Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szyba przed kominkiem.

nurek 07

Recommended Posts

Hej.

Przed kominkiem na drewnianej podłodze leży szyba.

Macie pomysł jak ją zamocować aby sie nie ślizgała ?

Szyba jest przezroczysta ...

Ja mam przed kominkiem nizej o 8mm polozone deski, do reszty wyrownalem szklem polozonym na takie gumowe zelki, nie rusza sie i jest rowno :)

Rodzice maja dokladane szklo na rowna posadzke zamowili w firmie co glownie szklo do kominkow dorabia w komplecie byla uszczelka przezroczysta /mleczka, a takim dziwnym profilu: z jednej strony zaklada sie na szklo, od drugiej strony jest scieta, wiec nie uderzy sie o krawerz, od dolu za to wystaje ok 1-2 mm wiec szklo jest deko nad posadzka. Spr poszukac takiej uszczelki.

aha mozna na nia wskakiwac i szklo ani drgnie.

Czy wszkle hartowanym mozna wyciąć otwór na rurę fi110 która mi wystaje z podłogi? (dolot powietrza z zewnątrz). Na szkle ma stanąć koza.

Mam taką szybę z dziurą (fi 150 ?). Nie pamiętam dokładnie wymiarów - ok 100 x 100 cm, z jednym łukiem. Mogę sprawdzić wymiary jeśli Cię interesuje...

Czy wszkle hartowanym mozna wyciąć otwór na rurę fi110 która mi wystaje z podłogi? (dolot powietrza z zewnątrz). Na szkle ma stanąć koza.

Można wyciąć co chcesz ale przed hartowaniem :).

Popatrz tutaj: http://www.temprix.pl/ jakie fikuśne kształty można dostać i jakie otwory wycinać. Na tej stronie mają też fajne uszczelki o których pisałem wyżej.