Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rysuję dom-zwariowałam, bo się kompletnie nie znam–moja droga do proj.indywidualnego

Recommended Posts

O zaśmiecaniu, zdecyduje właścicielka.

Aniu mam usunąć ta odmiane ?

Nie jestem urazona.

Gdybym była to bym nie dopytywała co miałas na mysli.

To nie elegancko pisac o autyzmie kiedy Ja o tym nie mówię.

Meliso, powtórki są nudne !

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bosh...5 minut mnie nie było i 2 strony zapisaliście:) za chwilę ja będę miała zaległości:lol2:

Dziewczyny - nie kłóćcie się kochane:hug: wiem, że z pewnością znacie się dłużej niż ja Was znam, ale nie trzeba robić sobie przykrości, czy się urażać. Zapytałam mam starszych dzieci o dziecięce preferencje, bo wiem, że z wiekiem zmieniają się jak w kalejdoskopie - teraz moi chcą być ciągle przy mnie, później pewnie przyjdzie czas na separację, potem może znów będą chcieli siedzieć ze starymi piernikami;) Ale może właśnie dlatego, że tak to się zmienia, to nie warto się nad ty zastanawiać - bo i tak w którymś momencie będzie "nie fajnie" a w innym "super"

Chloe - idę analizować Twój rzut:hug:

מרכבה - tracisz wiarę, a to nie dobrze;)

Piotr - masz rację już poprawiłam błąd:)

Mari - dlatego J bo w mianowniku knieja, a nie knieia

Edytowane przez ana289

Ana, a zmieściło by się coś takiego?

ana_schemat.JPG

Skrzydło dzienne + skrzydło nocne.

Zapomniałąm dorysować schodów, ale one w tym holu do jadalni by były przytulone do ściany pokoju jednego z chłopaków.

P.S.

Już zmieniłam obrazek na ten ze schodami.

Tak sobie myślę, ze jeszcze opis by się przydał.

Garaż wymiary wew. ok.7x6

Pomieszczenie Ogrodowe ok. 3x6

Pokój pomiędzy łazienkami to gabinet.

Obok wiatrołapu, po prawej jest garderoba. Powyżej garderoby, ten wąski prostokąt, to wc z prysznicem.

Pokoje chłopców takiej samej wielkości i wszystkie z wyjściem na taras basenowy :)

Wasza sypialnia także z wyjściem na ów taras, a także z własną łazienką. Wzdłóż długiej ściany szafa, ale naprzeciw wejścia moze być okno zachodnie a pod nim siedzisko (leżanka) lub biurko/toaletka.

Edytowane przez moniss

מרכבה - tracisz wiarę, a to nie dobrze
nie tracę, tylko przypominam, że do finału to nie prowadzi- chyba że przez przerobienie nastu rozwiązań, przyjdzie ten właściwy, czyli prosty bez nadmiaru.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=303391&d=1423426457
bardzo ciekawa koncepcja, dla konstrukcji dobra, dach prosty dość wyjdzie

nie tracę, tylko przypominam, że do finału to nie prowadzi- chyba że przez przerobienie nastu rozwiązań, przyjdzie ten właściwy, czyli prosty bez nadmiaru.

bardzo ciekawa koncepcja, dla konstrukcji dobra, dach prosty dość wyjdzie

Mnie też się podoba koncepcja Moniss.

Ps. jeśli wolisz swoją wersję, to możesz też wyrównać ścianę kuchni i pokoju - nie będziesz miała sofy ogrodowej w zagłębieniu ale dach wyjdzie tańszy i prostszy jw:yes:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2b901014bfe.png

... faktycznie to " dom tysiąca koncepcji " :) :stirthepot:

Hihi,pamiętam, jak rysowałam nasz projekt - najpierw na kartkach, potem razem z projektantką - dużo było tych pomysłów ale jeśli ta mnogość spowoduje, że wybierze się optymalne rozwiązania, rozrachunek wychodzi na plus:) Oby tylko dom Any powstał - działka jest - warto działać.

Nie śmiej się Łukasz:cool: Na Was - architektów - przyjdzie też czas;) Ale muszę ogarnąć co i jak chcę, a gotowcami nie mogę się posiłkować, bo takich dużych nie ma.

Poza tym muszę się w końcu wykazać przed moim ślubnym, skoro mi taka nazwę dla domu wymyślił;)

Chloe - wyrównać nie chcę, bo pod zadaszeniem mają się znaleźć ogrodowe sofy - nawet zwiększyłam ten "uskok". Górą pójdzie taras