Karenz 25.12.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Witam jestem zainteresowany zakupem agregata zasilał by awaryjnie :lodówkę 150 Wzamrażarkę 100Woraz piec gazowy LAURA 20/20 (nigdzie nie znalazłem informacji o poborze ale raczej mały ) Jak widać wymagania nie są duże więc wystarczył by zwykły chinol za 500 zł z allegro bo był by potrzebny od wielkiego dzwona jak zabraknie prądu (3-4 razy do roku po ok 12-24 h ) Potrzebuje jednak maszyny z rozrusznikiem elektrycznym gdyż nie zawsze osobiści będę mógł go odpalić Edytowane 25 Grudnia 2014 przez Karenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 25.12.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Z rozrusznikiem tu już cena co najmniej o 500zł poszybuje w górę w stosunku to wersji bez.Co do najtańszych agregatów to przestrzegam. Mieliśmy wcześniej w firmie z allegro za 700zł "benzin generator". Częściej był naprawiany niż używany, plus nierówne obroty i pływające napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 25.12.2014 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 może jakiś agregacik z demobilu ?poradziecki sprzęt pewnie pociągnie dłużej niż ten chiński szmelc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 26.12.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 może jakiś agregacik z demobilu ? poradziecki sprzęt pewnie pociągnie dłużej niż ten chiński szmelc Dłużej ale i paliwa 3 razy więcej łyknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR_EMI 26.12.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Ja kupiłem używkę jakaś chińska o mocy stałej 2500 czasowa 2800 i wybudowałem całą chałupę SSZ+ . Przez trzy lata użytkowania wymieniłem rozrusznik sznurkowy i regulator napięcia (przesadziłem z poborem mocy 3500 W) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 28.12.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Mam taki agregat, nówka sztuka, klient się rozmyślił zanim go zainstalował.Mogę odsprzedać. W razie czego proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 28.12.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Generalnie jestem zwolennikiem kupowania droższych ale firmowych urządzeń głównie jeśli chodzi o elementy zasilania awaryjnego, i jeśli podczas instalacji automatyki klient chce agregat to chińskich nie instalujemy. Natomiast jakieś 7-8 lat byłem w potrzebie i kupiłem do celów prywatnych agregat nupower z Praktikera który uczciwie muszę przyznać chodzi przyzwoicie. W porównaniu do podróby Hondy którą kupił mój kolega, która chodziła głośno i niestabilnie, w końcu się zepsuła - niebo a ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts