nowekonto 26.12.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 witam mam na oku dwa mieszkania do wyboru a ze to będzie moje pierwsze własne mieszkanie to proszę o poradę was ekspertów i miłośników.pierwsze mieszkanie jest w bloku 6 piętrowym na 5 pietrze 61,60m2. narożne z balkonem południowo-zachodnim. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56dfc8ac830d.jpg drugie mieszkanie w bloku 5 piętrowym na 3 pietrze narożne z balkonem południowo-zachodnim 65m2 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d7b69ed3ce7.jpg oba mieszkania sa w tej samej cenie za m2 . proszę o poradę które ma według was lepszy rozkład.które według was będzie lepsze dla rodziny 2+2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sqeez 26.12.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 IMHO to drugie mieszkanie chyba o tyle lepsze ze latwiej zaadoptowac ten pokoj otwarty na kuchnie jako sypialnie.. piszesz ze dla sob 2+2 wiec dwa male pokoje mogly by byc dla dzieci a dla was ten duzy z balkonem.. w kuchni po zamnieciu tej sciany mysle ze moze stanac stół..generalnie wszystko zalezy czego oczekujesz po mieszkaniu.. czy zalezy ci na ilosci pokoi czy na duzym slonie/goscinnym z otwarta kucnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 26.12.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Zdecydowanie mieszkanie nr 2,masz większą przestrzeń dzienną ok 30m.Kuchnię możesz całkowicie otworzyć,zrobić barek lub na granicy wstawić duży stół na 6os. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 26.12.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Drugie, ale odradzam organizowania w jednej przestrzeni kuchni, salonu i sypialni. W mieszkaniu nr.2 można spróbować wydzielić niewielką przestrzeń na spanie dla rodziców, zamykaną, w części kuchni z oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowekonto 26.12.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 tez mi się wydaje ze nr 2 lepsze no i te 4m większe.sama nie wiem czy kuchnie robić otwarta czy zamknięta a może pól otwarta.trochę wydaje mi się za duży przedpokój bo ma az 9m2 i myślimy o przerobieniu malej łazienki na garderobę 1 laz nam wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowekonto 27.12.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Drugie, ale odradzam organizowania w jednej przestrzeni kuchni, salonu i sypialni. W mieszkaniu nr.2 można spróbować wydzielić niewielką przestrzeń na spanie dla rodziców, zamykaną, w części kuchni z oknem wydaje mi się ze wtedy kuchnia była by strasznie ciemna.chyba zrobimy 1 pokój większy dla dzieci a w pozostałościach mala sypialnia tak żeby salon z kuchnia pozostał. mieszkanie będzie w stanie deweloperskim i na wykończenie mamy przeznaczone 65tys zl. wiem ze każdy mówi ze nie da sie określić cen za wykończenie ale czy ktoś wykańczał podobny metraż i ma jakieś rady? macie jakieś pomysły jak obliczyć orientacyjny koszt? Edytowane 27 Grudnia 2014 przez nowekonto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 27.12.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Kuchnie można doświetlić robiąc ścianę oddzielającą częściowo przeszkloną, ale rozumiem, że nie chcesz Koszt wykończenia zależy co masz do zrobienia, drzwi? Instalacje elektryczne do zmiany? A wykończenie np. podłóg? kafle, panele czy parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowekonto 27.12.2014 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 mieszkanie ma być nowe w stanie deweloperskim.będziemy sie starać nie robić żadnych przenosin instalacji jeśli to będzie możliwe.najbardziej zależy nam na łazience ,kuchni i salonie reszta ma być super oszczędnie i bez zagracania, niezbędne minimum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 27.12.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 65 tys to nie mało, zrób listę sprzętów, oświetlenia i mebli, które chcesz i musisz kupić, zaplanuj na to jakieś kwoty, to co zostanie to na kafle, farby, podłogi i robociznę, to da Ci pogląd ile na co możesz wydaćpodlogi drewniane za 200 płn za metr na gotowo zrobiszkafle to już badzo zależy od cen samych kafli, wiec od jakichś 100 do 200 na gotowo powinno sie udaćpanele - taniej niż kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowekonto 27.12.2014 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 bardzo dziękuje za odpowiedz.na podłogi planujemy panele do max 70zl za m2 takie użytkujemy obecnie i jesteśmy zadowoleni.kuchnia na pewno jakieś duże(60x60 płytki podłoga)płytki raczej tańsze,wo gule nie chcemy inwestować w sprzęt na lata(20-25 lat) bo średnio co 10 lat znajomi maja zmianę wizji mieszkania i się zaczyna wymiana remonty przebudowy.z nami pewnie będzie to samo.zabieram sie do kosztorysu.dziękuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts