Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?

• tradycyjne, skrzyd

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WItam sam takowe zakupilem (na wymiar z doswietleniem) jeszcze niemam zamontowanych ale wygladaja na wystawkach bardzo solidnie co bedzie sie to dopiero wyjdzie po latach , pozatym pytalem znajomego ktory buduje domy i juz pare razy kupował z tej firmy drzwi zewnetrzne i bardzo sobie chwalił pozdrawiam

• 2 months później...

Wprawdzie drzwi zewnętrzne do pomieszczenia gospodarczego z wnętrzami zbyt wiele wspólnego nie mają, ale skoro elewacje i drzwi wejściowe też tu są... ;)

Niestety wejście do pomieszczenia gospodarczego mamy na tej samej elewacji co drzwi tarasowe :-? . W tej sytuacji nie powinny się specjalnie rzucać w oczy, ale też powinny być solidne.

Jakie macie u siebie?

Miałam podobny problem bo z ganku mam oprocz drzwi głownych wejsciowych mam boczne drzwi do garazu. Chciałam aby nie było od sasa :wink: i zamówiłam u stolarza dwie pary prawie identycznych, z tym że garażowe nie sa tak docieplone jak wejściowe. Mąż mówił, że to profanacja :roll: dawać drewniane drzwi do garażu :wink: ale ja jestem bardzo zadowolona, bo wygląda fajnie. Jak się sprawdzą w praktyce, pokaże czas.

Zyczę dobrych wyborów :D

A to moje drzwi :lol:

http://images44.fotosik.pl/121/03965c20bc65d667med.jpg

Ambroma, rozumiem, że mąż zmienił zdanie jak zobaczył efekt, bo wyszło super :)

A gdzie robiłaś te drzwi, bo wydaje mi się, że dom masz gdzieś w mojej okolicy... ?

Miałam podobny problem bo z ganku mam oprocz drzwi głownych wejsciowych mam boczne drzwi do garazu. Chciałam aby nie było od sasa :wink: i zamówiłam u stolarza dwie pary prawie identycznych, z tym że garażowe nie sa tak docieplone jak wejściowe. Mąż mówił, że to profanacja :roll: dawać drewniane drzwi do garażu :wink: ale ja jestem bardzo zadowolona, bo wygląda fajnie. Jak się sprawdzą w praktyce, pokaże czas.

Zyczę dobrych wyborów :D

A to moje drzwi :lol:

http://images44.fotosik.pl/121/03965c20bc65d667med.jpg

Drzwi są z firmy Nicewicz, mały zakład stolarski na Kurpiach (miejscowość Kozioł). Zamawialiśmy bezpośrednio u producenta.

http://www.nicewicz.pl

Mozesz zamowić kazdą wersję :p i kazdy kolor.

Mają w W-wie partnera handlowego, ale nie polecam :x Natomiast p.Nicewicz - bardzo miły i zyczliwy. Polecam.

Dzięki :)

Drzwi są z firmy Nicewicz, mały zakład stolarski na Kurpiach (miejscowość Kozioł). Zamawialiśmy bezpośrednio u producenta.

http://www.nicewicz.pl

Mozesz zamowić kazdą wersję :p i kazdy kolor.

Mają w W-wie partnera handlowego, ale nie polecam :x Natomiast p.Nicewicz - bardzo miły i zyczliwy. Polecam.

Witaj, ramiaki są z litego drewna (sosna, dobrej jakości, bezsęczna), w środku docieplenie, sklejka plus okleina brzozowa. To jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne.

Najlepiej wejdż na stronę producenta - adres jw - lub zadzwoń do p.Nicewicza.

A jeszcze lepiej jak do niego pojedziesz. Wszystko pokaże, wytłumaczy, przy takim zamówieniu napewno da dobre ceny. Jedyny minus to ca. 200 km z W-wy.

Zyczę powodzenia.

• 1 month później...

Nasze zewnętrzne zrobione przez lokalnego producenta (namiary dostane od znajomych, którzy je zakupili i są zadowoleni.

Drzwi z sosny, okienko o wskazanej przeze mnie wielkości, inny kolor od środka, żeby do drzwi wewnątrznych pasował, inny na zewnątrz żeby pasował do stolarki okiennej (a wszystkie moje wymysły w ramach ceny, bez dodatkowej opłaty :D ). Cena przyzwoita :wink: