Adam626 29.12.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Po budowie pozostanie mi kilka m3 drewna. Czy ktoś z was spalał takie odpady w kominku? Będą to deski stosowane do szalunków, jakieś palety pocięte, parę stempli. Da radę to spalić? Najchętniej usłyszałbym opinie kogoś kto takie rzeczy spalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 29.12.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Takie deski spaliłem ale nie w kominku tylko w kotle na dodatkowym ruszcie - a z kawałków desek sosnowych z szalunków robiłem jedynie rozpałki do kominka pod łupki dębowe czy też bukowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.12.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 lepsza sucha sosna niz mokry dąb.Pal śmiało. Ja spaliłem stemple i deski. Żadnych skutków ubocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 31.12.2014 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 dziękuję. Jak przyjdzie sezon to spalę to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikamop.pl 25.01.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Po budowie pozostanie mi kilka m3 drewna. Czy ktoś z was spalał takie odpady w kominku? Będą to deski stosowane do szalunków, jakieś palety pocięte, parę stempli. Da radę to spalić? Najchętniej usłyszałbym opinie kogoś kto takie rzeczy spalił Witam Ja palę takim drewnem w kominku i nic się nie dzieje. Zazwyczaj używam go do rozpalania i na początku grzania. Później idzie już brykiet. Drewnem z drzew iglastych można palić pod warunkiem, że jest ono suche i temperatura spalania jest wysoka. Skutki uboczne, to co najwyżej brudna szyba. Poza tym z kominkiem i kominem nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.01.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jest to jednak drewno "lekkie" a energia jest w kilogramach .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts