Tomasz Brzęczkowski 27.02.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Dlaczego dwa inwertery? Do klimatyzacji wystarczy jeden . Do cwu jest pompa ON/OFF . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 27.02.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 W Założenia: 1. Domek będzie od 40-50m2. 1 pokój z aneksem kuchennym, łazienka mała, wiatrołap. Chcą 40m2 bez sypialni. Ja nalegam na ok 48-50m2 aby była wydzielona sypialnia ok 9m2. A. Fundamenty tradycyjne. Ściana fundamentu wysoka 0,9m (0,6m pod ziemią, 0,3m nad ziemią). . . 1 . Fundament zagłębiony jedynie 60 cm ? To ma być DOM czy jakaś altanka na trawniku ? 2. Pompa ciepła do domu o tak małej powierzchni ? Jaki będzie udział ceny tej pompy do całości kosztów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofa1719512590 27.02.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Cena pomp ciepła jest zależna od wielu czynników. Każdy dom, w którym zainstalowana jest pompa ciepła marki Sofath, posiada indywidualny projekt wykonawczy, uwzględniający przede wszystkim bilans cieplny budynku. Wpływ na moc pompy ciepła ma jego powierzchnia, usytuowanie i położenie w strefie klimatycznej oraz materiały, z jakich został wykonany. Nie bez znaczenia pozostaje również temperatura zadana, w której klient uzyskać ma indywidualny komfort cieplny. Szacowane koszty podajemy klientom wówczas, kiedy zapoznamy się z ich oczekiwaniami i dostosujemy najbardziej odpowiednie rozwiązanie. Pozdrawiamy gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 27.02.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 A jak długo szacunkowo taka pompa popracuje? Mam na myśli okres gwarancji i szacowany czas życia urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 27.02.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Cena pomp ciepła jest zależna od wielu czynników Na dom izolowany 150m2 ogrzewanie i chłodzenie - przekracza 10000 zł brutto komplet czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 27.02.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Cena pomp ciepła jest zależna od wielu czynników. Każdy dom, w którym zainstalowana jest pompa ciepła marki Sofath, posiada indywidualny projekt wykonawczy, uwzględniający przede wszystkim bilans cieplny budynku. Wpływ na moc pompy ciepła ma jego powierzchnia, usytuowanie i położenie w strefie klimatycznej oraz materiały, z jakich został wykonany. Nie bez znaczenia pozostaje również temperatura zadana, w której klient uzyskać ma indywidualny komfort cieplny. Szacowane koszty podajemy klientom wówczas, kiedy zapoznamy się z ich oczekiwaniami i dostosujemy najbardziej odpowiednie rozwiązanie. Pozdrawiamy gorąco. Aha, czyli informacja ta jest tylko dla wytrwałych klientów którzy pomimo braku wyceny i tak zdecydują sie na montaż waszej pompy. Nie sądze aby ów indywidualny projekt wykonawczy który jak sądze zawiera a przynajmniej powinien zawierac dokładne ozc był wykonywany za darmo w przypadku rezygnacji potencjalnego klienta. Ciekawa polityka marketingowa, byc moze skuteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibuch 27.02.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Dlaczego dwa inwertery? Do klimatyzacji wystarczy jeden . Do cwu jest pompa ON/OFF . przecież dałem znak zapytania na końcu, tzn, że nie wiem dlatego pytam. czy odpowie Pan konkretnie na jakieś pytanie czy tylko będzie tylko "najtaniej" i "najlepiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 27.02.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 przecież dałem znak zapytania na końcu, tzn, że nie wiem dlatego pytam. czy odpowie Pan konkretnie na jakieś pytanie czy tylko będzie tylko "najtaniej" i "najlepiej" Nie. Nie odpowiem. Za to jest ban. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 28.02.2015 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Nie. Nie odpowiem. Za to jest ban. I to jest godna odpowiedź profesjonalisty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts