hugo_b 23.12.2014 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Drodzy Forumowicze, mam nadzieje, ze ktos z Was mi pomoze.... mam dwupoziomowe mieszkanie w bloku wielorodzinnym z lat 90.tych parter i I pietro na gorze kuchnia, na dole kominek wentylacja z kuchni polaczona jest z wentylacja kominka smietnik ogolny usytuowany jest na parterze obok mojego mieszkania wentylacja smietnikowa polaczona jest z wentylacja mojej kuchni oraz kominka smrod ogromny, zglaszany wiele razy do administracji zakleilam wentylacje kominkowa na dole gdyz tam smrod byl juz nie do zniesienia, wylazi smrod kuchnia, wali w calym mieszkaniu podejrzewam, ze w pomieszczeniu gdzie stoja kontenery zostala wywiercona dziura w scianie i kawalek! rury wrzucono do najblizszego szybu wentylacyjnego czy - 1. administracja musiala/powinna posiadac zgode wojewodzkiego inspektoratu sanitarnego na utworzenie smietnika w danym miejscu? 2. administracja musiala/powinna posiadac zezwolenie na budowe smietnika w danym miejscu? ad.2. smietnik na poczatku usytuowany byl na placu obok, pare lat temu zostal obok postawiony nowy budynek i ze wzgledow mi niewiadomych nagle smietnik znalazl sie tu gdzie znajduje sie obecnie (przez ostatnie lata wynajmowalam mieszkanie wiec smrod nie bezposrednio nie dotyczyl) 3. czy wentylacja kuchenna moze byc polaczona z wentylacja kominkowa? i jeszcze - czy oprocz smrodu smietnikowego wydobywajacego sie z okapu i zaklejonych kratek w mieszkaniu wydobywaja sie jakies bakterie i zarazy wplywajace negatywnie na zdrowie (fizyczne nie psychiczne bo to drugie to administracja jest bliska zszarganiu....). Mam male dziecko w domu od ktorego czesto slysze, ze smierdzi. Tez mi wspomnienie zapachu dziecinstwa z domu..... Czy i gdzie moge sie udac z ww. problemem (administracja jakos zbytnio nie dazy do rozwiazania kwestii zapachow smietnikowych w moim mieszkaniu). Pomozcie prosze bo juz nie wiem gdzie szukac pomocy.... Pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.12.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Musi Pani zrobić wentylację plus (nadciśnieniową) . Ta wentylacja polega na wtłaczaniu powietrza do pokoi. Czerpnia wtedy jest jedna, wybieramy nieśmierdzące miejsce na elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts