TSA 28.12.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Witajcie,Temat stary jak świat... czy można połączyć ten zestaw?Wiem, kiedyś nie... ale może teraz zmieniły się technologie produkcji paneli? Macie jakieś doświadczenia praktyczne w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 28.12.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Oczywiście że można , ja często montuję na elektrycznym i na wodnym - najlepiej zapytaj producenta paneli czy jego produkt się nadaje ! wiele zależy od paneli ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 28.12.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Należy kupić panele przeznaczone do ogrzewania podłogowego. Patrz na grubość paneli - im cieńsze tym lepsze. Jak kupiłem zwykłe w popularnym markecie budowlanym, na opakowaniu, których było napisane, że nadają się na ogrzewanie podłogowe. Podłogówka w całym domu i wszystko działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.12.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Należy kupić panele przeznaczone do ogrzewania podłogowego. Patrz na grubość paneli - im cieńsze tym lepsze. Jak kupiłem zwykłe w popularnym markecie budowlanym, na opakowaniu, których było napisane, że nadają się na ogrzewanie podłogowe. Podłogówka w całym domu i wszystko działa bez problemu. Na wodne nadaje sie większośc aktualnie produkowanych paneli. Oczywiscie to, że pisanie, iż im cieńsze, tym lepsze jest nieprawdą. Te2-3 mm to żadna różnica, jesli chodzi o opór termiczny panela, a spora, jesli chodzi o jego jakość. Te lepsze sa z reguły grubsze ( i droższe, oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSA 29.12.2014 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Thx za info... W międzyczasie doczytałem na innych postach Powiedzcie mi tylko czy wtedy panele kładzie się tradycyjnie (na piankę z rolki lub panele (takie zielone, dostępne w marketach) czy wymagany jest również inny podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 29.12.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 wtedy ta tektura z rolki wystarczy by nie hamować tego ciepła dodatkowo - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 29.12.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Thx za info... W międzyczasie doczytałem na innych postach Powiedzcie mi tylko czy wtedy panele kładzie się tradycyjnie (na piankę z rolki lub panele (takie zielone, dostępne w marketach) czy wymagany jest również inny podkład? Podkład tak jak i panel musi być dostosowany do ogrzewania, co zawsze jest podane w specyfikacji. wybierając podkład sprawdz czy nadaje się na ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts