Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam obecnie posiadam Junkers Eurostar zwe 24-3 mfk 23 który jest na całkowitym wykończeniu po 15 latach funkcjonowania. Przymierzam się do wymiany jego na coś nowego ekonomicznego.

W załączniku fotki które powinny pomóc w poleceniu jakiegoś pieca.

Mieszkanie w kamienicy. Przed wodomierzem posiadam zamontowany reduktor ciśnienia.

Dodaje fotkę komina i podłączenia bo o to pytali mnie "fachowcy" jeden mówił że trzeba jakoś specjalnie komin prowadzić bo zależy od pieca itp itp .

pokój 11/7 nie posiada kaloryfera gdyż nie mam zbytnio jak pociągnąć rurek może na wakacje coś wymyśle a jak nie to stanie tam mały piec kaflowy.

W pomieszczaniach gdzie jest 3,2 metra wysokości to sufit jest obniżany przy pomocy płyty KG poprzednio miał 4 metry. zy jest możliwość płukania kaloryferów ? Żeby syf jaki w nich może być nie uszkodził nowego pieca.

Instalacja c.w.u zakładana 15 lat temu.

Oraz co do pieca to poszukuje coś z Junkersa bo serwis mam w mieście z innymi firmami ciężko trochę.

Mieszkanie w połowie kamienicy to jest bodajże 3 kondygnacja do końca komina(dach) mam z 13 metrów więc z tego co mi wiadomo zabawa z piecem kondensacyjnym nie wchodzi w gre bo to też koszt około 9000zł .

Bez tytułu.jpgDSC_0532.jpgDSC_0531.jpg

https://forum.murator.pl/topic/196379-porada-w-wyborze-nowego-pieca-oc-cwu/