byry007 17.05.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witam Panów i Panie mam taras zadaszony blachą chciałem go przerobić na ogród zimowy tylko w moim przypadku bedzie to taras zimowy , oto zdjecia http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/673/qYZPz3.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/537/gbR9Mt.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/912/EgkKwD.jpg bede miał delikatny problem z rynna ale cos sie wymyśli .Chce oszklić to w kształcie u od początku domu do końca z rynna dachu tarasu, i tu pytanie mam taras wylany pod kostkę 10 cm jest przerwy pod oknem tarasowym , wymyśliłem i poradziałem się zeby położyć 5 cm styropianu i na to rurkę do ogrzewania podłogowego i zrobić jakiś baniak mały z grzałką na 220 z termostatem i sobie grzać kiedy będę potrzebował tylko pytanie czy to nie bedzie długo trwało jak bedzie zimny beton w zimę a ja będę chciał zjeść obiad lub wypić kawę to będę musiał z 12 godzin grzać ?? czy nie lepszym rozwiązaniem bedzie ogrzewanie nadmuchowe typu coś jak farelka?? potrzebuję wyjść 20 min i jest ciepło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.05.2015 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Witam Panów i Panie mam taras zadaszony blachą chciałem go przerobić na ogród zimowy tylko w moim przypadku bedzie to taras zimowy , oto zdjecia http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/673/qYZPz3.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/537/gbR9Mt.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/912/EgkKwD.jpg bede miał delikatny problem z rynna ale cos sie wymyśli . Chce oszklić to w kształcie u od początku domu do końca z rynna dachu tarasu, i tu pytanie mam taras wylany pod kostkę 10 cm jest przerwy pod oknem tarasowym , wymyśliłem i poradziałem się zeby położyć 5 cm styropianu i na to rurkę do ogrzewania podłogowego i zrobić jakiś baniak mały z grzałką na 220 z termostatem i sobie grzać kiedy będę potrzebował tylko pytanie czy to nie bedzie długo trwało jak bedzie zimny beton w zimę a ja będę chciał zjeść obiad lub wypić kawę to będę musiał z 12 godzin grzać ?? czy nie lepszym rozwiązaniem bedzie ogrzewanie nadmuchowe typu coś jak farelka?? potrzebuję wyjść 20 min i jest ciepło ?? Coraz modniejsze są oranżerie-salony (jak na tym projekcie ) z tym, że przy odizolowaniu od gruntu, problemem nie jest grzanie a chłodzenie. Ponieważ klimatyzacja inwertorowa jest tania w montażu i jako, że jest odwracalna, daje też najtańszą kWh w ogrzewaniu, to zimowe ogrody nie popsują domu energooszczędnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 18.05.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Możesz coś wiecej napisac o tym ogrzewaniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 18.05.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałem ale ja chce tylko grzać to co jest na zdjeciach pod dachem czyli mój taras , nastawiam sie tylko na grzanie, lato sobie odpuszczam bo jak jest 34C to nawet bez oszklenia nie da rady wysiedzieć pod tym tarasem . Czy bawienie sie w ocieplenie podłogi w moim wypadku ma sens i rozkładanie podłogówki ??Jak chce sporadycznie używać w chłodne dni , zastanawiałem się kiedyś nad postawieniem komina i kominka na tarasie plus szybko by grzał w tedy kiedy bede chciał posiedzieć ale czy nie powiększyć tego o ogrzewanie podłogowe by było ciepło po skończeniu palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.05.2015 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałem ale ja chce tylko grzać to co jest na zdjeciach pod dachem czyli mój taras , nastawiam sie tylko na grzanie, lato sobie odpuszczam bo jak jest 34C to nawet bez oszklenia nie da rady wysiedzieć pod tym tarasem . Czy bawienie sie w ocieplenie podłogi w moim wypadku ma sens i rozkładanie podłogówki ??Jak chce sporadycznie używać w chłodne dni , zastanawiałem się kiedyś nad postawieniem komina i kominka na tarasie plus szybko by grzał w tedy kiedy bede chciał posiedzieć ale czy nie powiększyć tego o ogrzewanie podłogowe by było ciepło po skończeniu palenia.Nie ma sensu w ogrodzie zimowym. Brzęczkowski wypisuje te bzdury czy ktoś go o to prosi czy nie. Nie zwracaj na niego uwagi. Zaraportuję jego posty, bo zaśmieca kolejny temat. Edytowane 19 Maja 2015 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.05.2015 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Ja planuję dogrzewać ogród zimowy poprzez wyrzutnię rekuperatora. I tak z tym powietrzem nie mam co zrobić. Jednak na obecnym etapie nie pokonałem jeszcze problemów natury technicznej aby ten ogród postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 19.05.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Nie mam klimatyzacji w domu a nie będę zakładał tego na tarasie , szukam porostu sposobu żeby ogrzewać sobie raz na jakiś czas ten oszklony taras no i piorytet to tanie w założeniu i użytkowaniu , dlatego zastanawiałem się też nad kominkiem lub nawet koza ale nie mam komina wybudowanego to tez myślałem nad ogrzewaniem podłogowym wodnym bo mam małe dzieci i nie wiem czy by się sprawdziła koza do grzania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 19.05.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Wyrzutnia to ciężko bo zapachy ostre zyski ciepła tak ale zapachy kasują ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.05.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 zapachy to nie problem. Myślę ze problemem byłaby wilgotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts