Anna_2014 22.12.2014 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Witam, Nie mam pomysłu jak zaprojektować to mieszkanie. Zależy mi na funkcjonalności ale także na oryginalnych i ciekawych rozwiązaniach. Mieszkanie jest w stanie deweloperskim. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co można z nim zrobić? Powinny się w nim znaleźć 4 pokoje (córki, syna, małżeński, salon połączony z kuchnią, 2 łazienki). Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna_2014 22.12.2014 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Chciałabym jeszcze dodać, że stół jadalniany powinien być spory (ok. 8 osobowy), nie jakiś malutki, na doczepkę, zaś w salonie musi być miejsce na TV, biokominek (nieduży), kanapa/ narożnik, jamnik..standardowo. Aby kuchnia nie była malutka i nie tworzyć korytarza prowadzącego do salonu (a tych nie brakuje w tym mieszkaniu , myślałam aby salon zrobić w miejscu aktualnej kuchni, przy wejściu, zaś w miejscu obecnego salonu zaplanować sporą kuchnię ze stołem pod oknem oraz np. jakąś leżanką.. Ale w sumie nie mam przekonania do ciemnego salonu.. Będę wdzięczna za wszelkie przemyślenia. Thnx, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.12.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 (edytowane) http://static.pokazywarka.pl/i/5467735/664365/rguyt9iu990.jpg Edytowane 23 Grudnia 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna_2014 23.12.2014 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Kinka, Dziękuję za projekt. Nie bardzo przemawia do mnie ten półwysep z płytą w kuchni, ponieważ znajduje się on w niefartownym miejscu, za szachtami technicznymi i w związku z tym ta część za słupem jest nie do wykorzystania. Najchętniej zamaskowałabym ten słup- jakimiś lustarmi, innymi sposobami..Może jeszcze jakieś pomysły na salon + kuchnię?Dziękuję z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.12.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 http://static.pokazywarka.pl/i/5468996/853125/rgyt87989.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna_2014 26.12.2014 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Witaj Kinka,Dziękuję za cenne podpowiedzi. Ten układ z pewnością wykorzystuje metraż i niweluje ciągi komunikacyjne.Mam wątpliwość co do tego, że najładniejsze okna, reprezentacyjne (potrójne od podłogi do sufitu, są w tym momencie w sypialni, czyli tam, gdzie ich w sumie nie potrzebuję i będą większą część czasu zasłonięte. Zaś na salon, kuchnię, jadalnię przypada jedno okno, co prawda także od podłogi do sufitu ale mniejsze- może tam być trochę za ciemno.A co sądzicie o pomyśle, o którym wspominałam na początku- przy początkowym układzie ścian (tylko cofnięta ściana w głąb pomieszczenia 7, zgodnie z pierwszą propozycją Kinki), zrobić kącik telewizyjny na miejscu kuchni zaś przy potrójnych oknach kuchnia i jadalnia z prawdziwego zdarzenia + mały wypoczynkowy szezląg. Czy to ma sens?Mąż kombinuje w tym kierunku, choć to oznacza "deprecjację salonu" jako takiego.. Dajcie proszę znać co o tym myślicie. Będę wdzieczna za jakiekolwiek dodatkowe pomyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoya 27.12.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. A ja zaaranżowałabym je następująco: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4bd589ddb50ccee5.html Byłyby 2 strefy: młodzieżowa z osobną łazienką, dla rodziców z osobną łazienką. Przy wejściu zrobiłabym pralnię. Sorki za jakość wykonania:rolleyes: Edytowane 27 Grudnia 2014 przez awoya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts