ana289 09.03.2015 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 ...lub zamontowac bramę garażową na pilota I to jest myśl Anula:D akurat 300 mi wejdzie:lol2: Kochani - dyskutowaliśmy sobie dziś z TZ o tym rozwiązaniu i ponieważ potrzebujemy je naprawdę tylko kilka razy do roku, przez kilka godzin to nie ma sensu inwestować w przesuwne ściany, panele i inne, bo będzie to z pewnością drogie rozwiązanie. Po przeniesieniu wiatrołapu i garderoby wykroiłam jednak spiżarnię i tam będę chować moje drewniane wertikale, bo raczej w szafce się nie zmieszczą (materiałowe tak, ale drewniane raczej nie - no ale nie sprawdziłam u źródła ich głębokości jeszcze). Przyjdzie czas, że popełnię wizualizacje, to unaocznię Wam swoją wizję Nie mniej dziękuję Kasiu - z przyjemnością sobie zobaczyłam te panele - może wykorzystam je w pokoju bilardowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 09.03.2015 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Łukaszu a zdjęcia z następnego postu? To mieszkanie to wnętrzarski majstersztyk Ale dlaczego majstersztyk? Pani musiała przenieść sofę, żeby zobaczyć film z rzutnika:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Nic nie musiała. Tylko musiała usiąść. To mieszkanie zebrało jakieś nagrody za projekt małej przestrzeni. Chcesz, jutro pokażę resztę razem z planami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 09.03.2015 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Przecież normalnie sofa jest plecami do ruchomej ściany i druga vis a vis. A przy rzutniku stoi pod kątem prostym, a plecami do wyspy-barku. No musiała przenieść... I pewnie, że chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.03.2015 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Pestko, pytanie zagadka. Czy widzisz zdjęcie które wkleiłam na poprzedniej stronie ? Chodzi o te schody drabiniaste na podeście, obrazki, antresolę i łaciaty dywan... Powiedz, że widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 10.03.2015 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 A czy ja mogę powiedzieć, czy widzę? Otóż - nic nie widzę. Zdjęcie nie otworzyło się. Też tak miałam z jednym, widoczne przy pisaniu odpowiedzi, na forum już nie. Ania - tak sobie po cichutku myślałam, że te ruchome ścianki to mało sensowy pomysł. Właśnie ze względu na to, że byłoby rzadko używane. W hotelach, restauracjach to dobry pomysł, ale w domowej kuchni chyba nie. A pomysł z panelami wertykalnymi to już w ogóle do mnie nie przemawia http://emotikona.pl/emotikony/pic/0tongue.gif Kolejny raz dostrzegam, jak różne mogą być oczekiwania http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wacko2.gif U mnie nie byłoby sensu na czas imprezy zamykać kuchni, bo i tak większość gości do niej zachodzi, choćby pomagając mi. Choć rozumiem konieczność schowania tego rozgardiaszu kuchennego w przypadku ważnych uroczystości itd. Dlatego ja chciałabym mieć kuchnię odrębną, ale z otwarciem na jadalnię. Za to nie marzę o wyspie, bo nie lubiłabym jeść przy zlewie lub płcie. Za to na co dzień chcę mieć możliwość zamknięcia kuchni - znów inaczej, niż u Ciebie http://emotikona.pl/emotikony/pic/49rotfl.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2015 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Też nie widzę tej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.03.2015 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Marta - i całe szczęście, że mamy tak różne oczekiwania, bo inaczej wszyscy mieszkalibyśmy w takich samych domach, a forum miało by jedną galerię Mari - nie wierzysz mi!http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bully.gif Edytowane 10 Marca 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.03.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Kuźwa, kuźwa, kuźwa !!!!! Kolejna próba A teraz widzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Widzę mam więcej fotek z tego domu pisz co Cię tak zafrapowało na tej fotce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.03.2015 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Widzą dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 10.03.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Łukaszu a zdjęcia z następnego postu? To mieszkanie to wnętrzarski majstersztyk - tak widziałem ale też nie do końca jestem przekonany do tego rozwiązania, ponieważ po przesunięciu ściany ( w lewo ) użytkownik ma dostęp do biblioteczki po prawej stronie, natomiast po przesunięciu w prawo NIE MA DOSTĘPU do biblioteczki ! - co nie jest fajne, wg mnie ( pisząc wprost ) jest to błąd funkcjonalny. Natomiast podoba mi się sama idea, aby ruchoma ściana pełniła rolę ekranu dla projekcji z projektora. ana zasada funkcjonowania ściany o których była mowa wcześniej : https://www.youtube.com/watch?v=9-IgPf0dcEI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartynaG.pl 10.03.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Czytam w poszukiwaniu inspiracji i widzę tutaj kilka świetnych rad z których warto skorzystać. Dobrze jest czytać między wierszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D_A 10.03.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 O, Pani jest Architektem? Zapraszam do poczytania tekstu o Architektach. Dziennik_Architekta: http://dziennik-architekta.pl/tak-jestes-architektem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 10.03.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 O, Pani jest Architektem? Zapraszam do poczytania tekstu o Architektach. Dziennik_Architekta: http://dziennik-architekta.pl/tak-jestes-architektem/ - mogę tylko w jeden sposób to coś jw podsumować : - proponuję jednocześnie zapoznać się z tym artykułem : " Kresek parę wokół zawodu architekta CZYLI ZRÓBMY EKSPERYMENT NARODOWY " http://www.zawod-architekt.pl/artykuly/za1301_bulawa-pelka.html - wnioski ( jak najbardziej krytyczne ! ) pozostawiam czytelnikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.03.2015 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Dzięki Łukaszu za filmik:) wiedziałeś co do mnie "przemówi":lol2: teraz już mam pełną jasność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) To jest świetne, co widać na tym filmiku. Warto pamiętać przyszłościowo, bo kto wie... Łukaszu, z tym panelem przesuwnym problemu właściwie nie ma, bo on zasłania wejście do sypialni, garderoby i łazienki. I tylko wtedy zasłania bibliotekę, gdy jest otwarta cała ściana do sypialni. Myślę, że właściciele tego apartamenciku mieli do rozważenia problem ilości miejsca i ukrycia sypialni w przypadku większej liczby gości. Moim zdaniem architekt poradził sobie znakomicie. Maleńkie mieszkanko dla singla lub nawet bezdzietnej pary. Oprócz planu pod linkiem jest 35 zdjęć. http://www.studiogarneau.com/architecture/transformer.html Ana, już nie pamiętałam wszystkich zdjęć i planu, ale pani naprawdę nic nie musi przesuwać Po prostu na pozostałych zdjęciach są pokazane inne możliwości ustawiania sof. Plan przewiduje podstawowe ustawienie takie jak na zdjęciu z ekranem. Polecam uwadze rozwiązania w garderobie i łazience, która także kolorem chwyta za serce Edytowane 10 Marca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 10.03.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 To jest świetne, co widać na tym filmiku. Warto pamiętać przyszłościowo, bo kto wie... Łukaszu, z tym panelem przesuwnym problemu właściwie nie ma, bo on zasłania wejście do sypialni, garderoby i łazienki. I tylko wtedy zasłania bibliotekę, gdy jest otwarta cała ściana do sypialni. Myślę, że właściciele tego apartamenciku mieli do rozważenia problem ilości miejsca i ukrycia sypialni w przypadku większej liczby gości. Moim zdaniem architekt poradził sobie znakomicie. Maleńkie mieszkanko dla singla lub nawet bezdzietnej pary. [ATTACH=CONFIG]307993[/ATTACH] - ... no może masz rację , ja natomiast lubię słowo " i ", a niżeli " lub " w odniesieniu do rozwiązań funkcjonalnych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Obejrzyj Youtuba i posłuchaj co mówi projektant i mieszkaniec tych 50 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.03.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Zafrapowało ???? Nic. Podoba mi się Niektórych przedmiotów, w ogóle bym nie kupiła ale razem stanowią spójna całość. To wnetrze ma jakąś taką pozytywna energię, aż chciałoby się tam zamieszkać. Strasznie mnie wciaga. Te kolory, faktury, ponuractwo ( światło nie oslepia)...dla mnie bomba. Aniu, siedziałam sobie w wannie przegladając moje zbiory gazet wnetrzarskich i trafiłam na ciekawy projekt domu/dom pod Wawą. Chyba by Ci się spodobał Ma ciekawe rozwiązania i jest miły w odbiorze. Może zerkniesz ? Jest tam tez kontakt do architekta. Może warto by zadzwonic i zapytać o cenę za taki projekcik ? Gazeta Dobre Wnętrze nr 8 sierpień- artykuł " W deszczu sosnowych igieł" str 54 - 68 lub na jego stronie http://marcinrubik.com/. W zakładce jest opcja domy. Szukaj KONSTANCIN JEZIORNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts