ana289 11.02.2015 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 och...Chloe:hug: to też musiała być piękna koncepcja:) Ale nie przejmuj się - poczekam na Twojego nowego lapka i koncepcję z patio:D:wiggle: Piętro wymyśliłam sobie w takim ułożeniu - niekoniecznie tak podzielone wewnętrznie - ale tak mi to piętro tam pasuje (ma ok 120mkw): http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zps59c5a2a1.jpg tylko już się boję, że napiszecie, że nieekonomiczne, że wymaga dodatkowego ocieplenia stropu nad sofami, albo, że trudne konstrukcyjnie:( A mi by się tak podobało z tym nawisem na piętrze:) Fajny pokój powstałby w tym miejscu! No - ale piszcie piszcie - nawet źle:) Melisko - masz rację, że tak mogło wczoraj być. Ale właśnie to było wczoraj - a dziś jest dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) Nie ogarniam, za szybko dla mnie lecicie Nie będę pisać o przestrzeni, czy dobrze, czy źle, bo ona Twoja i tobie musi pasować. Mnie się tak jak teraz prawie podoba. Chociaż walczyłabym o schody i kominek. Uwielbiam te „meble” i uważam, że powinny być dobrze eksponowane w domu. Admete ma rację z tym przekłamywaniem przez wizualizacje, rysunki i – co może najdziwniejsze – zdjęcia. Już chyba Ci o tym pisałam. Dlatego najlepiej jest wstawiać meble w istniejącą przestrzeń. Mam na to sposób z wmontowywaniem w fotografię (w podłogę) planu pomieszczenia z naniesionymi wymiarami mebli. Wtedy można zachować proporcje znacznie lepiej niż robią to programy wnętrzarskie. Sofy i inne meble wstawiałam w zdjęcia u kilku dziewczyn, ale tylko te u Chloe i Barbary74 to konkretne sofy. Reszta była z kapelusza. Andy / projekt Paolo Piva dla B&B Italia. Niestety ceny nie znam, bo ściągnęłam ją jakiejś nie polskiej strony designerskiej U Basi wstawiłam jedną z sof Roche Bobois. Chyba nie mają jej już w ofercie, bo co roku zmieniają większość. Jak chcesz podeślę Ci Katalogi kilku firm. Warto popatrzeć i jeśli coś chwyci za serce zamówić u tapicera kopię. Wyjdzie duuuu...żo taniej, a sofa będzie ta jedyna i niepowtarzalna. Mari pewnie pamięta forumkę, która u niej w wątku pokazywała takie tapicerskie dzieło. Bardzo ładnie zrobione i pieniądze też o ile pamiętam były przyzwoite. Zostawiam miniaturki, bo mniej śmiecą, a chciałam Ci pokazać przy okazji jak „pracuję” Na ostatniej wizualce widać plan położony na podłodze. Edytowane 11 Lutego 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.02.2015 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Pesto - no cudne to;) pamiętam u chloe te sofy:) kapitalna możliwość, tak sobie umeblować wirtualnie prawdziwe wnętrze:) Ale musimy z tym niestety poczekać....trochę Ale jak nadejdzie ta "wiekopomna chwiła" to z wielką chęcią się uśmiechnę do Ciebie:D A sof nie chcę designerskich i firmowych - jestem absolutnie nieuważająca w tej kwestii;) Jak mi się spodoba, to może być z firmy pana Miecia również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Sęk w tym, że te dizajnerskie są o parę poziomów do przodu przed panem Mietkiem. Może on być genialnym fachmanem i cudowną złotą rączką, ale wygląd sofy się liczy. Jak wszędzie „diabeł tkwi w szczegółach” Ale co nam przeszkadza zainspirować się. Ja mam w planie przeróbkę tapczanu na szezlong. Ciągle czeka dziadkowy fotel na reinkarnację w nieco zmienionej postaci. Nie szukałam jeszcze tapicera. Ciekawwe czy mi sii uda. Modułowa Mahjong (też Roche Bobois) doczekała się szybko wielu wersji, ale i tak oryginał pozostał niedościgniony I właśnie odkryłam, że sie zamotałam w sofach. Oszukałam Cię – ta sofa u Basi to Scala z firmy Rolf Benz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.02.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Pisząc o fajnej kanapie, która Pestka wkleiła u kolezanki, miałam na mysli tę u Chloe.Do tej pory świrowałam w innych klimatach, ale przez takie baby jak: Pestka, mała mi, julianna i kilka innych, zaczyna mi sie podobać ten własnie styl.Oczywiście nie czysty, ale jest w nim cos takiego...idealnego w formie co mnie strasznie kręci.Mimo, ze nie rozumiem az takich cen no bo to niby tylko kanapa, to jednak widać, że płaci się za jakość...wykonania też. Aniu a pamietasz co mi wysyłałaś ? Tę udana przebudowę....Może by zrobic cos podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.02.2015 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Mari - ale piszesz o mnie, czy o sobie z tą przebudową? Pestko, fajne te sofy - obłędnie wygląda Mahjong, ale chyba bym nie chciała - raz, że bez nóżek, dwa, wygodna chyba tylko do leżenia, do siedzenia mniej;) Natomiast narożnik Scala jest mi bliski, mam prawie taki sam http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/soderhamn-sofa-narozna-turkusowy__0153972_PE312377_S4.JPG czy "prawie" robi różnicę? A serio - jakość rzeczywiście ikeowa, ale wygodny i wizualnie do mojego obecnego salonu fajny:) Łukaszu "motywami" oczywiście się nie przejmuj, +/- 90% budynków ich nie posiada pozdrawiam właśnie znalazłam mój motyw - od początku wątku niezmienny jest basen:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.02.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Mówie o przebudowie kostki czyli ani o tobie ani o sobie Suderhamn...znam, planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Fajna kanapka i rzeczywiście podobna. Nóżki zmienić i konkurencja dla Scali gotowa Mahjong można położyć na podstawie - podest drewniany np. Ale faktycznie te poduchy są tak głębokie, że po to by wygodnie siedzieć, trzeba by dołożyć nieco luźnych poduszek na podparcie. Niekoniecznie byłoby to z korzyścią dla urody sprzętu Mari pisze, że ja ją przekręciłam zabawne, bo ona mnie w kilku rzeczach przekręciła także. Takie to forum jest – uczymy się od siebie nawzajem. BASEN jako motyw:stirthepot: Ale to na zewnątrz Co innego gdybyś go kawałeczek wpuściła do środka domu Serio, byłam we Widniu w takim domu, gdzie basen był przecięty na pół wielgachnym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.02.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 JA?????????????????????????????? w czyms przekręciłam ?????W czym ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.02.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Jaaa, Pestko - lepiej już nie powiem o tym mężowi, bo gotów mi projekt burzyć i basen w salonie zanurzać A soderhamn baaardzo wygodna i zupełnie niedroga, jak na tak duży narożnik - polecam:) z 3 chłopaków mieścimy się z reguły w "narożniku" narożnika:D Mari - tamta przebudowa jest wyjątkowa, niewątpliwie:) Ale myśl, myśl;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.02.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Ale to jest myśl. Basen na środku salonu, kanapy wewnatrz tylko raczej takie dmuchane i pływajaca taca z drineczkami. Wracasz do domu styrana a juz jestes na hawajach ! Pierdyknąc jeszcze fototapetę z palmami, wpuścic tancerki hula i sasiedzi z płota schodzic nie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.02.2015 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 :lol2: A pół ogrodu wysypię piaskiem z bałtykuhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/siata.gif wpadniecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 11.02.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Wariatki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Piasek odpada drapie i włazi gdzie nie trzeba. Proszę miękką trawkę, albo mech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.02.2015 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Będziesz stąpać Pestko po mchu....na dachu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 No, wiesz a jak spadnę. Już nie pamiętam jak się wchodzi na drzewo po naciągniętej gałęzi, ani nie odważyłabym się skakać na belki w stodole na klepisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.02.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) Niemożliwe:hug: Dla Ciebie zatem zrobię zaczarowany ogród:) ale wykąpiesz się z nami? przepadłam w guglach i oglądam sofy, ech....te ceny;) Ale ta jest najlepsza - w korytarzu, http://www.v10.pl/archiwum/dodane/odjechana_sofa_w_ksztalcie_trumny_01.jpg sofa w kształcie trumny (Autum) hahahah dla wampirów:evil: Edytowane 11 Lutego 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Jak spadnę z dachu z gwarancją, że trafię do basenu i nie poobijam się na dnie, to proszę bardzo Są takie dwie Szwedki, od kilku lat robią meble z recyklingu http://designbyleftovers.se/ To mój ulubiony fotel Nie wszystkie są takie ponure, a nawet znajdzie coś dla młodej męskiej cześci domowników. Ciekawostką są ceny Siostrzyczki podawały je na początku działalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.02.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Jak spadnę z dachu z gwarancją, że trafię do basenu i nie poobijam się na dnie, to proszę bardzo musisz spadać w dobrym punkcie:lol2: A Szwedki niezłe - najlepszy stół na pajęczych nóżkach:cool: Mają dziewczyny MOC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.02.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 We sobie jaja robicie a niektórzy, podchwycili moja koncepcje i robia przymiarki...na razie na sucho http://www.happymum.pl/forum/zdj/w%20basenieeeee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts