowy. I tak chcecie parterówkę, a to większy koszt niszt niż postawić z poddaszem użytkowym. Może jednak wróć do koncepcji z poddaszem, bo coś widzę, że ciężko się sensownie zmieścić na Waszej działce. Podrzucam układ pomieszczeń. Sam dom jest ochydny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Pestko a jakiez to inne potrzeby ?Poprostu, dziecięce marzenia a na ogródku jeszcze Disney Land ! Aniu, to że jesli jest końcówka JA poprzedzona samogłoską i wtedy odmienia sie to z końcówką i to wiem.Zwariowałam w B, N, W liczby pojedynczej.A dlaczego tam J a nie i ?Zrobiłam tak jak napisałas ale mam wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 08.02.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Pestko a które dzieci by tak nie chciały. Moja by na przykład tak nie chciała mimo, że już ma prawie 16 lat. Chyba na tym polega rodzina że lubi się być razem, razem spędzać czas, razem coś robić. Jeśli by było inaczej to po co nam te wielkie salony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Mastrzu, dzięki za odzew i ostrzeżenie. Juz teraz wiem czemu tak ta baba w lustrze jest tak obrzydliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.02.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Pewnie,Piotr jako stary [ z zawodu] leśnik doskonale wie co to knieje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Haniu, nie skomentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 08.02.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Przeprasza, a co tu jest do komentowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 08.02.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Przepraszam, ale coś mi mówiło, że będzie coraz to nowa koncepcja, za chwile naprawdę tytuł wątku nabierze sensu. Ponieważ nie prowadzi do rozwiązania, tylko bezkresu można szukać ideału. Jedyne co można wg mnie zrobić to masę pustej przestrzeni do aranżacji, w tedy będzie można coś przesunąć ustawić itp. Moja rada jest prosta, im prościej tym lepiej. i aby wyglądało to tak w środku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 08.02.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) A może tak się zmieści? Rzucam materiał do przemyśleń: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ffd3df3f569.jpg Nie przesuwałam kominka, bo mam za mało danych i nie wiedziałam, czy nie zaburzę wizji. Można by go popchnąć do jadalni. Schody zaproponowane przez Moniss zmieściłyby się w innym miejscu i mogłyby mieć jedno łamanie. Ana - to tylko hasło - działaj - wierzę w Ciebie:) załącznik do powiększania: ! W ogólnym rozrachunku wycięłam tyłowi tyle, co dodałam przodowi - jeśli tylko taki projekt jest wykonalny, powinien po poprawkach zmieścić się na Waszą działkę - na styk oczywiście:D Edytowane 8 Lutego 2015 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 08.02.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Mnie również bardzo podoba się propozycja Chloe Teraz jest super, ależ piękny dom się zapowiada Aniu edit: doczytałam, że niestety działka za mała... Edytowane 8 Lutego 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Chloe, a powiększysz to trochę ? Aniu, wysłałam ci coś. Zerknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 08.02.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Melisa jak zwykle..... Powtorka z rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Przepraszam, ale coś mi mówiło, że będzie coraz to nowa koncepcja, za chwile naprawdę tytuł wątku nabierze sensu. Ponieważ nie prowadzi do rozwiązania, tylko bezkresu można szukać ideału. Jedyne co można wg mnie zrobić to masę pustej przestrzeni do aranżacji, w tedy będzie można coś przesunąć ustawić itp. Moja rada jest prosta, im prościej tym lepiej. [ATTACH=CONFIG]303369[/ATTACH] i aby wyglądało to tak w środku..[ATTACH=CONFIG]303370[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]303371[/ATTACH] Jaciękręcę! To jest myśl! Meble na kółkach!!! Coś już mam na początek...http://blog.kominki-batura.pl/przydasie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts