jolly 17.06.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 No z tymi zakupami!, ale coś za coś... Jeszcze jedno, spróbuj poszukać innego tylko z poddaszem, dół wtedy będzie większy a ewentualnie na górze tylko 2 pokoje!!! Jest tyle projektów, że na pewno coś znajdziesz odpowiedniego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 17.06.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Z poddaszem to raczej nie, bo dojdzie strop lany + schody, a tak na parterowym i na kratownicy bedzie znacznie taniej. Z reszta wszelkie wyliczenia pokazuja ze domy ponizej 100 m2 sa malo ekonomicznie olacalne w budowie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 17.06.2004 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Myślałam oprzeniesieniu kuchni wmiejsce sypialni 4,powiękkszeniu łazienki kosztem sypialni 2(z niej zrobićpomieszczenie gosp.)bo itak niewiele by zniej zostało,a wmiejsce kuchni sypialnie 10m2,salon by zyskałjeszcze 5m2,no i kuchnia byłaby też otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 17.06.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 EEE tyle zmian to lepiej szukaj dalej - jest tysiace innych projktow - ja dla siebie szukalem prawie rok. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 17.06.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Z tym to masz rację, że małe domy są mniej opłacalne, no ale ile wydasz na strop, mój kosztował 3.500 wylewaliśmy sami, więc ty robocizna i będzie ok, zyskasz metrów, a dach i tak musi być, jeśli chodzi o dach to wybieraj dwuspadowe, są tańsze i proste w budowie, a i mniej wydasz na dachówkę, bo sama dachówka to ok. 2.5 zł/szt., ale te gósiory , krańcowe to dziadostwo jest drogie, chyba, że blacha, ale na to samo prawie wychodzi i nie poleeeeeccaaaaaaammmmmm!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 17.06.2004 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Myślisz NEPTUNEK że niewiele bym zyskała decydując się na jeszcze mniejszy metraż ? Może rzeczywiście lepiej dozbierać trochę(?)i zbudować coś z czego będę zadowolona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 17.06.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Myślisz NEPTUNEK że niewiele bym zyskała decydując się na jeszcze mniejszy metraż ? Może rzeczywiście lepiej dozbierać trochę(?)i zbudować coś z czego będę zadowolona . NA mniejszy???? cos wydaje mi sie (jak dobrze pamietam) ze nie zyskasz ale STRACISZ na pewno na fnkcjonalnosci i wygodzie, bo finansowo tez moze wyjsc drozej. Nie wiem, ale wg mnie dom sie buduje DLA SIEBIE na cale zycie, wiec jak masz budowac i za pare lat gniesc sie, meczyc .... to chyba faktycznie lepiej kredyt albo uzbierac wiecej i budowac tak by bylo do smierci wygodnie (ale dla siebie a nie dal dzieci, dziadkow, tesciow itp itd) Co do dachu, dwuspadowy tanszy faktycznie moze byc, przy 4 spadowym dachowka NIE wychodzi w tej samej cenie co blacha, a jakies 30% drozej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 17.06.2004 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Jolly wolałabym parterówkę a jeśli chodzi o dach 2-spad.to nie podobają mi się , mały prosty domek wygląda wtedy jak obórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 17.06.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 hanusia zgadzam sie i popieram , parterowka to MUSI byc z dachem namiotowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 17.06.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Z tym dachem dwuspadowym to mówiłam, że do piętrowego!!! Ale widać, że zdecydowałaś już na dobre, że ma być parterówa, więc wtedy kopertówka wygląda zdedcydowanie ładniej...Słuchaj Neptunka, jeśli chodzi o wielkość to ma rację, lepiej poczekać, albo posilić się kredytem a mieć przestrzeń, bo pokoiki i salon 19m2 są w blokach, a po to chcesz się budować, żeby mieć przestrzeń za te same pieniądze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 17.06.2004 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Co myślicie o tych projektach ,który wg was najciekawszy?A który byłby najtańszy?1projekt 2projekt 3projekt(o którym już wczesniej pisałam) 4projekt 5projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 18.06.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Wiem ze to dziwne zabrzmi, ale projekty Muratora sa takie sobie .... sa na rynku duzo lepsze i bardziej przemyslane projekty. Ja tez zaczynalem od projektow Muratora ale im glebiej w las tym wiecej drzew ... wiec poszukaj gdzie indziej, im wiecej przegladniesz projektow tym wiecej pozniej bedziesz zauwazala wad, zalet innych. Co do linkow: D38 - te kolumny D04 - kolumny, a z drugiej strony ten niby ogrod zimowy - szkoda kasy C74 - zwracaj uwage na kubature - domek mniej jak 100m2 a kubatury ponad 500 m3 - jakies nieporozumienie BM40 - ooooo calkiem calkiem ... przygladne sie glebiej (jendak ten slupek w salonie .... AD23X - niepotrzbny uskok scian nosnych WB 3927 wyglada na ciekawy ale nie ma wnetrza i nic nie mozna wiecej powiedziec, ale z zewnatrz bryla zwarta, prosta ... moze byc w srodku ciekawie. Szukaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 18.06.2004 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Neptunek o co chodzi z tą kubaturą? Dlaczego mam zwracać na to uwagę? Jeśli chodzi o projekt BM40 to można by było zlikwidować ten daszek nad drzwiami wejściowymi i zrobić na prosto tak jak jest od strony ogrodowej? No i rzeczywiście ten slupek w salonie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 18.06.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Kubatura - ilosc powietrza w srodku domu ktore musisz w zimie ogrzac. Im wieksza wartosc tym oczywiscie wiecej do ogrzewania. Przy domku o pow 90 m2 kubatur powinna wynosci cos kolo 270 m3 a nie ponad 500 m3. BM40 - faktycznie daszek troche jak 5 kolo ... ale zwroc uwage takze ze masz drzwi balkonowe dosc duze bez zadaszenia, i jak to bedzie strona poludniowy-zachod to bedzie problem z brakiem daszku, zaraz bedziesz chciala jakies markizy montowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 18.06.2004 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Dzięki Neptunek w takim razie szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 18.06.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Szukaj szukaj, im wiecej przemyslen teraz tym wiecej zadowolenia z domu a i mniej pozniej przerobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 18.06.2004 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 A ten projekt brałam go pod uwagę już wczesniej ale wydaje mi się że salon trochę wąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 18.06.2004 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Coś link minie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 18.06.2004 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Jeszcze razhttp://domdlaciebie.com.pl/index_marcel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 18.06.2004 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Tutaj też ta kubatura jakaś duża!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts