Juskra 19.03.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Ana, dla Ciebie, wiesz za co http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/p%b3ytki%20do%20kuchni/roza-walentynki-prezent-czekoladki.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.03.2015 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Ale piękne:D:D:D:D Justynko - dziękuję Częstujcie się Kochani - zapraszam:D http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/p%b3ytki%20do%20kuchni/roza-walentynki-prezent-czekoladki.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.03.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Czyżby to jakas imprezka urodzinowo-imieninowa ? Nieśmiało się częstuję tą z lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.03.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsvpidumgu.jpg Ściana nośna zamiast działowej przy schowku koło wc - taniej wyjdzie niż pdciąg. Dalej, nad spocznikiem schodów i aż do narożnika - podciąg (w narożniku okiennym słup niestety). Prawdę mówiąc bardziej mi się poodbały dłuższe wersje Twojego domu, z dużym zacisznym tarasem od południa. W jednej z tych wersji (nie wiem czy to nei była przypadkiem wersja parterowa)okno sypialni wychodziło na wschód, a gabinetu na ów taras. Od południa, przy granicy było tylko okno łazienki. Do czego zmierzam...? No cóż, ja bym zrobiła jednak dom nieco chudszy, bo przy prawie 17m to zostaje Ci do południowej granicy tylko 4 m, a to jest naprawdę niedużo (zwłaszcza, gdy postawi się ogrodzenie lub posadzi jakieś krzaczory). Przydały by się jeszcze ze 2 metry przestrzeni lub przynajmniej 1m. Schody z przejściem do salonu pod nimi... jakoś tego tutaj nie widzę - dolny bieg schodów wydaje mi się za krótki, przez co spocznik będzie za nisko. Chyba że ma być to jednak tylko dekoracja bez dodatkowych funkcji...?? Co do piętra chłopaków, to masz łazienkę daleko od wszelkich pionów wod-kan. Może zamień ją miejscami z pokojem, który jest w północno-zachodnim narożniku. Łazienka będzie wówczas nad kuchnią (wspólny pion wod-kan.) Edytowane 19 Marca 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.03.2015 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Moniss - dzięki za Twoje mądre spostrzeżenia:hug: Ściana nośna przy schowku ok, Przejście pod schodami upadło w tej wersji - schody mają być tylko ozdobą Słup w narożniku okna nie będzie przeszkadzał - tak sądziłam, że musi być i nie zakładałam innej wersji Teraz piętro - rzeczywiście łazienka jest daleko - z drugiej strony obok łazienki na piętrze jest kotłownia (nie wpisałam tego, ale taki jest plan) - czy to jakoś ratuje sytuację, czy psuje dolną kuchnię? Pokoju północno-zachodniego mi szkoda, bo też ma wyjście na taras (tak, jak dwa południowe) W drugiej wersji piętra trzeci pokój chłopaków jest na północnym-wschodzie w miejscu obecnej łazienki i kotłowni, a po drugiej stronie (N-W) jest bawialnia, a w środku na północy owa łazienka i kotłownia. Marimag - żadne tam urodziny ani imieniny - ot tak sobie dogadzamy (Justynka dogadza:D)) Na piętrze pokoje po 22m to pokoje chłopaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.03.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Aniu, no to teraz Ty dogodziłaś chłopakom Metraż słuszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.03.2015 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Fajne Anula te pokoje, prawda? Jak już i tak będą na piętrze, to po co robić klitki po 14m? Takie 22 to już słuszny pokój - nawet jak przyjmą sobie znajomych, to nie będą się o siebie obijać Muszę jeszcze porysować meble i wtopić w ściany szafy garderobiane, ale to już drobnostki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.03.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Pokoje zajebiste! Fajnie będa mieli i znajomi podczas nocnych melanży, tez nie będa narzekać Zajrzyj do mnie... Humor z zeszytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 22.03.2015 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Kochani... Kasiu... czy kojarzycie taką lampę? Zrobiła na mnie niezwykłe wrażenie, aczkolwiek nie widziałam jej na żywo;): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.03.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ana, zerknij TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 To jest zwykła hucpa ta cena za coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 22.03.2015 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Tomkowa - dzięki:hug:D wygląda niesamowicie, idealna do wywoływania duchów....brrrr... Ale cena powala:bash: chociaż ta też piękna http://www.sklep.arka-meble.pl/data/shoplang/f_36e30ba32d5b9b42baba8982e6f51fac.jpeg i cena jeszcze większy kosmos:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 24.03.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Justynko, Domi - specjalnie dla Was - ostatnia wersja z raczej gotową kuchnią http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsl93snedu.jpg Trzeba przyznać, że to dość ciekawa wersja, patrząc na przebytą drogę. Ta część ze schodami i jadalnią, jakoś mi się tak skojarzyła z http://www.homebook.pl/inspiracje/jadalnia/123505_jadalnia-jadalnia-styl-eklektyczny http://www.homebook.pl/inspiracje/hol-przedpokoj/123508_schody-i-hol-hol-przedpokoj-styl-nowoczesny Blat + hokery to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż dodatkowy stół w kuchni, w tej wersji to wygrywa. Ogólnie jest jakoś tak poukładana Może bym się zastanawiał nad zamianą miejscami sypialni i chyba garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.03.2015 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witaj Andrzey:D dziękuję za miłe opinie, jak widzisz droga nie była łatwa;) Świetna ta inspiracja schodowa, nareszcie mam pierwsze wyobrażenie. Próbowałam zamienić garderobę z gabinetem, ale w gabinecie brakuje miejsca na duże szafy - zatem chyba tak zostanie. Na szczęście jest mi to całkowicie obojętne, ale dzięki za sugestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.03.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Tomkowa - dzięki:hug:D wygląda niesamowicie, idealna do wywoływania duchów....brrrr... Ale cena powala:bash: chociaż ta też piękna http://www.sklep.arka-meble.pl/data/shoplang/f_36e30ba32d5b9b42baba8982e6f51fac.jpeg i cena jeszcze większy kosmos:lol2: Piękne to to. Tylko ta cena - może da się samemu zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.03.2015 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 no masz wyzwanie chloe;) jak zrobisz - zamawiam u Ciebie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.03.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Raczej się nie da Tzn. można próbować wycinać jakoś pleksi nie wiem czym, żeby krawędź wyglądała jakoś znośnie. Sama orientowałam się w kwestii samodzielnego wykonania wycinanej w takiej białej płycie ażurowej ścianki działowej. Te ceny biorą się z patentu na maszynę wycinająca wzór laserowo. Tak mi powiedzieli producenci ścianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.03.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 To prawda, ale jak się ma wyrzynarkę do drewna, sprawne łapki i cierpliwość, to dałoby się wyciąć. Potem obrobić krawędzie pleksi trzeba już papierem ściernym, a najlepiej byłoby mieć małą wiertareczkę Dremel. Do niej są najróżniejsze końcówki szlifierskie i freziki, i wiertełka. Wierciłam dziurki w perłach rzecznych i dało się. To co tam plexi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.03.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) cięcie laserem plexi nie jest aż tak drogie, cena zależy od długości cięcia ( mb ) i grubości materiału. Ręczna obróbka raczej odpada ... pozostaje zawsze drukarka 3D , choć laser wg mnie jest lepszy dla płaskich elementów. Proponuje google : " cięcie laserowe pleksi " Edytowane 25 Marca 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.03.2015 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 "jak nie my, to kto":D zaraz tu manufaktura powstanie, czuję to:Dmyślcie, myślcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts