ana289 09.05.2015 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Świeczki, wino i już za 9 miechów będzie trza robić reorganizację chałupy hahahaha, to ja już lepiej zaplanuję tam blaszaną małą balię Łazienka ma z prysznicem i wnęką na wc 20m, po odjęciu zostaje środkiem odpowiednio mniej - po wstawieniu pufy jest ok. Obrócić nie mogę, bo raz, że potrzebuję połki z boku wanny, a dwa, że zrobi się ciasno przy wejściu pod prysznic. Poza tym tak stoi łóżko - a tu niech będzie inaczej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.05.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Jak znam życie to nie jest Twoje ostatnie słowo Zapładniasz sie inspiracjami a potem mamu tu kuźwa 197 wersji sralonu tudzież pomieszczenia gospodarczego Przycupnę sobie w kątku i poczekam jak/az zaczniesz przestawiać sprzęty Prysznic tez można przenieść, jakby co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 09.05.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Oooo, mówcie, co chcecie, mnie się Ani lotnisko coraz bardziej podoba Mari, wtedy okazało się, że rozłożyła mnie grypa. Już jest ok Lampy zaraz będą, ale trudno mi się wkleja, a edycję postu robię z 10 razy, zanim się uda, masakra. nr 3: z pinteresta nr 4: nr 5 nr 6: nr 7 : nr 8: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=316580&d=1431211366 nr 9: nieśmierelne - Tom Dixon, który gdy mi się nie opatrzy: http://retaildesignblog.net/wp-content/uploads/2013/04/Cell-Tall-Pendant-light-by-Tom-Dixon.jpg http://www.milandesignagenda.com/wp-content/uploads/2014/03/Tom-Dixon-unveils-new-collection-at-Milan-Design-Week-2014-Tom-Dixon-at-isaloni-2014.jpg Edytowane 9 Maja 2015 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.05.2015 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Marta fajne te lampy:) Tą mają znajomi w kuchni - wygląda super, ale nie wyobrażam sobie jej czyścić Zdecydowanie najfajniejsze dla mnie cosmo z poprzedniej strony - tylko...jakie one dają światło? Dają w ogóle? Mari - nic już w łazience nie przestawiam, wolna przestrzeń bez sauny, prysznica i wnęki na wc ma 15m, więc jest wygodnie optymalna;) Teraz bawię się już kolorami:) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/29_zpsphnvsqrm.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/27_zpsnpestvf1.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/24_zpsmve8dtww.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.05.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Hej. Padłam wczoraj jak Pluto. Szyję synowi strój drzewa na wystepy szkolne i tak mnie to wykańcza psychicznie, że ledwo szuram kapciami Ja nie mówię, że lotnisko mi sie nie podoba, tylko podpuszczam do innych ustawień. Aniu, a co to obok szklanych drzwi ? Chodzi mi o tę windę z drzwiami pełnymi obok sraczyka i bidetu... Lampy fajne Najbardziej jednak (mimo, że nic odkrywczego) podobają mi się te zajebiście wielkie formy do mufinek. Uwielbiam wielkie lampiszcza A tę azurową to karcherem potraktować i z bańki. Z bańki kurz i farba na elementach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.05.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Wanna ma fajną miejscówkę przy prysznicu wyszła jakaś dziwna wnęka miedzy ściankami, chyba to nie mieszkanko dla mopa? nie umyjesz tego zakamarka nigdy porządnie coraz fajniej się robi. tylko ciężko będzie skorzystać z garderoby, gdy ktoś będzie w łazience - np gość. No i ja nie wyobrażam sobie pralni bez okna ! brrr w takiej norze robić pranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.05.2015 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Emila - ta wnęka jest na ręczniki, ma 30cm szerokości, więc mop spokojnie wjedzie, żeby umyć. Ale możliwe, że pociągnę tam jednak kabinę, a ręczniki dam - nie wiem gdzie:lol2: O garderobie nie pomyślałam - bardzo słuszna uwaga:hug: - jakoś tak nie pomyślałam o gościach siedzących dłużej - a przecież może się zdarzyć dzięki! Co do okna - sama nie wiem - mogę zamienić pralnie z garderobą miejscami - ale wtedy dostęp do pralni byłby tylko przez łazienkę - też źle. Tym bardziej, że zakładam, że przyjdzie taki czas i chłopcy sami wstawią pranie lub rozłożą Więc dostęp z korytarza być powinien. A pranie wstawiam w 30 sekund, przeżyję bez okna. Gorzej z układaniem rzeczy po suszarce - najwyżej otworzę sobie drzwi do łazienki i będę miała widniej;) Mari - drzwi obok wc to właśnie wejście do pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.05.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 wnękę zlikwiduj, ona na kocu będzie miała takie zakamarki w kątach, mopem który jest okrągły ich dobrze nie wymyjesz, a ręką nie sięgniesz. Chyba, że będzie ona płytka a nie na metr głęboka. Co do pralni i garderoby pomyśl. Wejście tylko przez łazienkę będzie bardzo uciążliwe, zwłaszcza rano kiedy się wszyscy szykują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.05.2015 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Mój mop jest prostokątny:lol2: A do garderoby chyba zrobię wejście jeszcze od strony sypialni - bosh...będę miała tysiąc drzwi tam:bash: pomyślę o tym jutro, jak mawiała Scarlett siedzę właśnie w łazience chłopców;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.05.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Też chciałam zavetowac dziurę między windą a kabiną Dziergaj kochana dziergaj. Dobrze Ci idzie. A mi dzis złozono propozycję nie do odrzucenia. Jezuuuuuuuuuuuuuuu, boj mi mówi ale jak to, ale ciekawość jest. Co tu robić, co tu robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.05.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Ale jaką???? no jaką???? to powiemy co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.05.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Aniu, przejdźmy z tematem do mnie. Nie będę Ci tu zasmiecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.05.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Aniu myślisz, że dzieciaki będą z jednym majtkiem brudnym dymać po schodach w tą i nazad po schodach, żeby je wrzucić do kosza w pralni - zrób im zsyp - bo dzieciaki na pięterku chyba będą urzędować? Pokombinuj tak żeby zrobić dostęp do garderoby nie tylko z kibelka i okienko w pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.05.2015 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Emi - jakoś tak zsypy i centralne odkurzacze kojarzą mi się z pająkami:sick: Nie lubię miejsc, w których nie mogę posprzątać, nie chciałabym ich w domu. Chłopcy będę mieli normalny swój brudownik w łazience i będą znosić na hasło "pranie". A z wejściem do garderoby pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.05.2015 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 no co ty w sypie możliwe że coś może mieszkać ale o odkurzaczu centralnym pomyśl przy tym metrażu. zwykłym jamnikiem na sznurku w żuciu tego nie odkurzysz, a na pewno nie schodów. W odkurzaczu pająk się nie uchowa, bo przecież cały czas wsysane są za to w zwykłym odkurzaczu mi sie kiedyś robole zaległy - mole paskudne kokony se porobiły, nie było możliwości tego umyć, to było dopiero paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.05.2015 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 bleee, nawet mi nie mów!!nie cierpię tych wszystkich żyjątek:sick: Może i odkurzacz wsysa i wysysa, ale co jest w tych rurach w ścianie od odkurzacza??? brrr.....chyba, że można robić jakieś dezynsekcje i deratyzacje co jakiś czas. Kurcze... najwyżej będę z kablem biegać i się przepinać.... Ostatnio przy wymianie odkurzacza specjalnie szukałam takiego z długim kablem. Udało się kupić z 13m + długość odkurzacza i samej rury - starcza mi na cały parter (117m) z jednego gniazdka:wiggle: Może nie będzie tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.05.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 rury są idealnie gładkie wiec nic tam nie siedzi, a dezynsekcje może da sie zrobić na takiej zasadzie jak się w wentylacji, czemu nie? jak będziesz dezynfekować wentylacje to i wpuścisz trochę tego świństwa do odkurzacza. a dezynfekujesz rury od zwykłego odkurzacza? wiesz co jak będziesz budować dom rozprowadź sobie rury od odkurzacza, może Ci się odwidzi, nigdy nie wiadomo, a koszt to żaden - ze 200 zł? może Ci wystarczy tej rury, ale odkurzacz centralny jest znacznie lżejszy, zwykłym odkurzaczem, nie dam rady odkurzyć np. podczas okresu.No i jak odkurzysz na piętrze, będziesz targać odkurzacz codziennie? a jak schody? będziesz go w garści trzymać i odkurzać? kabel długi, ale rura krótka, nie starczy Ci na całe schody, a na stopniu nie postawisz, bo za wąski. Mnie bardziej przeraża to, ze zwykły odkurzacz z zapełnionym pojemnikiem stoi sobie gdzieś za rogiem, pod ręką a odkurzacz centralny daleko ode mnie, daleko od miejsca gdzie przebywamy, śpimy. opróżnia sie go co 3 miesiące, a w zwykłym odkurzaczu trzeba gmerać co 2 dni, i kilka razy w ciągu sprzątania otwierać go i wygrzebywać śmieci które go przytykają - np chusteczki higieniczne, które sie czają w każdym zakamarku. Do tego mycie go, pojemnika, filtrów, grzebanie się w tym kurzu. no i ważne dla mnie było, żeby odkurzacz nie rozdmuchiwał kurzu - a taki na sznurku nawet wielki słoń wodny wydmuchuje powietrze ( chlodzenie silnika), robi sie cyrkulacja powietrza która wzbija kurz w górę. po odkurzeniu po godzinie było tyle samo kurzu niż przed. śmierdziało z tego silnika spalonym kurzem, latem grzał jak smok i jeszcze jedno - poobijane rogi ścian i mebli. wyrwane gniazdka - zawsze ktoś mi wciągnął kabel od odkurzacza, odkurzam na wyczucie, wiem dokąd mi sięga kabel, a tu nagle go brakuje i leci razem z gniazdkiem, albo sie gdzieś ten kabel zaplątał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.05.2015 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 hhaha, poobijane rogi ścian, to tak, zwłaszcza jak się spieszę No to muszę jednak zgłębić ten temat i poczytać, jak to naprawdę wygląda. I co? Chodzisz z samą długą rurą? To co ile muszą być te otwory w ścianach, co 5m? Jestem w tym temacie kompletnie zielona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 11.05.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 hhaha, poobijane rogi ścian, to tak, zwłaszcza jak się spieszę No to muszę jednak zgłębić ten temat i poczytać, jak to naprawdę wygląda. I co? Chodzisz z samą długą rurą? To co ile muszą być te otwory w ścianach, co 5m? Jestem w tym temacie kompletnie zielona.... Rozmieszczenie otworów w ścianach zależy od tego jak długą kupisz rurę (w Twoim domu pewnie ze 2 gniazda na kondygnację). Są rury od 9 do 15m długości. Może to być rura, którą przepinasz z gniazda do gniazda (składujesz ją w pom.gospodarczym czy szafie jak odkurzacz), albo droższy model wyciągany z gniazda i tam chowany (system "hide a hose"). W tym drugim przypadku nie musisz targać rury ze sobą, bo każde gniazdo ma własną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.05.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 u mnie są 3 gniazda są co 10 metrów. na parterze mam 3 gniazda - jedno na skraju salonu i kuchni. drugie przy sypialniach. trzecie mam w wiatrołapie - do odkurzenia samochodu na podjeździe i do odkurzenia schodów, które u mnie są zaraz przy wejściu (parter 200m2). Na górze mam 2 gniazda (150m2) ale jak zauważyłam z jednego mogę obskoczyć całą górę. ale z dwoma jest bez napinki mam też gniazdo w kuchni na jakiegoś vrooma czy innego bajera - mini rurę chowaną do pudełeczka do odkurzenia blatu. Bardzo mi jej brakuje teraz i muszę pomyśleć o zakupie w końcu tego ustrojstwa. jak masz projekt, weź sobie cyrkiel i zerknij jaki zasięg ma u Ciebie rura 10-metrowa. Myślę ze daj jedno gniazdo przy sypialni, a drugie gdzieś w środkowej zabudowie - salon-kuchnia-schody. na gorze powinno starczyć jedno- centralnie umieszczone. w wiatrołapie warto dać też jakiś mini odkurzacz do odkurzenia piachu dodatkowe gniazdo będzie przy odkurzaczu. będziesz mogła w garażu samochód odkurzyć. chodzi się z samą długą rurą, za pierwszym razem strasznie głupie uczucie, bo się nie ciągnie wielkiego grzmota za sobą, a rurę, która ma ciężar rozłożony równomiernie po długości. Pracują same ręce a nie mięśnie tułowia, co się odczuwa. . ale bardzo wygodne. bo się nie plącze nic, nie zaczepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts