rubin23 23.06.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 ja dawałem tak; 1.gruntowanie rożcieńczonym dysperbitem 2. 2xdysperbit 3.styropian '15' 5cm. na kleju o odpowiedniej konsystencji aby nie zjeżdżał(nie do samej ławy ) 4.siatka,klej 5.dysperbit 6.folia 0.015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 23.06.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 rubin23 - a powiedz bo tu ma wiedza zawodzi: jak na dole tego styropianu, masz dolną jego krawędź i co? tą folią jakoś zakręcasz? Czy też tą folię dajesz na klej do ściany poniżej steropianu? Sorki, proste to to może ale chciałbym to zrobić dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 23.06.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 rubin23 - a powiedz bo tu ma wiedza zawodzi: jak na dole tego styropianu, masz dolną jego krawędź i co? tą folią jakoś zakręcasz? Czy też tą folię dajesz na klej do ściany poniżej steropianu? Sorki, proste to to może ale chciałbym to zrobić dobrze. Nie, ani folią nie zakręcam,ani jej nie kleję do ściany. robiłem to w takiej kolejności jak opisałem, poprostu taką konsystencję kleju zrobiłem że styropian nie zjeżdżał ( nie było potrzeby go ani podpierać ani trzymać przez moment). póżniej dałem folię, wywinąłem ją na fundament(około 10 cm.)i spiąłem ją od góry do styropianu (tzw. meblowymi ślizgaczami. to taki gwóżdż o długości 2cm. o plastikowym łbie o średnicy 1 cm.) no i sypałem piach. robiłem to sam i po raz pierwszy,fachowiec ocenił to na b.db. ale jestem dumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wopi 12.07.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Witam, jestem dopiero na etapie papierków więc mam "podstawowe" pytania. Jak zrobię wykop pod fundament, zaleję, i co dalej? Żeby docieplić-uszczelnić mam odkopać cały fundament i po zaizolowaniu zakopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts