Tomkowa 25.03.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Akurat w przypadku lampy może to nie być takie trudne. Szablon można wydrukować. W przypadku ścianki, gdzie chodziło o duże powierzchnie żaden z rzemieślników, którzy tną płyty i cokolwiek innego nie chciał się tego podjąć. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.03.2015 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 jeszcze potrzebny elektryk coby te kabelki z żarówką połączył chloe - i co sądzisz? fajna lampa, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.03.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) ... żaden z rzemieślników ... nie chciał się tego podjąć ... cóż, rzemiosło pada - pewnie dojdziemy za moment do domów z plastiku drukowanych w drukarkach 3D w skali 1:1 ... - proponuje ograniczać się do małych form użytkowych;) Edytowane 25 Marca 2015 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.03.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Rzemiosło pada nie z tego powodu, że rzemieślnicy nie chcą, ale to temat na osobny wątek Wszyscy, z którymi rozmawiałam twierdzili, że maszynami, które mają nie da się wyciąć chociażby dziury w płycie o fantazyjnym kształcie. U producentów ścianek jest zupełnie inna technologia. I za to trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.03.2015 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 I może dlatego ta lampa tyle kosztuje.... Ale może warto zgrzeszyć i ją nabyć Moja koleżanka ma tą na ceglanej ścianie - przy spotkaniu obadam efekt nocną porą. I powiem Wam, czy warto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.03.2015 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Dokonałam ostatnio kilku modyfikacji "ostatniej wersji", teoretycznie kosmetyka, ale znów mam zagwozdkę ze schodami. Ale zanim wkleję rzut, opowiem co i dlaczego: -wyrównałam ścianę sypialni z wiatrołapem, przesuwając salon. Tym samym zyskałam większy uskok przy jadalni od strony południowej (skoro i tak ma tam być słup, to w poprzedniej wersji mogłabym wstawić okienko na jakieś 60cm, teraz mogę większe;) -przeniosłam jednak tv na ścianę schodów, a w miejsce tv kominek, co dało większe przeszklenie w salonie od ogrodu -zmieniłam ustawienie w kuchni -i najważniejsze - usiłuję "mieć" schody z wejściem z jadalni - właśnie wczoraj odwiedziliśmy świeżo zbudowanych znajomych i utwierdziłam się w tym, że lubię siedzieć na schodach, tak jak lubię na stopniu na tarasie. I wczoraj zamiast przy stole siedziałyśmy z kumpelą na schodach:lol2: I tu mi też te schody na jadalnię pasują I teraz pytanie do Was - górny bieg schodów wypada nad głową wchodzących do domu - wyrysowałam stopnie na 28cm. Przy wysokości 17cm pierwszy stopień nad korytarzem wypada na wysokości 204cm, zatem nikt w głowę się nie uderzy, ale nie wiem, czy to nie będzie przytłaczające rozwiązanie. Aczkolwiek tak ustawione schody dają mi PIĘKNĄ (!!) pustkę nad jadalnią Co myślicie? kuchnia, sypialnia A http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsqweklxbe.jpg kuchnia, sypialnia B http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpshclghbwo.jpg Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.03.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Czy wejście na schody ma być na boku ścianki telewizyjnej?Tam wchodzisz na schody? Jeżeli tak to ciąg komunikacyjny do nich masz centralnie przed telewizorem,idąc od strony wejścia do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.03.2015 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Tak Beatko ale ciąg komunikacyjny jest pod schodami (czyli z wiatrołapu idę w prawo) - stąd moje zapytanie, jak to wizualnie wypadnie. Bo przejście będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.03.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Jeżeli tak,to rozwiązuje problem,wycieczek prze telewizorem, wchodzisz pod schody (ich górną część spocznik znaczy) nie wiem jak to będzie wyglądało,ale z opisu wynika że ponad dwa metry będzie ,guza nie nabijecie. Ja na schodach się nie znam..... A mają być ażurowe czy jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.03.2015 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 spocznika tam nie będzie, tylko bieg schodów - spocznik jest przy ściance tv, dalej schody proste.Można się pokusić o belki - w dodatku nad korytarzem zawieszone na taflach szkła:D:yes: oj...zmanierowało mnie to forum:lol2: Wygodniejsze byłyby dywanowe, np przy zamiataniu - no ale chyba nie tak ładne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.03.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Mam ażurowe,nawet najładniejsze nie zrekompensują tego co z nich spada,wcale nie przy zamiataniu ale,przy chodzeniu po nich. Ładnie pada też światło i promienie słoneczne pomiędzy tymi stopniami ,a co tam podświetli jeszcze na tych stopniach to przemilczę. Tafle szkła przy tym to pikuś, Twoja magiczna myjka i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.03.2015 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 hahaha, szyby się nie boję tylko tego kurzu na schodach - a nie daj Bóg będzie kolejny pies, zatem psia sierść również No ale czego nie robi się, żeby było pięknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.03.2015 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Znalazłam przejście pod schodami - co prawda zupełnie nie mój klimat, ale nie wygląda to źle, a nawet ma swój urok Natomiast znów znalazłam na pinterescie cudowne schody:bash: ja chyba w ogóle nie mogę tam zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.03.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Ana a nie obawiasz się ze goście jak będą wychodzić z wiatrołapu to zamiast po schodach będą chodzić korytarzem koło WC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.03.2015 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Ana a nie obawiasz się ze goście jak będą wychodzić z wiatrołapu to zamiast po schodach będą chodzić korytarzem koło WC? chciałaś zapytać "pod schodami"? bo po schodach to będą, ale znacznie dalej;) Choć mam nadzieję, że nie - jednak przestrzeń domu otwiera się po prawej stronie - po lewej ślepy korytarz prowadzący do salonu - ale jak goście salonowi będą chcieli obok wc - proszę bardzo;) hmm...jak się pomysł nie uda, to zmodyfikuję schody - aczkolwiek żal mi tej pustki na granicy kuchni. A może jakoś można osadzić fajne schody i zachować pustkę? Mam problem z obrazowaniem sobie schodów:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 26.03.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Wiesz co, mi się podoba ten myk ze schodami Będzie fajnie wyglądać. I zyskasz wrażenie przestrzeni. Ale ja bym stanowczo zrobiła dywanowe Raz, że z ażurowych faktycznie wszystko spada, mam w obecnym domu i nie lubię...; a dwa, że dywanowe w tej aranżacji wyglądałyby moim zdaniem super. Chyba bym Cię namawiała, żebyś tak zostawiła (i na schody dywanowe też ) Swoją drogą, naprawdę super Ci ten parter wyszedł. Bardzo przemyślany, funkcjonalny, świetny! Gratulacje Wkleisz poddasze? PS. Też lubię siedzieć na schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.03.2015 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) cześć Domi:D: No skoro mówisz, że fajnie z dywanowymi, to wierzę - ach,..może w przyszłości wreszcie popełnię wizualizację to je zobaczę Ty już pewnie to widzisz, prawda? I dziękuję za miłe słowa:) Piętro zrobiłam na szybko - wkleję pewnie jutro, bo zaraz zmykam;) Edytowane 26 Marca 2015 przez ana289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.03.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 oczywiście że schodami gapa ze mnie, ja tam skróty lubię to pytam a z moją wyobraźnią to kiepsko jest ale o tym już wiesz wszystko trzeba mi pokazać czarno na białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 27.03.2015 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Wkleisz poddasze? Domi - specjalnie dla Ciebie nasze poddasze;) Mam nadzieję, że się uda i żadne słupy nie przeszkodzą w takim podziale;) Myślę, że chłopcom się spodoba:) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/0001_zpsusttq7i7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 http://www.myhouseidea.com/2015/03/27/paseo-de-gracia-penthouse-by-colombo-and-serboli/ Bardzo ładne, nowoczesne a jednocześnie ciepłe w odbiorze rozwiązania są w tym mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts