Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia 9m2 + 5m2?

Jalop

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Jestem na etapie przebudowy, ostrego remontu całego piętra. Aktualnie przerobiłem, a raczej położyłem nową instalację elektryczną i co. Została mi na koniec kuchnia, gdyż długo zwlekaliśmy, czy będziemy robić drugą - na parterze u rodziców już jedna jest, ale postanowiłem, że robimy, bo jak wiadomo żona może się pokłócić z rodzicami, a po drugie nikt w nocy nie będzie latać po schodach do kuchni. Nieważne, w każdym bądź razie na kuchnię przeznaczyłem mały pokoik 9,58mkw z wnęką 4,54mkw. Na początku chciałem we wnęce zrobić skrytkę, zmniejszyć wejście do wnęki luksferami a jako drzwi zastosować harmonijkę, jednakże ktoś mi podpowiedział, że mam we wnęce zrobić małą kuchnię, bez zbędnych szafek w pokoiku postawić stół z krzesłami, jakieś ewentualnie szafki dwie i będę mieć jakby jadalnię. Pomyślałem, że to świetny pomysł.

Jestem słaby w projektowaniu wnętrz, nie znam się zbytnio na budownictwie, nie siedzę w tej branży więc postanowiłem zrobić mały rysunek i poprosić forumowiczów o porady.

Wnęka jest dość wąska. Myślę nad postawieniem szafek tylko na jednej śćianie i pod oknem, któe kiedyś zostało zamurowane, mam w planach niedługo wstawić tam nowe okno. Dobry pomysł? Drzwi aktualnie do tego pokoiku nie ma, ponieważ chciałęm zrobić jakiś łuczek, aczkolwiek istnieje możliwość wyburzenia jednej ścianki od drzwi, ponieważ korytarz jest dość duży, ale nie wiem, czy opłaca się otweirac bardziej te pomieszczenie? Zastanaiwam się również co z ogrzewaniem, wiem, że musi być zmienione, jeden duży grzejnik, czy dwa małe?

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/673/0mzMlJ.png