ccl 23.04.2018 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Dzień dobry, Mam kilka pytań dotyczących oprysku z pokrzywy na mszyce:1) Jak długo należy trzymać pokrzywy w wodzie? Raz czytam, że 24 godziny innym razem, że dopiero jak się gnojówka zacznie robić. To jak to jest?2) Czy taki oprysk można wykonywać na: morele, winorośle, morwy, borówki ? Zamiarem moim było pryskać porzeczki i jabłonie ale tak się zastanawiam czy to by zaszkodziło spryskać wszystko.3) Kiedy można zauważyć efekty? Zrobiłem oprysk wywarem po 24 godzinach, brak jednak efektów.4) Jak duży oprysk robić, przyłladowe 5-litrowe wiadro powinno wystarczyć na ile roślin? Walczę z mszycami już któryś rok i nic. Czosnek, tytoń, alkohol, płyn do naczyń, gotowe preparaty ekologiczne, mycie wodą. Nic nie pomaga. Ogródek mam mały i nie chcę go pryskać żadną chemia więc szukam ciągle dobrych rozwiązań ale zaczynam już wątpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.04.2018 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Z mszycą nie da się walczyć prewencyjnie. Nie lepiej opryskać jakimś pestycydem? Chyba, że robisz sałatkę z młodych liści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts