Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rysuję dom-zwariowałam, bo się kompletnie nie znam–moja droga do proj.indywidualnego

Recommended Posts

Miałam ci to wysłać mailem. Znalazłam na aukcjach domów Sotheby's.

Szwedzki ciekawy dom parterowy raczej, bo chyba więcej niż jedna sypialnia na piętrze by się nie zmieniła.

220 na parterze + 80 na piętrze wg danych domu aukcyjnego (cena okrągłe 9 mln koron ;)).

Więcej zdjęć – pod każdym linkiem coś dodatkowo:

http://www.homedsgn.com/2015/02/08/modern-home-in-ingaro-sweden/

http://www.skeppsholmen.se/sv/object/index/fladenstigen-10-466975/

http://www.skeppsholmen.se/sv/object/images/fladenstigen-10-466975/2822421

Podoba mi się ten układ – kuchnia-jadalnia-salon z kominkiem i w tle piękne stalowe schody. Również dwupoziomowość parteru jest świetna. Ciekawie ustawiony kominek. Może przyda ci się wnętrzarsko :)

Home-in-Ingaro-08-1150x766.jpg

Home-in-Ingaro-041-1150x767.jpg

Home-in-Ingaro-051-1150x766.jpg

Home-in-Ingaro-071-1150x766.jpg

2613437.jpg

Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestko a które dzieci by tak nie chciały.

Edit: Rozwiń myśl proszę bo nie wiem czy się obrażać czy nie.

W związku z ich niepełnosprawnością, nie zabrzmiało to zbyt elegancko, prawda ?

Melisa jak zwykle.....

Edytowane przez marimag

Mari - to byłby dopiero projekt!!:D szczególnie ten na Marsie, hahaha.

Dawaj te wyrazy, bedziem odmieniać:)

Pestko - ooo, dwupoziomowy salon też mi się zawsze marzył:D Ale mój mąż twierdzi, że to zbytek (ech Ci faceci się w ogóle nie znają). Z przyjemnością idę patrzeć:)

Mel - w takim układzie się nie uda, bo działka za płytka. Jeśli w kuchni zostawiam 120 przejścia od okna, 120 ma wyspa, 120 przejście i 60 zabudowa, odliczam korytarz chłopaków i wychodzi, że od północy pomieszczenie ma max 180cm - na pokój bez szans:(

Mam 3 kolejne wersje parterówki - jak wykończę (siebie przy okazji chyba też) to wkleję. A potem może scalimy wszystkie i wyjdzie jedna fajna:lol2:

Mari:

M.knieja

D.kniei

C.kniei

B.knieję

N.knieją

Msc.kniei

W.kniejo

L.mn

M.knieje

D.kniej

C.kniejom

B.knieje

N.kniejami

Msc.kniejach

W.knieje

Ja ostatnio poległam na zadaniu z treścią z matmy z II klasy SP:lol2:\

\Chloe - no też żałuję bardzo - 1m dłuższa działka i było by super - myślę cały czas. Jak na coś jeszcze wpadniesz to koniecznie się pochwal:):hug:

Edytowane przez ana289

Do kurwicy doprowadza mnie wyraz KNIEJA.

Odmień mi to prosze przez przypadki w obu liczbach.

Może nie jestem az tak głupia jak sie wydaje :lol2:

To proste...

knieja

kniei

kniei

knieję

knieją

kniei

kniejo!

knieje

kniej

kniejom

knieje

kniejami

kniejach

knieje!

Kurwica ma destrukcyjny wpływ na piękność, radze uważać!:cool:

Pestko - ooo, dwupoziomowy salon też mi się zawsze marzył:D Ale mój mąż twierdzi, że to zbytek (ech Ci faceci się w ogóle nie znają). Z przyjemnością idę patrzeć:)

Mel - w takim układzie się nie uda, bo działka za płytka. Jeśli w kuchni zostawiam 120 przejścia od okna, 120 ma wyspa, 120 przejście i 60 zabudowa, odliczam korytarz chłopaków i wychodzi, że od północy pomieszczenie ma max 180cm - na pokój bez szans:(

Mam 3 kolejne wersje parterówki - jak wykończę (siebie przy okazji chyba też) to wkleję. A potem może scalimy wszystkie i wyjdzie jedna fajna:lol2:

Pokaż mu ten dom. Może się zachwyci. Ta różnica poziomów jest cudna.

Nie wiem czemu miałoby coś takiego znacząco podrożyć koszt budowy. I tak chcecie parterówkę, a to większy koszt niszt niż postawić z poddaszem użytkowym.

Może jednak wróć do koncepcji z poddaszem, bo coś widzę, że ciężko się sensownie zmieścić na Waszej działce.

Podrzucam układ pomieszczeń. Sam dom jest ochydny.

metal-house-kit-steel-home-silverado.jpg

Pestko a jakiez to inne potrzeby ?

Poprostu, dziecięce marzenia a na ogródku jeszcze Disney Land !

Aniu, to że jesli jest końcówka JA poprzedzona samogłoską i wtedy odmienia sie to z końcówką i to wiem.

Zwariowałam w B, N, W liczby pojedynczej.

A dlaczego tam J a nie i ?

Zrobiłam tak jak napisałas ale mam wątpliwości.

Przepraszam, ale coś mi mówiło, że będzie coraz to nowa koncepcja, za chwile naprawdę tytuł wątku nabierze sensu.

Ponieważ nie prowadzi do rozwiązania, tylko bezkresu można szukać ideału. Jedyne co można wg mnie zrobić to

masę pustej przestrzeni do aranżacji, w tedy będzie można coś przesunąć ustawić itp.

Moja rada jest prosta, im prościej tym lepiej. Pm.jpg

i aby wyglądało to tak w środku..jaki czad.jpg

nasza kuchnia.jpg

A może tak się zmieści? Rzucam materiał do przemyśleń:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ffd3df3f569.jpg

Nie przesuwałam kominka, bo mam za mało danych i nie wiedziałam, czy nie zaburzę wizji. Można by go popchnąć do jadalni. Schody zaproponowane przez Moniss zmieściłyby się w innym miejscu i mogłyby mieć jedno łamanie.

Ana - to tylko hasło - działaj - wierzę w Ciebie:)

załącznik do powiększania:

! 0001_zps5987ed88.jpg

W ogólnym rozrachunku wycięłam tyłowi tyle, co dodałam przodowi - jeśli tylko taki projekt jest wykonalny, powinien po poprawkach zmieścić się na Waszą działkę - na styk oczywiście:D

Edytowane przez _Chloe_

Przepraszam, ale coś mi mówiło, że będzie coraz to nowa koncepcja, za chwile naprawdę tytuł wątku nabierze sensu.

Ponieważ nie prowadzi do rozwiązania, tylko bezkresu można szukać ideału. Jedyne co można wg mnie zrobić to

masę pustej przestrzeni do aranżacji, w tedy będzie można coś przesunąć ustawić itp.

Moja rada jest prosta, im prościej tym lepiej. [ATTACH=CONFIG]303369[/ATTACH]

i aby wyglądało to tak w środku..[ATTACH=CONFIG]303370[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]303371[/ATTACH]

Jaciękręcę! To jest myśl!

Meble na kółkach!!! Coś już mam na początek...http://blog.kominki-batura.pl/przydasie/