Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ostatni gasi światło...

an-bud

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pewnie...

Ból zostaje...

A miało być tak pięknie.....

Władam od bidy pięcioma językami.

Mam 12 zawodów.

Z głodu nie zdechnę!

Adam M.

Nie zdechniesz. Do odważnych świat należy. Problem w tym, że prędzej czy później zaczniesz się zastanawiać czemu w Polsko nie może być tak normalnie. No niestety. Małpy jesteśmy. Banan, banan!

Emigracja była jest i będzie...Parę lat temu pierwsze małpy z Afryki ruszyły za cofającym się lodowcem, porzucając bananową krainę.

Pełno nas na świecie, prawie drugie tyle. Co w tym złego? W kraju i tak nas za dużo...Dane statystyczne są dla statystyków. Ludzie nadal cisną się w izbach i gadanie, że nie ma mieszkań, nie ma na mieszkania, nie ma bułkę z masłem, to odwracanie kota ogonem. Przerzedzić trzeba... Będzie luźniej na parkingach przed supermarketami!

Każdemu kto płacze, przydałaby się emigracja żeby zobaczył jak świat jest skonstruowany. Bo na razie wąska perspektywa na to nie pozwala. Pojedzie i jak już nieco ochłonie z zachwytu (lub obrzydzenia), zobaczy że w zasadzie nie ma różnic na jakie liczył. W sejmie kłócą się tak samo, dzieciaki takie same nieznośne, ludzie rodzą się i umierają podobnie. O zgrozo, oprócz płacenia diet dla darmozjadów z rządu, haraczu dla kleru, trzeba jeszcze na Królową łożyć! To dopiero darmozjady!!!. Błękitną krew utrzymywać! By to zrozumieć trzeba być bardzo mądrym człowiekiem, albo posiedzieć tam tak jak my - parę latek. Odwiedziny u cioci raz na trzy miesiące nic nie dadzą...

Każdy młody człowiek powinien pojeździć po świecie. Można zacząć od zmywaka albo niańczyć cudze bachory.... Jeden osiągnie sukces tam, drugi zainwestuje tu, trzeci zachleje się tu czy tam. Co za różnica? Stare pryki raczej powinny ciepłe kapcie przywdziać, przy kominku przycupnąć i na wnuki poczekać...

An Bud - Nie masz zleceń na kominki?:cool:

eniu... głupio jednak pisać pod własnym nickiem... kominki mi w końcu też zbrzydły... no i inne układy ale to już dłuższa historia... aby nie wyjść z wprawy bywa iż robię... do tego kombinuję inne projekty.Będę chyba po nowym roku w Twoich okolicach więc zajrzę do Ciebie na obiecaną kawę. Temat sam wpadł mi w ręce i chciałem sprawdzić czy dobrze myślę... Też masz trochę rację... ale nie zmienia to tego że w Polsce jest ...burdel... Pozdrawiam... fajny projekt wykombinowałeś... tylko podziwiać...

Wcale nie głupio tylko po co? Wpadaj koniecznie, może być z noclegiem, mam pokoje gościnne w ośrodku (chatka z piecokominkiem)...:bye:

Burdel jest faktycznie...ale jak za długo w porządku (D) pomieszkałem, też rzygałem..

Edytowane przez eniu

Przeczytałem tylko tytuł... a że wiadomość nowa więc wydawało się iż mowa jest o ostatnich... widocznie on tak wszystkie sposoby od zawsze wykorzystywał jak to prawi i sprawiedliwi...

Ooo nie przesadzaj, u Sowy go nie bylo. Rozumie Twoje rozgoryczenie, mnie tez szlag trafia w jaki sposob " wiejska " rozp///// la pieniazki.:mad:

• 2 weeks później...