Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ostatni gasi światło...

an-bud

Recommended Posts

EZS... a komu jest żal zwalnianego prezesa... (tych górników) dostającego na łapę kole 100tyś zł. miesięcznie + chyba roczną odprawę.... można jeszcze wspomnieć o związkowcach kosztujących miliony...

prezes dostaje to, co sobie wywalczył w umowie. Górnicy też dostają to, co sobie wywalczyli. Nie każdy jest prezesem. Oczywiście, że on kole w oczy, ale w masie oni kosztują więcej. Tylko o tym mówić jest niepolitycznie, bo od razu biedne serduszka się wzruszają...

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"Sami sobie robimy "

Wszyscy?

Bo, że "zespołowo" - to zgoda!

Naród w masie mamy głupi...

Potrwa zanim zmądrzeje i zacznie wybierać tych, których powinien a przestanie głosować "przeciw"

Ja już nie mogę czekać na zmądrzenie narodu.

Dlatego postanowiłem zbierać na bilet.

Tam w kilka lat mogę osiągnąć własna pracą to, czego tu nie udało się przez kilka dziesięcioleci.

Adam M.

"prezes dostaje to, co sobie wywalczył w umowie." .... a może raczej tyle co kolesie uchwalili.... Polityczne to było przyznanie czarnym insektom dotacji 16mln. zł. na budowę świątyni.... jak co roku...???

Bah, a co, może z wiary???

Jak ludzie mówią, ze wierzą a sumieniem rządzą księża, to czystą polityką jest taka dotacja. Jakby kościoły puste stały, to nikt by im nie dał, bo by się nie opłaciło. Ale puste nie są, więc widocznie ludzie tego potrzebują.

Za te pieniądze wiele miejsc pracy się nie stworzy. A nawet, to co- będzie 100 zadowolonych i co z tego? Kto o tym usłyszy. A za świątynię biskup w liście pochwali, mała kasa a zysk jaki!

"Sami sobie robimy "

Wszyscy?

Bo, że "zespołowo" - to zgoda!

Naród w masie mamy głupi...

Potrwa zanim zmądrzeje i zacznie wybierać tych, których powinien a przestanie głosować "przeciw"

Ja już nie mogę czekać na zmądrzenie narodu.

Dlatego postanowiłem zbierać na bilet.

Tam w kilka lat mogę osiągnąć własna pracą to, czego tu nie udało się przez kilka dziesięcioleci.

Adam M.

Jest to bardziej niż prawdopodobne.

Naród sam z siebie nie zmądrzeje. Dzieci trzeba wychowywać a nie przechowywać. Za jakiś czas da to efekty.

A starczy czasu na to wychowywanie, skoro co mądrzejsi, znający język się wynoszą. I dzieci wychowują tam?

Selekcja negatywna...?

Ech, temat na parę doktoratów:D

Wychowałem syna na porządnego. Szuka pracy. Długo. Cwaniaczki z tatusiami z szerokimi plecami dawno już mają...

Mam posmarować? Ciekawe, co by młody powiedział...

A tak odnośnie wycieczek naszej elyty... rozpisałem delegacje. 0,8358 za km. Tyle było za ministra Pola. Kto ciekaw, niech sprawdzi ile kosztował wtedy litr ON.

I chciałbym iść na wybory i zagłosować na kogoś.

A nie kolejny raz na mniejsze zło.

...

Wychowałem syna na porządnego. Szuka pracy. Długo. Cwaniaczki z tatusiami z szerokimi plecami dawno już mają...

Mam posmarować? Ciekawe, co by młody powiedział...

Ty się chociaż nad tym zastanawiasz. Większość nawet nie pomyśli. Cienia wątpliwości. Małpy też nie mają wątpliwości. Banany należy zabierać. Nie zachęcam do bycia małpą ale do piętnowania takich postaw jak najbardziej. Jest stanowisko dla czyjegoś pociotka? Trzeba o tym mówić. Coś robić trzeba, bo inaczej niedługo żyć się w takiej małpiarni nie da.

Perm... obawiam się że to głos wołającego na puszczy. Komu mówić? Małpie ze jest małpą?

Były wybory samorządowe. Obejrzałem je, że tak powiem, od d..y strony. Włos się jeży... już nawet nikt nie ukrywa, że to po prostu ciąg do koryta...

Chyba nic tak nie deprawuje, jak władza. Mamy to w genach, czy co, do cholery? Nie wiem, nie jestem socjologiem... tyle ze musi głupi byłem, bo jak padała komuna sobie myślałem że naszym dzieciom będzie lepiej... gó... prawda.

Perm... obawiam się że to głos wołającego na puszczy. Komu mówić? Małpie ze jest małpą?

Były wybory samorządowe. Obejrzałem je, że tak powiem, od d..y strony. Włos się jeży... już nawet nikt nie ukrywa, że to po prostu ciąg do koryta...

Chyba nic tak nie deprawuje, jak władza. Mamy to w genach, czy co, do cholery? Nie wiem, nie jestem socjologiem... tyle ze musi głupi byłem, bo jak padała komuna sobie myślałem że naszym dzieciom będzie lepiej... gó... prawda.

Nie mamy wyjścia. Trzeba o tym gadać, pokazywać, nawoływać i świecić przykładem. Co nam pozostaje? Pogodzenie się z syfem?

Do wyborów na bilet nie nazbieram.

Za stary jestem na zmywak.

Koryto coraz większe.

Te ryje, które były przy nim pierwsze gdzieniegdzie pospadały... niżej ale są dalej przy korycie.

Nowych jest mało.

Mechanizmy zostały te same.

Tylko dla "swoich".

Zawsze kosztem ogółu.

Adam M.