Zigobar 05.01.2015 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Powiem tak: nawet vieśman jej nie dorównuje pod względem hałasu... Gąbki tłumiące na nic się zdają bo zupełnie nie w tym problem, ale skąd mieli wiedzieć Panowie Inżynierowie... Napiszesz jakie błędy popełnili? Jaka tam faktycznie siedzi sprężarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 05.01.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Napiszesz jakie błędy popełnili? Jaka tam faktycznie siedzi sprężarka? Ale Galmet mi za te porady nie zapłaci, to po co strzępić język? Mam pracować charytatywnie? A co mi tam, błędy to sprężarka na sztywno do korpusu, nieciekawie połączony układ chłodniczy, bez żadnej kompensacji drgań (mieli inne ważniejsze priorytety zapewne), i jeszcze parę "niuansów" i smaczków, których już za darmochę nie oddam. A sprężarka tam siedzi bardzo dobra, serii ZH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golytm 05.01.2015 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 U mnie przyłącza to nigdy pionu nie widziały na przykład.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 05.01.2015 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Po uruchomieniu mojej pompy Galmet byłem przerażony jej głośnością. Instalator powiedział, że pompa polska i tania itp. iże mnie ostrzegał. Zacząłem szukać rozwiązania. W instrukcji jest lakoniczny wpis o giętkich przewodach , które łączą wyjścia GZ i DZ w pompie z resztą instalacji. U mnie założono zwykle matalowe rury. Instalator twierdził, że tak może być i że to nie powód. Skontaktowalem się z Galmetem i usłyszałem, że instalator chciał zaoszczędzić kilka stów na gumowych wężach i że to pomoże. Instalator twierdził, że takie węże są nieobowiązkowe itp. Skończyło się awanturą. Ostatecznie węże zmienił inny instalator. Pompa nadal jest głośna , ale tylko w kotłowni, która jest niepołaczona z domem. W domu cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 05.01.2015 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 (...)Instalator twierdził, że tak może być i że to nie powód. Skontaktowalem się z Galmetem i usłyszałem, że instalator chciał zaoszczędzić kilka stów na gumowych wężach i że to pomoże. Instalator twierdził, że takie węże są nieobowiązkowe itp. Skończyło się awanturą. Ostatecznie węże zmienił inny instalator. Pompa nadal jest głośna , ale tylko w kotłowni, która jest niepołaczona z domem. W domu cicho. Bo nie jest problemem przenoszenie drgań z wnętrza pompy przez przyłącza hydrauliczne, tylko przez obudowę. Cała obudowa rezonuje i przenosi dalej drgania do powietrza co już w zasadzie kończy zabawę... Pierwszy instalator miał rację. Galmet tylko odbijał piłeczkę, ale piłeczka dziwnie wraca. Ta pompa mimo najbardziej wyszukanych węży elastycznych nie będzie cichsza. Tak jak pisałem na początku, nie to jest problemem, i chyba już w poprzednich wpisach wyjaśniłem w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 06.01.2015 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 A co mi tam, błędy to sprężarka na sztywno do korpusu, nieciekawie połączony układ chłodniczy, bez żadnej kompensacji drgań (mieli inne ważniejsze priorytety zapewne), i jeszcze parę "niuansów" i smaczków, których już za darmochę nie oddam. Mają oryginalne podejście do tematu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 06.01.2015 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Mają oryginalne podejście do tematu:). Ludzie nie rozumieją skąd się to ciepło bierze. Zawsze można wytłumaczyć że z hałasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golytm 06.01.2015 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Z samego hałasu bezpośrednio może nie, ale z drgań to trochę energii pewnie by się zebrało Ale fakt... trochę tego nie rozumiem i nawet ubolewam... robią konstrukcję, wsadzają dobą sprężarkę a o reszcie nawet nie pomyślą - od gabarytów, przez hałas a na sterowaniu skończywszy. Moim zdaniem Galmet traktując to trochę po macoszemu traci na wizerunku i szansie wypuszczenia fajniejszego produktu. Pamiętam jak dzwoniłem do Galmetu, że chciałbym podłączyć przewód do złącza którym można zewnętrznie blokowac/zezwalać na pracę pompy (złacze zamknięte w zaplombowanej skrzynce wewnątrz) - odpowiedź - mam sobie odplombować i podpiąc... a urządzenie na gwarancji było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golytm 06.01.2015 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Pytanie dotyczące górnego źródła: czy macie zamontowane dodatkową pompkę na GZ, czy pompa obiegowa zamontowana wewnątrz PC zapewnia odpowiednia Wam przepływ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 06.01.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ja mam tylko 1 szt dla całej podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.01.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ja tez opedzam 1 szt dwie kondygnacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkdarch 06.01.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Pytanie dotyczące górnego źródła: czy macie zamontowane dodatkową pompkę na GZ, czy pompa obiegowa zamontowana wewnątrz PC zapewnia odpowiednia Wam przepływ ? Jedna na dwie kondygnacje i delta 6*C.Gdybym zdemontował ciepłomierz byłoby pewnie mniej(najbardziej blokują te śmieszne gniazda czujników skutecznie zmniejszające przepływ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts