bols86 29.12.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Cześć, jako że zainteresowałem się ostatniego czasy montażem brodzika płaskiego firmy Koło model 90x90: Powiedzcie mi proszę, czy prawdą jest to że muszę pod niego wykuć dziurę w podłodze?, odebrałem stan surowy tak więc nie mam jeszcze pod kafle i pomyślałem że to będzie dobry moment, ale jeśli ma to się wiązać z jakimś kuciem i problemem to chyba zdecyduje się na wysoki. Rozumiem że dziura ta ma być pod syfon a nie cały brodzik tak jak na n/.w obrazku?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.12.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Tak, dokładnie tak to ma wyglądać, jak na obrazku.Nie bój się kucia, to żaden problem dla fachowca, taką dziurę jak na obrazku, przy użyciu odpowiedniego sprzętu robi się w 15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bols86 29.12.2014 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Dzięki za odpowiedź Jarku, obawiam się tylko ewentualnego przeciekania. Do tego typu prac chyba najlepiej byłoby wezwać dobrego hydraulika prawda?, kafelkarz nie koniecznie musi podołać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.12.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Wiesz, możesz trafić zarówno na hydraulika partacza, jak i na kafelkarza - złotą rączkę, więc trudno wyrokować. Po prostu nie zdawaj się na przypadkowe osoby, tylko kogoś sprawdzonego, w razie wątpliwości rób zdjęcia i wrzucaj tu na forum. Ewentualne przeciekanie będzie problemem również i przy wysokim brodziku, jeśli będzie zabudowany. Po prostu, kup dobry syfon (ten fabrycznie dołączony do brodzika najczęściej jest tanim szajsem), upewnij się, że jest w nim możliwość czyszczenia od góry, ktoś, kto to będzie montował niech to zrobi dobrze i starannie i to w zasadzie tyle, nie ma się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts