RybakRek 07.02.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Zgadza się, ciągle kombinujemy, tylko kiedy nie kombinujesz możesz tylko przeżyć i to w domu rodziców, zero szerszych perspektyw. Zobacz jakie mamy pensje, a jakie byli UB-ecy na emeryturze i politycy. Takie rzeczy tylko w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 07.02.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Zgadza się, ciągle kombinujemy, tylko kiedy nie kombinujesz możesz tylko przeżyć i to w domu rodziców, zero szerszych perspektyw. Zobacz jakie mamy pensje, a jakie byli UB-ecy na emeryturze i politycy. WIesz, osobiście zarabiam całkiem przyzwoicie. I nawet nie muszę kombinować. Tylko ciężko i wiele godzin pracować głową. Żeby gdzieś zajść, to oprócz szczęścia, trzeba też mieć ambicje i ciężko harować. A nie obwiniać cały świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.02.2015 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 marchew Weź to powiedz raz jeszcze i się nie zaczerwień... Ja Ci źle nie życzę, ale malutko jeszcze widziałaś młoda (doświadczeniem, i oby Ci tak zostało) dziewczynko... Ja 58 lat miałem złudzenia! Teraz skurwiele mnie z nich wyleczyły (chwała im za leczenie skuteczne!). Im trzeba rzeźnię przy urnach zrobić - inaczej nam się nie poprawi! Wiesz, ze nic tak nie boli jak odcinanie mordy od żłoba... Jest ktoś kto lubi ból? Z TYCH - NA STOŁKACH?!!! Adam M. "WIesz, osobiście zarabiam całkiem przyzwoicie...." Masz plecy czy głupia jesteś? TEGO SIĘ TU (w tym zas... kraiku) NIE PISZE! Nie ma takiego skurwysyństwa, którego Ci nie zrobią, jak im kasy braknie... Oby Cię jutro skarbówka nie obudziła... Bo? Zarabiasz. Do tego - DOBRZE! A. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.02.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 ...Nie przesadzaj Adam. Marchew ma rację. Mądre warzywo. Nigdzie nie jest lekko. Pojedź do Anglii i spróbuj znaleźć pracę trochę lepszą niż barman, kelner, kierowca i podobne. Nie ma. Są ale dla Anglików. Możesz tam skończyć studia z First, perfekt angielski, nic to nie da. Założysz własną firmę, to samo. Kontrakty nie dla ciebie. W Polsce lekko nie jest ale jak się ma w głowie poukładane to można sobie poradzić niezależnie od tego co urzędnicy wymyślą. Trzeba tylko myśleć niestandardowo i ciężko pracować. Niestety spora część Polaków pomysł na przykładowy biznes ma taki sam: zostać taksówkarzem i podobne. Siedzisz na dupie a pieniążki same lecą. Nie spocisz się specjalnie, nie ubrudzisz. Problem tylko w tym, że takich wygodnych jest więcej więc i zarobki nie takie jak by się chciało. Wtedy zaczyna się narzekanie; urzędnicy to, prawo tamto. Wygodnego fotela w samochodzie jednak się nie zostawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 08.02.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Adam - nie udawaj, że nie rozumiesz. oczywiście:1. na "Zachodzie" zarobiłabym dwa razy tyle pracują dwa razy mniej2. oczywiście harując mamy bardziej pod górkę niż np. Szwedzi (ale na pewno łatwiej niż Białorusini, Chińczycy, Filipińczycy i 3/4 ludzkości)3. natura człowieka zwykle chce zarabiać więcej i więcej (nie napisałam, że zarabiam "dobrze", nie napisałam, że zarabiam wystarczająco dużo, nie napisałam, że nie powinnam w moim odczuciu za tę pracę zarabiać więcej). Zbyt wielu młodych ludzi znam, którzy narzekają, ale ... nawet nie mają odwagi wyjechać z tego kraju.(tak, to trochę prowokacja). janosik83: kto CI broni zostać politykiem?, kto Ci broni zostać burmistrzem i ściągać firmy do regionu?, kto Ci broni założyć własny biznes? kto Ci broni wyjechać za granicę? kto Ci broni studiować zaocznie informatykę i zostać za 5 lat koderem? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.02.2015 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Nie rozumiem i nie zrozumiem... Chciałem sobie spokojnie robić to, co umiem, bez budowania imperium, podbijania świata...Świniom przy korycie spodobało się to, co było moje, a ze mogli - to mi zabrali, mając prawo w dupie!Nie chcę tak żyć.Oczywiście, nie chcę tez w jakimś muslimowie, gdzie miliarderowi urwali łeb, bo złamał prawo... To też przesada.Tu nie ma prawa. I długo jeszcze nie będzie.Trzeba wyjechać tam, gdzie prawo działa.Roboty się nie boję i pracować umiem.Boję się BEZKARNYCH idiotów przy korycie.Tyle. Adam M. W tym kraju jest tak, że jak zarabiasz = kradniesz.Trzeba Cię skontrolować, bo czemu zarabiasz jak wszyscy jada na stratach?To filozofia urzędnika i niełatwo będzie to zmienić.Trzeba pojechać tam, gdzie myślą inaczej. A.M. Edytowane 8 Lutego 2015 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 05.03.2015 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 17.05.2015 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalapa 05.06.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 masakra, naprawde, takie rzczy tylko u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorak.kaiskel 23.06.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Ja się dziwię więc skąd GUS bierze dane, że zarabiam 3,5 tys... Chyba, że liczy z kosztami pracodawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.06.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 masakra, naprawde, takie rzczy tylko u nas Faktycznie. ponad połowa pracujących żyje w biedzie lub nędzy, bogaci do Lidla nie chodzą. To ja się pytam KTO WYKUPUJE TOREBKI WITTCHEN PO 250 ZETA ??? Przedmiot luksusowy, niepotrzebny, głupio drogi... O 8 otworzyli sklep, o 8,15 już nie było torebek. Życie w Polsce zawsze wymykało się statystykom. Nie ma co się podniecać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.06.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Przysięgam, że ja - NIE!Po co mi taka torebka?Na śrubki - kiepska... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.06.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Przysięgam, że ja - NIE! Po co mi taka torebka? Na śrubki - kiepska... Adam M.Ech Adam. Szminka, pończoszki... Kto by pomyślał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.06.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Przysięgam, że ja - NIE! Po co mi taka torebka? Na śrubki - kiepska... Adam M. Kto Cie tam wie?! Może na robocie chciałeś poszpanować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.06.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 masakra, naprawde, takie rzczy tylko u nas W każdym kraju jest bida, tylko inaczej się objawia...Ja znam biednego Szwajcara! To znaczy ode mnie bogatszy, ale tam - normalnie obciach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.06.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.07.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 KTO WYKUPUJE TOREBKI WITTCHEN PO 250 ZETA ??? Przedmiot luksusowy, niepotrzebny, głupio drogi... O 8 otworzyli sklep, o 8,15 już nie było torebek A Ty z której strony lady stałaś? Przyznaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 04.12.2015 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 04.12.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Dlaczego tak pesymistycznie?Cytując klasyka: "Jaki Naród, taki Prezydent" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts