adam_xx 22.12.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Witam mam dom pokryty dachówka betonową Benders następnie łata kontrłata membrana mdm wełna 25cm folja paroprzepuszczalna żółta i kartongips zewnątrz jest podbitka dach dwuspadowy i 2 facjatki, lokalizacja domu na otwartej przestrzeni i jak wieje wiatr to nie idzie sprać na piętrze użytkowym tak hałasuje membrana ze nawet jak mocno wiejej to słychać małe drgania dachówki i jej odgłosy. Dom ma niestety 4 lata i jak budowałem nikt mnie nie walnął w łęb żeby założyć deski i mieć świety spokój i teraz mam problem bo mam 4 letnie dziecko które boi sie sprać na piętrze jak jest wiatr proszę o pomoc co robić. Moje własne propozycje 1. za siatką ochronną na wejście ptactwa nakleić gąbkę uszczelniającą zeby wiatr tam nie dolatywał podczas podmuchów a na dachówce są dachówki wentylacyjne . 2. całą przestrzeń pomiedzy mębraną a wełna wypełnić kulkami styropianu 3. ale kosztowna i chyba nie na moją kieszeń zdjąć dach i założyć dechy i papę i na to dachówkę Proszę Was o poradę bo już mi brak zdrowia na mój dach i jego hałasowanie za opis przpreaszam jestem informatykiem i nie mam pojęcia o dachach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.12.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Wełna wycisza więc jaki cudem słyszysz trzepotanie foli i stukania dachówek? Natomiast skoro to słyszysz w co nie wątpię to coś jest źle wykonane? Aby stwierdzić co trzeba obejrzeć dach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts