ksm88 29.12.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Jestem zmuszony zrobić szybki remont w pokoju niestety z grzybem na ścianach... oczywiście grzyb jest z piwnicy wiem że napiszecie że najpierw trzeba pozbyć się wilgoci... ale na razie mnie na to nie stać jest to stary poniemiecki dom nie ocieplony i koszty byłyby ogromne Moja prośba do was którzy znają się na temacie jak dobrze odizolować ściane zanim będe budował ściankę z regipsów (oczywiście ze stelarzem) będzie przestrzeń pomiędzy ścianą nie bede ich przyklejał jak to niektórzy robią chce to zrobić jak najlepiej więc czekam na jakieś porady może jakieś preparaty ? farby ? grzyba nie jest dużo ale jednak jest i nie chce żeby mi wylazł na regipsie Edytowane 29 Grudnia 2014 przez ksm88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 29.12.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 takim czyms zrobisz fuszerke nie z tej ziemi. jak dobrze wiesz najpierw trzeba usunac grzyb, nawet jak zrobisz tak jak chcesz i nie bedzie go widac to bedziesz trul siebi i rodzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 29.12.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 My skuwaliśmy tynk, następnie w trakcie układania stelaży ściana była suszona a fundament izolowany od zewnatrz (obkopana ściana fundamentowa, wysuszona i pokryta lepikiem i styropianem). Jak wysuszliśmy dokładnie ścianę w środku to pokrywaliśmy to miejsce preparatem grzybobójczym z atlasa, następnie dokladne gruntowanie i od nowa tynk żeby uzupełnić ubytek. Dopiero po tych zabiegach położyliśmy w tym miejscu resztę stelażu i na to płyty gk. Po roku ze względu na zmianę układu w kuchni musieliśmy odkręć płyty na tej ścianie i nie było już tam śladu po grzybie. Niestety nie wiem czy to co robiliśmy jest w 100% zgodne ze sztuką jednak u nas zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksm88 29.12.2014 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 kolega jacek nie doczytał mojego postu chyba no właśnie Kubencki chodzi mi o jakieś preparaty na ściane i może na regips? żeby się nie zaraził może wstawić jakieś kratki wentylacyjne? z izolacją fundamentu nic nie zrobię przez najbliższe parę lat... a mieszkać gdzieś trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts