Szumbu 23.12.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 WitamPiszę ponieważ mam obawy że po instalacji nawiewników w domu zrobi się głośno czy ktoś może się na ten temat wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof1966 24.12.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Witam, napewno izolacyjność okien obniży się. Można natomiast zainstalować np. tłumiki do instalacji wentylacyjnej. Funkcjonuje wymiana powietrza, a ściana nie traci izolacyjności. Ja używam w pracy Sylencer firmy Isolgomma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 24.12.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 U siebie w mieszkaniu w tym roku zamontowałem i nie stało się głośno, ale jednak wydaje mi sie że mniej hałasów docierało z zewnątrz przed montażem nawiewników. Minimalnie jednak okno mniej tłumi hałas - takie moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 24.12.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Są nawiewniki z podwyższonym tłumieniem halasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 25.12.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 normalne okno ma Rw na poziomie -33dB, jak zastosujesz nawiewnik -41dB na pewno nie pogorszysz Rw calego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts