marcinbbb 17.01.2015 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Kocioł podłączony bezpośrednio do bufora, układ otwarty. Wszystko działa, a co najciekawsze pomimo różnicy poziomów grzejnik na górze też grzeje - pompa od kaloryferów chodzi na najwyższym biegu i wygląda na to że wywala wodę aż nad naczynie. Wszystko bez wymiennika płytowego. Kocioł odpalony w trybie auto, wszystko w jak najlepszym porządku chodzi od około 6h instalacja wygrzana w chałupie cipło.Internet jeszcze nie podłączony więc nie ma jeszcze czego pokazywać, w poniedziałek zapnę wszystkie czujniki i internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 17.01.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Gratuluje Tak zostaje, czy jeszcze jakaś modernizacja jest przewidziana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 17.01.2015 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Zamierzony efekt został osiągnięty - układ otwarty, grzejnik na górze grzeje. Kocioł przeszedł test bojowy 3h samodzielnej pracy bez żadnego nadzoru. Modernizacja nie... jakby to powiedzieć jestem lżejszy o 16-17k PLN więc budżet jaki zakładałem się mniej więcej potwierdził i nie wyskoczył jak ktoś mówił do okolic 20-23k PLN (jeśli dobrze pamiętam). Do usypywania kopca kociołkowi daleko pali się raczej poniżej górnej krawędzi palnika, ale na chwilę obecną nie zwracam na to uwagi jak podepnę internet będę mógł coś poprawić.Zawór 4D podpięty do kotła. Instalacja bez rysowania Kocioł -> 4D -> 12m preizolowanej -> rozdzielenie układów 2 pompami CO i CWU. Tak było by najlepiej jednak pompy słabo radziły sobie z pokonaniem oporów na rurociągu więc przy kotle w kotłowni zamontowana dodatkowa pompa elektroniczna która zaciąga wodę z domu pobiera 7W więc tyle co nic. jednak jest Na kociołku 46 stopni, 4D ustawiony na 7 i w domu jest komfortowe 22oC. Przejdę się za chwilę to zrobieę kilka fotek, Miało być kilka są 2 nie chce mi się pomniejszać zdjęć ale jestem padnięty i chce mi się uwalić przed TV z małym drinkiem. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 18.01.2015 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 OK sterownik dodany https://device.esterownik.pl/device/6959/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts