Alban 24.12.2014 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Witam wszystkich, Mam taki problem bo czytam i myślę i sam nie wiem co zrobić. Mam zrobiony stan zero. I jak teraz będzie lepiej zrobić? Papa+dwie warstwy pełnej cegły+papa+suporex Czy? Papa+suporex Kierownik budowy mówi żeby zrobić pierwszą opcję, ale jak oglądam zdjęcia to zazwyczaj robią papa+suporex. Jak wy robiliscie u siebie. Pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 05.01.2015 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Nikt nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klem 05.01.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Jaką masz izolację fundamentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 05.01.2015 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Murarze kładli taką folie plastikową i na tej foli murowali bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 05.01.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Obok mnie jest taka własnie budowa - na fundamentach papa na to cegła i suporex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 05.01.2015 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 mic81, a na cegłę położona jest jeszcze papa, czy tylko pod cegłą? I ile warstw tej cegły wymurowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 05.01.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Przejrzyj dzienniki budów, nie kojarzę żeby ktoś budujący z BK robił warstwę z pełnej cegły. Nie wiem za bardzo jaki by to miało sens. Czysto teoretycznie poprawi to izolację, ale jak pierwsza warstwa będzie dobrze zrobiona to też wystarczy, więc po co kombinować i dopłacać? (ekipa bankowo weźmie więcej) Można też brać pod uwagę że jak bloczki są krzywo wymurowane to na takiej warstwie da się coś jeszcze wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 05.01.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 mic81, a na cegłę położona jest jeszcze papa, czy tylko pod cegłą? I ile warstw tej cegły wymurowali? jutro się przyjrzę i dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 06.01.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Przejrzyj dzienniki budów, nie kojarzę żeby ktoś budujący z BK robił warstwę z pełnej cegły. Nie wiem za bardzo jaki by to miało sens. Czysto teoretycznie poprawi to izolację, ale jak pierwsza warstwa będzie dobrze zrobiona to też wystarczy, więc po co kombinować i dopłacać? (ekipa bankowo weźmie więcej) Można też brać pod uwagę że jak bloczki są krzywo wymurowane to na takiej warstwie da się coś jeszcze wyrównać. Pierwszą warstwę daję się z cegły pod suporex aby odciąć drogę wilgoci - to powszechny zabieg w standardowym budownictwie. Ja przez pewien czas zastanawiałem się nad bloczkami stahlton http://i.imgur.com/ISNcWqA.png ale później całkowicie zrezygnowałem z tradycyjnych fundamentów na rzecz izolowanej płyty fundametowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 07.01.2015 02:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mic81, KB mówił tak samo jak Ty o tej wilgoci, ale niektórzy mówią że szkoda zachodu z tą opaską z cegły i żeby od razu murować pustakiem. Namieszają tylko człowiekowi w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 07.01.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Mic81, KB mówił tak samo jak Ty o tej wilgoci, ale niektórzy mówią że szkoda zachodu z tą opaską z cegły i żeby od razu murować pustakiem. Namieszają tylko człowiekowi w głowie. ...no bo ci niektórzy to nie będą w Twoim domu mieszkać - nie bagatelizowałbym tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 07.01.2015 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Więc zrobię jak KB mówi, papa termozgrzewalna, dwie warstwy cegły, folia plastikowa i na to suporex. Myślę że będzie dobrze zrobione. Jeszcze jedno pytanie,jaką papę termozgrzewalną zastosować? Jaką polecacie i gdzie najlepiej takową kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 07.01.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Papę to kupisz w każdym składzie budowlanym, ja będę dawał Papę sbs termozgrzewalną taką ze średniej półki jedną warstwę na to silka 24 na zaprawie i na pierwszą warstwę silki dam jeszcze dodatkowo folię polietylenową PE, bo już widziałem jak się woda zbiera a ściana sobie ciągnie na metr do góry, zresztą już w zeszłym roku widziałem takie zastosowanie na budowach w niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts