Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rysuję dom-zwariowałam, bo się kompletnie nie znam–moja droga do proj.indywidualnego

Recommended Posts

och...Chloe:hug: to też musiała być piękna koncepcja:)

Ale nie przejmuj się - poczekam na Twojego nowego lapka i koncepcję z patio:D:wiggle:

Piętro wymyśliłam sobie w takim ułożeniu - niekoniecznie tak podzielone wewnętrznie - ale tak mi to piętro tam pasuje (ma ok 120mkw):

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps59c5a2a1.jpg

tylko już się boję, że napiszecie, że nieekonomiczne, że wymaga dodatkowego ocieplenia stropu nad sofami, albo, że trudne konstrukcyjnie:( A mi by się tak podobało z tym nawisem na piętrze:) Fajny pokój powstałby w tym miejscu!

No - ale piszcie piszcie - nawet źle:)

Melisko - masz rację, że tak mogło wczoraj być. Ale właśnie to było wczoraj - a dziś jest dziś;)

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ogarniam, za szybko dla mnie lecicie :sick:

Nie będę pisać o przestrzeni, czy dobrze, czy źle, bo ona Twoja i tobie musi pasować. Mnie się tak jak teraz prawie :) podoba. Chociaż walczyłabym o schody i kominek. Uwielbiam te „meble” i uważam, że powinny być dobrze eksponowane w domu.

Admete ma rację z tym przekłamywaniem przez wizualizacje, rysunki i – co może najdziwniejsze – zdjęcia. Już chyba Ci o tym pisałam.

Dlatego najlepiej jest wstawiać meble w istniejącą przestrzeń. Mam na to sposób z wmontowywaniem w fotografię (w podłogę) planu pomieszczenia z naniesionymi wymiarami mebli. Wtedy można zachować proporcje znacznie lepiej niż robią to programy wnętrzarskie.

Sofy i inne meble wstawiałam w zdjęcia u kilku dziewczyn, ale tylko te u Chloe i Barbary74 to konkretne sofy. Reszta była z kapelusza.

Andy / projekt Paolo Piva dla B&B Italia. Niestety ceny nie znam, bo ściągnęłam ją jakiejś nie polskiej strony designerskiej

___CHLOE-007936517be2grey.jpg

U Basi wstawiłam jedną z sof Roche Bobois. Chyba nie mają jej już w ofercie, bo co roku zmieniają większość. Jak chcesz podeślę Ci Katalogi kilku firm. Warto popatrzeć i jeśli coś chwyci za serce zamówić u tapicera kopię. Wyjdzie duuuu...żo taniej, a sofa będzie ta jedyna i niepowtarzalna. Mari pewnie pamięta forumkę, która u niej w wątku pokazywała takie tapicerskie dzieło. Bardzo ładnie zrobione i pieniądze też o ile pamiętam były przyzwoite.

Guthouse-Blanka_LUPEK-C.jpg Guthouse-Spartherm-Mini+lupek-03.jpg Guthouse-kominek03.jpg Guthouse-salon_z_planem.jpg

Zostawiam miniaturki, bo mniej śmiecą, a chciałam Ci pokazać przy okazji jak „pracuję” :) Na ostatniej wizualce widać plan położony na podłodze.

Edytowane przez pestka56

Pesto - no cudne to;) pamiętam u chloe te sofy:) kapitalna możliwość, tak sobie umeblować wirtualnie prawdziwe wnętrze:) Ale musimy z tym niestety poczekać....trochę:lol2: Ale jak nadejdzie ta "wiekopomna chwiła" to z wielką chęcią się uśmiechnę do Ciebie:D

A sof nie chcę designerskich i firmowych - jestem absolutnie nieuważająca w tej kwestii;) Jak mi się spodoba, to może być z firmy pana Miecia również;)

Sęk w tym, że te dizajnerskie są o parę poziomów do przodu przed panem Mietkiem. Może on być genialnym fachmanem i cudowną złotą rączką, ale wygląd sofy się liczy. Jak wszędzie „diabeł tkwi w szczegółach” :)

Ale co nam przeszkadza zainspirować się. Ja mam w planie przeróbkę tapczanu na szezlong. Ciągle czeka dziadkowy fotel na reinkarnację w nieco zmienionej postaci. Nie szukałam jeszcze tapicera. Ciekawwe czy mi sii uda.

Modułowa Mahjong :) (też Roche Bobois) doczekała się szybko wielu wersji, ale i tak oryginał pozostał niedościgniony

Roche_Bobois-sofa_Mah_Jong-6.jpgRoche_Bobois-_la_visuel_grand_986.jpgRoche_Bobois-sofa_Mah_Jong-2.jpg

I właśnie odkryłam, że sie zamotałam w sofach. Oszukałam Cię – ta sofa u Basi to Scala z firmy Rolf Benz :)

Rolf Benz_SCALA-01.jpgRolf Benz_SCALA-02.jpg

Pisząc o fajnej kanapie, która Pestka wkleiła u kolezanki, miałam na mysli tę u Chloe.

Do tej pory świrowałam w innych klimatach, ale przez takie baby jak: Pestka, mała mi, julianna i kilka innych, zaczyna mi sie podobać ten własnie styl.

Oczywiście nie czysty, ale jest w nim cos takiego...idealnego w formie co mnie strasznie kręci.

Mimo, ze nie rozumiem az takich cen no bo to niby tylko kanapa, to jednak widać, że płaci się za jakość...wykonania też.

Aniu a pamietasz co mi wysyłałaś ? Tę udana przebudowę....

Może by zrobic cos podobnego ?

Mari - ale piszesz o mnie, czy o sobie z tą przebudową?:D

Pestko, fajne te sofy - obłędnie wygląda Mahjong, ale chyba bym nie chciała - raz, że bez nóżek, dwa, wygodna chyba tylko do leżenia, do siedzenia mniej;) Natomiast narożnik Scala jest mi bliski, mam prawie taki sam http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/soderhamn-sofa-narozna-turkusowy__0153972_PE312377_S4.JPG

czy "prawie" robi różnicę?;)

A serio - jakość rzeczywiście ikeowa, ale wygodny i wizualnie do mojego obecnego salonu fajny:)

Łukaszu

"motywami" oczywiście się nie przejmuj,

+/- 90% budynków ich nie posiada

pozdrawiam

właśnie znalazłam mój motyw - od początku wątku niezmienny jest basen:lol2:

Fajna kanapka i rzeczywiście podobna. Nóżki zmienić i konkurencja dla Scali gotowa :)

Mahjong można położyć na podstawie - podest drewniany np. Ale faktycznie te poduchy są tak głębokie, że po to by wygodnie siedzieć, trzeba by dołożyć nieco luźnych poduszek na podparcie. Niekoniecznie byłoby to z korzyścią dla urody sprzętu :(

Mari pisze, że ja ją przekręciłam :) zabawne, bo ona mnie w kilku rzeczach przekręciła także. Takie to forum jest – uczymy się od siebie nawzajem.

BASEN jako motyw:stirthepot: Ale to na zewnątrz :cool: Co innego gdybyś go kawałeczek wpuściła do środka domu :rotfl:

Serio, byłam we Widniu w takim domu, gdzie basen był przecięty na pół wielgachnym oknem.

Jaaa, Pestko - lepiej już nie powiem o tym mężowi, bo gotów mi projekt burzyć i basen w salonie zanurzać:lol2:

A soderhamn baaardzo wygodna i zupełnie niedroga, jak na tak duży narożnik - polecam:) z 3 chłopaków mieścimy się z reguły w "narożniku" narożnika:D

Mari - tamta przebudowa jest wyjątkowa, niewątpliwie:) Ale myśl, myśl;)

Ale to jest myśl.

Basen na środku salonu, kanapy wewnatrz tylko raczej takie dmuchane i pływajaca taca z drineczkami.

Wracasz do domu styrana a juz jestes na hawajach !

Pierdyknąc jeszcze fototapetę z palmami, wpuścic tancerki hula i sasiedzi z płota schodzic nie będą ;) :lol2:

Niemożliwe:hug:

Dla Ciebie zatem zrobię zaczarowany ogród:)

ale wykąpiesz się z nami?:lol2:

przepadłam w guglach i oglądam sofy, ech....te ceny;)

Ale ta jest najlepsza - w korytarzu,

http://www.v10.pl/archiwum/dodane/odjechana_sofa_w_ksztalcie_trumny_01.jpg

sofa w kształcie trumny (Autum) hahahah dla wampirów:evil:

Edytowane przez ana289

Jak spadnę z dachu z gwarancją, że trafię do basenu i nie poobijam się na dnie, to proszę bardzo :lol2:

Są takie dwie Szwedki, od kilku lat robią meble z recyklingu http://designbyleftovers.se/

To mój ulubiony fotel :) Nie wszystkie są takie ponure, a nawet znajdzie coś dla młodej męskiej cześci domowników.

Ciekawostką są ceny ;) Siostrzyczki podawały je na początku działalności.

LEFTOVERS-The_Hotel_armchair_by_Katarina_Hansson.jpg