Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C74 BLISKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 202
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hanusia te 180000 zl to za wszystko z robocizna i materialem i wykonczonym domem?? czy tylko za gole sciany??

Wszystko zalezy od materialow, i od cen robocizny.

Wg mnie za ten domek z wykonczeniem to tak 220000 trzeba liczyc (nie mowie o pracy walsnej tylko ekip).

Niby bryla prosta, ale juz uskok na scianie nosnej z tarasem to dodatkowe 2 narozniki, powierzchnia dachu bedzie jakies od 150 m2 do 200 m2, wiec dach bedzie kosztowal ponad 10000 zl itp itd, wszystko zalezy od materialow.

Neptunekmyśle już o wykończonym domu ,materiały ze średniej półki,zatrunienie poszczególnych ekip bud.,jedynie niektóre prace wykończeniowe zrobiłby moj tata (płytki,panele ,sufity podwieszane,gładzie). M oże doradzicie coś podobnego ale najlepiej z dachem 4-spadowym(nie podobają mi się 2-spad.) :( :(

Neptunekmyśle już o wykończonym domu ,materiały ze średniej półki,zatrunienie poszczególnych ekip bud.,jedynie niektóre prace wykończeniowe zrobiłby moj tata (płytki,panele ,sufity podwieszane,gładzie). M oże doradzicie coś podobnego ale najlepiej z dachem 4-spadowym(nie podobają mi się 2-spad.) :( :(

Co do czegos innego - ja nie znam, ja szukalem 3 sypialni a wiec min 130 m2, a to jak piszesz dla Ciebie za duzo.

Niestety wg mojej wiedzy z pracami ekip 180 tys nie ma najmniejszych szans abyw tym zamieszkac i wykonczyc - ale zycze powodzenia i radosci z budowania.

A moze jednak hanusia zdobeciesz sie na odrobine wysilku i zastosujesz do rady Bard13 i wkeisz poprawnego linka do projektu........

Bo mam wrazenie ze neptunek komnetuje inny domek niz ten o ktory Ty pytasz. Czy nie rozmwaiacie o 2 roznych? Neptunek o tym wkeojonym przez totta a Ty o swoim.

Co do pytanie to za 180 000 wg mnie powinnas dac rade postawic te 86m2 to daje prawie 2100/m2 a to nie jest tak mało.

Hanusiu!

Mój domek - patrz obok to 146m2!

Mam wszystkie materiały na stan surowy zamknięty oprócz drzwi wejściowych(ok. 3000) i do tej pory wydałam już 60.000 z własnych oszczędności, ale niestety wszystko robimy sami, tylko nasz znajomy za pomoc bierze 5.000 PLN, myślę, że do dachu weźmiemy wujka i też sami!

Ale jakby nie patrzał sam stan surowy to 60.000 kawałków!

A jak Ty chcesz brać ekipy to dolicz do tego około 40.000!!!

Pozdrawiam i życzę wytrwania!

Piszesz Hanusiu o moim?

Malutkie pokoiki?????? To Ty nie możesz wziąć 100m2 bo będziesz miała jeszcze mniejsze!!

Ten dom ma służyć 3 osobom. Cały dół jest otwarty!!!!! bez żadnych ścianek działowych.

A góra 3 pokoje, każdy po ok. 10 m2, jak na sypialnię to wystarczy, chyba, że chcesz się ganiać!!!

Na cały dom pustaków 22 formy w tym 2 "12" to około 9800 przed vatem i podwyżkami, dach to 11.000 z ociepleniem i orynnowaniem, membramą - cena od znajomego!!! cement na razie poszło 11 ton to około 3.500 a jeszcze nie koniec itd itd acha i okna 12.300 ale na tym nie oszczędzałam, bo wzięłam brązowe i wszystkie ze słupkami

Jak uważasz, ale robocizna pochłonie Ci ogrom kasy

Oj, Hanusiu to sorki, wybacz, to powczorajszych robotach, trochę słabiej kontaktuję :oops:

Projekt zobaczyłam, fajny, skromny domek, bardzo mi się podoba układ salonu z kuchnią!!! Będzie ciasny, ale zawsze własny...

Jeżeli dla 3 osób to ok, a większa ilość gości, to tylko latem na tarasie!!!