Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hałasująca membrana mdm jak wyciszyć.

adam_xx

Recommended Posts

Witam

mam dom pokryty dachówka betonową Benders

następnie łata kontrłata

membrana mdm

wełna 25cm

folja paroprzepuszczalna żółta i kartongips

zewnątrz jest podbitka

dach dwuspadowy i 2 facjatki, lokalizacja domu na otwartej przestrzeni i jak wieje wiatr to nie idzie sprać na piętrze użytkowym tak hałasuje membrana ze nawet jak mocno wiejej to słychać małe drgania dachówki i jej odgłosy. Dom ma niestety 4 lata i jak budowałem nikt mnie nie walnął w łęb żeby założyć deski i mieć świety spokój i teraz mam problem bo mam 4 letnie dziecko które boi sie sprać na piętrze jak jest wiatr proszę o pomoc co robić.

Moje własne propozycje

1. za siatką ochronną na wejście ptactwa nakleić gąbkę uszczelniającą zeby wiatr tam nie dolatywał podczas podmuchów a na dachówce są dachówki wentylacyjne .

2. całą przestrzeń pomiedzy mębraną a wełna wypełnić kulkami styropianu

3. ale kosztowna i chyba nie na moją kieszeń zdjąć dach i założyć dechy i papę i na to dachówkę

Proszę Was o poradę bo już mi brak zdrowia na mój dach i jego hałasowanie za opis przpreaszam jestem informatykiem i nie mam pojęcia o dachach.