Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rysuję dom-zwariowałam, bo się kompletnie nie znam–moja droga do proj.indywidualnego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czy zlew przyjmie mi fafoły z filtra od suszarki? (bo wc przyjmuje bez kłopotu;))

Pewnie macie rację z tym zlewem, choć nie kąpię psów, kota tym bardziej - ale do opłukania kaloszy, czy umycia innych świństw jak znalazł;)

Dzięki za praktyczne porady!

Marta - pisz więcej o tej szufelce elektrycznej? Co to za bajer? I dlaczego nie może być zwykła?;)

Ana, też chce w prali mieć zlew który będzie miał duży odpływ abym mogła wylewać brudy z mycia podłóg na przykład i pan powiedział ze nie ma żadnego problemu taki zrobić. Marta chyba pisze o takiej szufelce od odkurzacza centralnego, zamiatasz pod nią śmieci i wszystko Ci w "ścianę" wciąga :) też taką będę miała, w kuchni zastanawiam się nad Vroomem :) pierwszy z brzegu model:

http://sklep.odkurzaczexxl.pl/pl/p/Vroom-Kitchbox-do-6-m-waz-w-kasecie-zwijany/931

A jak mozna nie prać ?

Przecież to jak brudny dywan z ta różnicą, że dywan się w gównie nie wytarza :eek:

Poważnie ?????????

Kota to może jeszcze rzadko, ale psa ? PSA ? NIE PRAC PSA ? :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Przeciez to smierdzi...

A fuj...

Moje nie śmierdzą;) I nie tarzają się - chyba, że w mojej małej trawce na małym ogródku, gdzie dzieci biegają boso, a psy w życiu nie zrobiły nawet siku:)

Jus - absolutnie nie chcę odkurzacza centralnego! Zatem i miotełki elektrycznej nie będzie;)

Moje nie śmierdzą;) I nie tarzają się - chyba, że w mojej małej trawce na małym ogródku, gdzie dzieci biegają boso, a psy w życiu nie zrobiły nawet siku:)

Jus - absolutnie nie chcę odkurzacza centralnego! Zatem i miotełki elektrycznej nie będzie;)

mój piesek też nie śmierdzi, cudownie pachnie pieskiem :) uwielbiam jego zapach

dlaczego nie chcesz odkurzacza?

Oj tam, nie foszyć się.

Kocury okrutnie strzykają.

Może nie capia jak psy, ale za to jak nawala w kuwecie to ...

Miałam, wiem, sprzątałam....

Psy natomiast przeuroczo smierdzą gdy sa mokre. Zwłaszcza te stare.

Wejśc po takim do windy to masakra.

Jak miałam psy ( a miałam wiele) to prałam dość często.

Jeden rekordzista był prany codziennie bo z kazdego spaceru wracał wysmarowany g lub czymś co zdechło.

Szorowałam i płakałam. Az dziw, że mu pigment nie zlał.

A co do naszej gospodyni...

Aniu, a jak górka ?

Australijski cattle dog

https://www.google.pl/search?ie=UTF-8&client=tablet-android-tmobile-pl&source=android-browser&q=cattle+dog&gfe_rd=cr&ei=2R8KVf37Icmv8we-6IDIBA

Do obrzydzenia mądry. Jakbym miała mieć psa, to tylko tej rasy.

Edytowane przez pestka56

Bo to pies z rodziny owczarkowatych - a one wszystkie mądre:) ja bym chciała czechosłowackiego wilczaka, ale nie są łatwe w prowadzeniu, za to śliczne. I mając teraz ON-ka mówię dość psim kłakom - zatem stanie chyba na dobermanie:D

Jus - chyba mam to zboczenie przez psie kłaki - nie wyobrażam sobie tych zafajdanych rur w ścianach - pełnych pająków dodatkowo:sick:

Mari - jaka górka? Domu?

Moniss - wklejam parter z główniejszymi wymiarami, czy tak wystarczy?:) Może przyjdzie Ci coś fajnego do głowy:hug:

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsvpidumgu.jpg

Edytowane przez ana289

Wnętrze ten pies ma takie, że niejeden człowiek powinien mu zazdrościć :)

Znajomi mieli sukę kilkanaście lat i opowiadają o niej wspaniałe rzeczy. M.in. uratowała przed utonięciem swoją panią i to nie przypadkowo, tylko sama oceniła sytuację i popłynęła po nią z brzegu. Zmienił się wiatr i powstały wysokie fale. M. przytapiało i spychało na środek jeziora. Traciła siły. Wołania nikt nie słyszał, bo wiatr i woda zagłuszyły skutecznie. Zaczęła tonąć i nagle podpłynęła sunia. Okrążyła ją , sprawdziła co się dzieje i podpłynęła od przodu tak, żeby M. mogła złapać ją za grzbiet. Dociągnęła M. do brzegu.

Niesamowite są takie historie:D

Pamiętam opowieść mojego dziadka, który mieszkał przed wojną na wileńszczyźnie, jego ojciec był leśniczym i przyniósł kiedyś do domu małego wilka, którego matkę zastrzelili kłusownicy. I tak Bryś dorastał z moim dziadkiem, wtedy 12-letnim. I uratował dziadkowi życie, gdy ten wpadł zimą do studni w ogrodzie - wilk pognał do sieni i tak wył, aż mama dziadka wyszła zobaczyć co się dzieje. Ponoć Bryś szalał jak opętany, podbiegał do babci i do studni i tak w kółko...

Jest mądrość w tych zwierzętach, niesamowita!:)

Mari - górka kojarzy mi się w tym momencie tylko z jednym (właśnie mój mąż na kolejne narty wyjechał;)). Ale skoro górka domu - to proszę bardzo:D:

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpstitclp7b.jpg

Pestko, nie przyjmowałabym tej opowieści jako charakterystyke cechy typowej dla tej rasy.

No zdarza się, ale na pewno nie u wszystkich.

Wiele zalezy od wychowania psa, jego więzi z człowiekiem.

Ania o wilku a w rodzinie (dalekiej) męża, krązy opowieść o pewnym koniu.

Nie był tak odważny, żeby z kołem ratunkowym do studni skakał, ale...jakby to powiedzieć......zadbał w dość szokujący sposób o bezpieczeństwo "zmęczonego życiem" Pana.

Aniu, czy te pomieszczenie po 22 z czyms tam, to pokoje chłopców ?

Mari, te psy w Australii tak właśnie są postrzegane. Mówi się o nich, że myślą i podejmują samodzielne decyzje. Słyszałam opowieści o nich z kilku źródeł. Ta jest najświeższa, dlatego ją przytoczyłam.

Niesamowite są takie historie:D

Pamiętam opowieść mojego dziadka, który mieszkał przed wojną na wileńszczyźnie, jego ojciec był leśniczym i przyniósł kiedyś do domu małego wilka, którego matkę zastrzelili kłusownicy. I tak Bryś dorastał z moim dziadkiem, wtedy 12-letnim. I uratował dziadkowi życie, gdy ten wpadł zimą do studni w ogrodzie - wilk pognał do sieni i tak wył, aż mama dziadka wyszła zobaczyć co się dzieje. Ponoć Bryś szalał jak opętany, podbiegał do babci i do studni i tak w kółko...

Jest mądrość w tych zwierzętach, niesamowita!:)

Mari - górka kojarzy mi się w tym momencie tylko z jednym (właśnie mój mąż na kolejne narty wyjechał;)). Ale skoro górka domu - to proszę bardzo:D:

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpstitclp7b.jpg

niesamowita historia z wilkiem !

Też ją lubię Łukaszu:)

Tak jest ze zwierzętami - im bardziej mają zakorzenione cechy stadne tym bardziej zadbają:) Zarówno psy, jak i konie - znam trochę takich opowieści;)

Gdybyśmy hodowali słonie - byłoby tak samo!

Kasiu - bierz psa koniecznie, warunki masz, z kotami z pewnością się dogada:D