neptunek 23.06.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 ooooo poważny dyskutant cieszę się EEEE podalas link wiec spojrzalem i tyle Ad1. bez złośliwości (serio) miałeś na myśli przesyt formy nad treścią, chyba prawda? Nieprawda mialem na mysli dokladnie to co napisalem Ad6. tu przyznam nie bardzo rozumiem twoją myśl a chciałbym ??? Doliczylem VAT do ich cen netto, policzylem stan surowy jako 50% kosztow budowy, do tego dliczylem stan 100% zamkniecia budowy + 10% zapasu na cos nieprzewidywalnego i wyszlo mi 200 tys. Ad7. scianki wew będą murowane A wiec duzo zmian wprowadzacie w ten projekt, a w zwiazku z tym nie sadze by udalo sie Wam utrzymac te koszty na takim poziomie. Ad8. o to ciekawe co piszesz! a jaką masz technologię? my planowaliśmy gazobeton + 10-12cm styropianu i to wychodzi chyba U0 = 0,26-0,22W/m2K Bloczki keramzytowo-styropianowe - sciana jednowarstwowa, nie lubie scian 2 warstwowych, jak juz to albo 3W albo 1W. dziękuję za wszelkie uwagi dobrze czasem popatrzeć innymi oczyma na to co się wymyśliło masz jeszcze jakieś spostrzeżenia? Pewnie ze dobrze, bo mozna cos innego zauwazyc Wiecej przemyslen brak, bo jak juz napisalem - jak sie Wam podoba to budowac i mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siepka 23.06.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 o kurcze jeśli to miał być przerost treści nad formą to daje jeszcze więcej do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 23.06.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 o kurcze jeśli to miał być przerost treści nad formą to daje jeszcze więcej do myślenia daszki, drzwi, wielkosci, wyliczenia, itp itd, wiec tresci sporo .... ale to moj gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 23.06.2004 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Neptunku i Magdziu wiem co to kubatura ,nie wiem tylko dlaczego w niektórych projektach jak np. w tym http://projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=191 kubatura jest taka duża =506m3 mimo że powierzchnia netto wynosi 101m2 a wys.parteru =2,69m. Czy to jakiś bląd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 23.06.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Byc moze to jest blad - ale i byc moze to jest liczone do konstrukcji dachu - w projekcie jest strop drewniany (cokolwiek to ma znaczyc) i niewiadomo czy ocieplony czy nie, nic nie wiadomo, a wiec jezeli nieocieplony to ocieplona musi byc konstrukcja dachu (bez sensu bo to wyjdzie drozej) i moze ta wysokosc pomieszczen miec te 2.69 ale kubatura liczona jest do dachu, a wiec byc moze wyjdzie tyle - 506/101.5=prawie 5 m, przy zalozeniu ze srodek dachu jest ponad 6m a przy krawedziach cos kolo 3, to moze tak byc ze srednia wyjdzie te 5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 23.06.2004 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 A nie można ocieplić stropu zamiast konstrukcji dachu ,przecież poddasze będzie nieuzytkowe ? Czy musi być tak jak w projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 23.06.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Nie wiemy jak jest w projekcie bo ja sie nie doczytalem. Ocieplenie poddasza bedzie tansze nic stropu. A da sie wszystko, przeciez to projekt wiec zmienic i zrobic mozna prawie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 23.06.2004 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Co do projektu Siepki dla mnie za bardzo udziwniony choć nie powiem że nieciekawy.Ja jednak uparłam się na parterówkę . Z projektów Lipińskich wpadł mi w oko jedynie ten ,oczywiscie bez garazu , tylko niewiem czy nie za drogo wyjdzie (dach, duzo okien ,strop,itd )http://http;//www.lipinscy.pl/13169.xml?keys=1&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 23.06.2004 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Link nie wyszedł moze terazhttp://www.lipinscy.pl/13169.xml?keys=1&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 23.06.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 hanusia pow dachu to juz to samo co IRMA 2 Mi sie nie podoba jadalnia przecodnia do kuchni .... akos nie lubie miec stolu w miejscu przez ktore trzeba ciagle chodzic - do kuchni w jedna, do ubikacji w druga .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 23.06.2004 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Co do przechodniej jadalni to mi nie przeszkadza ,ale ten dach to tak jak pisałam -dużo kasy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.06.2004 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Magdzia dziekuje za odpowiedz. Napisz mi jeszcze o lazience z oknem, slyszalam , ze ma tylko 1.80 m szerokosci . Wydaje mi sie , ze jest bardzo waska. Ja tez mysle o Irmie2 i tez chce miec salon , kuchnie i jadalnie w jednym poziomie , z WC tez zrobie spizarnie i z ciemnej lazienki mam zamiar zrobic WC z natryskiem i powieksze troche sypialnie.Jezeli chodzi o kominek to tez sie zastanawiam czy go nie przeniesc .Czy Twoje lazienki maja wejscie z korytarza i jak wstawione sa do nich drzwi. Troche bede Ciebie zadreczac tymi pytaniami , ale naprawdenie mam mozliwosci obejrzenia Irmy na zywo. Jeszcze raz dziekuje. bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.06.2004 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 hanusia ja kiedys mieszkalam w tzw. segmecie i mialam tam 80 m2 pow. mieszkalnej , garaz na jeden samochod, pom gosp. ,i kotlownie, razem cos ok 100-110m2 i taras 45 m2 i jak to w segmetach bardzo malo dzialki. I powiem Ci , ze nie powieszchnia domu nam przeszkadzala a wlasnie ta dzialka .Naprawde miec domek nawet maly i ladna dzialke to chwili bym sie nie zastanawiala nad budowa domu. Jak chcesz domek parterowy to moze zobacz C17 Muratora , wyceniony byl na 186 tys.Nie mam pojecia czy ta wycena jest jeszcze nadal aktualna , ale jeszcze pare miesiecy temu byla.http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/c17e2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.06.2004 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 C17 rzuty lhttp://projekty.murator.pl/rzuty.htm?IdProjektu=100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 24.06.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Magdzia dziekuje za odpowiedz. Napisz mi jeszcze o lazience z oknem, slyszalam , ze ma tylko 1.80 m szerokosci . Wydaje mi sie , ze jest bardzo waska. Ja tez mysle o Irmie2 i tez chce miec salon , kuchnie i jadalnie w jednym poziomie , z WC tez zrobie spizarnie i z ciemnej lazienki mam zamiar zrobic WC z natryskiem i powieksze troche sypialnie. Jezeli chodzi o kominek to tez sie zastanawiam czy go nie przeniesc . Czy Twoje lazienki maja wejscie z korytarza i jak wstawione sa do nich drzwi. Troche bede Ciebie zadreczac tymi pytaniami , ale naprawde nie mam mozliwosci obejrzenia Irmy na zywo. Jeszcze raz dziekuje. bonnie Dokładnie nie pamietam szerokości tej jasnej, jak my ją nazywamy, łazienki, ale to możliwe. W ciemnej mamy wannę, umywalkę, sedesik i pralkę, a wjasnej - ponieważ jest dluga i wąska jest kabina prysznicowa (brodzik 90) obok okna - pasuje idealnie, więc mnie to absolutnie nie przeszkadza, ze jest waska, bo dobrze ja rozplanowalismy. Dalej na tej samej scianie, co kabina jest bidet i WC i przy samych drzwiach umywalka. Na przeciwległej ścianie nie ma nic oprócz grzejnika na ręczniki (drabinki) ale chyba postawimy jakiś szafki. Wejście do obydwu łazieniek jest z korytarza, w projekcie ta ciemna łazienka miała mieć wejście z sypialni, ale my wybraliśmy jako nasza sypialnię tę z dwoma oknami i dlatego łazienka ciemna ma też wejście z korytarza. A drzwi jeszcze nie sa wstawione, w polowie lipca, mam nadzieje, ze jednak szybciej, mają przyjechać ościeżnice i zaraz po nich drzwi. Będą otwierane oczywiście na zewnątrz. Pytaj, chętnie odpowiem, mój domek to moje hobby i lubie o nim opowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 24.06.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 nie mam mozliwosci obejrzenia Irmy na zywo Tak prawde mowiac to by ci niewiele dalo - ja widzialem kiedys 3 domy - teoretycznie wybudowane wg tego samego projektu, i o ile z zewnatrz niewiele sie roznily to w srodku gdyby mi nie powiedzieli ze to jest ten sam projekt z lekkimi zmianami przez wlascicieli konkretych domow to bym nigdy w to nie uwierzyl. Niesadze ze jest ktokolwiek kto wybudowal dom dokladnie z projektem nie wprowadzajac ani jednej zmiany, a przez to czesto wydaje sie ze mala zmiana nie wnosi roznicy ... a jednak okazuje sie po wykonczeniu ze ta mala zmiana a roznicy wniosla bardzo duzo. Oko ludzkie jest "falszywe" i wystarczy zmienic kolor na scianie i pomieszczenie juz wyglada zupelnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 24.06.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Bonnie - a tak w ogóle, to nie wiem, czy widziałaś dziennik budowy Teski? Jest tam dużo zdjęć i ma już wykończony domek, również Irmę ale bez takich zmian, jak ja mam w swojej, pięknie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 24.06.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Z reszta przyklad IRMA badz IRMA a wiec slowa komentarza sa zbedne - teoretycznie ten sam plan, ten sam dom, prawie z tego samego ujecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanusia 24.06.2004 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Bonnie C17 ma podobny metraż do IRMY , także nie podejrzewam żebym zmieściła się nawet w 220 tys., nawet dach wyszedłby drożej ,a poza tym IRMA jest o wiele ciekawsza zarówno z zewnątrz jak i w środku ( piękny duży salon itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.06.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 hanusia zgadzam sie z Toba , ze Irma jest ladniejsza od C17.A domek ten z kosztorysu Muratora mial kosztowac wlasnie tyle.Nie wiem czy ta cena jest realna . ale na ta sume byl dolaczony kosztorys. A czy bralas pod uwage tez dom Muratora Dom na 102.Jest to maly domek i koszt jego budowy nie powinien byc duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts