Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?

• tradycyjne, skrzyd

Recommended Posts

hej,

my co prawda nie mamy tych drzwi ( nie wiem więc czy powinnam się wypowiadać) ale widzieliśmy je na żywo. wyglądają na porządne, pan w sklepie tez je zachwalał, że są dobre a miał jeszcze w ofercie drzwi Wiatraka. kupiliśmy te drugie ze względu na kształt.

Wielkie dzięki, zawsze to coś...

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Co do Swedora to w innym wątku napisałem co wiem i myślę o tej firmie (nic dobrego) co do drewnianych drzwi malowanych z szyba matową i bezpieczną i na wymiar za 1.200 zł to nie wierzę w takie bajki nikt nie zrobi drzwi po kosztach niemalże chociaż bywają różne przypadki, ale z doświadczenia wiem ze dobre drewno z tego typu wykończeniami to wydatek min.2.000. Co do samej płyty i plastra miodu czy innych wypełnień w drzwiach płytowych to uważam że Porta jest tu bardzo dobrym przykładem na to że są to dobre produkty na chyba że kupiłeś drzwi w markecie to nic dziwnego ze masz złe zdanie na temat dzrwi z płyty.

pzdr.

ja tez na poczatku mało się nei posiusiałąm ze szczescia jak zobaczyłam na www drzwi swedoor. ale mój zapał zdecydowanie ostygł ajk zobaczyłam je na żywo - mówi o moim wybranym modelu (płaski MDF z frezami po bokach) - lakier w tych frezach pozostawiał wiele do zyczenia. i jeszcze powaliły mnie ceny, a raczej ich rozbieżność. najdrozsze (te same!) drzwi na bartyckiej kosztowały 1700 zł, najtańsze w OBI za 250.

aha! - koniecznei pytajcie czy dany model drzwi jest lakierowany czy okleinowany, bo sporo mają włąsnie w okleinie, nie lakeirze.

ja też chorowałam na K&K, ale troche drzwi potrzebowałam i K&K to było by samobójstwo. Ostatecznie kupilismy drzwi w DRIMS, w czw montaz, zobaczymy co wyjdzie :-)

AHA, swedoor nie robi na wymiar - to są drzwi szwedzki, co płyną do PL statkiem - na wymiar dorabiają je ewent polscy sprzedawcy. czasami nawet moize wyjsc to na dobre, bo po przyciąciu ponownie je lakierują i wyglądajeą wtedy dużó lepiej niż w oryginale

P.S znam ludiz co pokusili sie na swedoora - nijak sie nie da spasowac futyny, żeby nei było szczelin :-(. same drzwi z daleka wygladają ok, ale dziury neistety sie rzucają w oczy

Ostatecznie kupilismy drzwi w DRIMS, w czw montaz, zobaczymy co wyjdzie :-)

to ja bardzo czekam na relację :) oni teraz mają promocję na montaż, prawda?

:)

właśnie panowie pojechali - drzwi są piękne. postarm się wrzucić fotke później.

o firmie moge powiedziec tak:

dotrzymują terminów, odbierają telefony :wink: (co nie zawsze jest oczywiste), sprawnie montują (współpracuja z 2,5 latkeim placzącym się pod nogami). jakosciowo drzwi ok, momentami lakeir moze nie jest super wypoelrowany, ale jestem w 98% usatysfakcjonowana.

montaz - 1 zł/drzwi

ok 1,8 tys.szt, lakier z frezami i szkłem bezpiecznym. bez klamek. z ościeżnicami

oooooo to najtańsze nie są :roll: że tak powiem :roll: ale 1zł za montaż... chyba już chyba tam wliczyli...

najdroższe też nie. w zasadzie wybraliśmy najtańszą oferte z pośród uzyskanych. bo przeciętnie to wyceniali nam na 2,5 tys w górę

ok 1,8 tys.szt, lakier z frezami i szkłem bezpiecznym. bez klamek. z ościeżnicami

oooooo to najtańsze nie są :roll: że tak powiem :roll: ale 1zł za montaż... chyba już chyba tam wliczyli...

najdroższe też nie. w zasadzie wybraliśmy najtańszą oferte z pośród uzyskanych. bo przeciętnie to wyceniali nam na 2,5 tys w górę

a tak :) takie wyceny też miałam :)

fotki będą? :wink:

• 3 weeks później...

Drims parę lat temu wykopali ich wszyscy dystrybutorzy. Powody były dwa:

1. drastyczne obniżenie jakości towaru tak jakby zaczęli sprowadzać trzeci gatunek

2. sposób w jaki traktowali swoją sieć dystrybucji, sprzedawali towar bezpośrednio klientom z rabatami diealera co do terminów to za moich czasów żadne zamówienie nie było zrealizowane w terminie i reklamacji też było sporo.

A co do przedstawiciela na Warszawę, wąsaty wredny typ który zachowywał się jakby robił łachę że przywiózł Ci katalogi.

No, ale z tego co piszesz to jak sprzedają sami to lepiej im to wychodzi, wrzuć te zdjęcia, ciekawy jestem jak wyglądają teraz te drzwi. Mają już uszczelkę w ościeżnicy???

Drims parę lat temu wykopali ich wszyscy dystrybutorzy. Powody były dwa:

1. drastyczne obniżenie jakości towaru tak jakby zaczęli sprowadzać trzeci gatunek

2. sposób w jaki traktowali swoją sieć dystrybucji, sprzedawali towar bezpośrednio klientom z rabatami diealera co do terminów to za moich czasów żadne zamówienie nie było zrealizowane w terminie i reklamacji też było sporo.

A co do przedstawiciela na Warszawę, wąsaty wredny typ który zachowywał się jakby robił łachę że przywiózł Ci katalogi.

No, ale z tego co piszesz to jak sprzedają sami to lepiej im to wychodzi, wrzuć te zdjęcia, ciekawy jestem jak wyglądają teraz te drzwi. Mają już uszczelkę w ościeżnicy???

Przepraszam, ale jak dla mnie lipa, dziś miałem reklamację Porty drzwi zewnetrzene, zrobiliśmy zdjęcia, i co nie muszę zamawiać nowych, fabryka wyśle serwis i je naprawi i to nazywam dobrą obsługą i Drimsie niestety nie moge tego napisać, zawsze to była wina diealera a na jakąkolwiek wymianę nawet głupiej listewki trzeba było czekać kolejne 6 tygodni.

drzwi drims mają uszczelkę w ościeżnicy.

i musze ogólnie powiedziec ze te drzwi to jeden z bardziej trafnych wyborów - pod wzgledem wykonania i terminowosci i jakosci obsługi.

przepraszam za jakosc fotek, ale mój internet wiecej nie dźwignie

http://ela.skoworodko.pl/dom/image/dom_pazdz/10/10_07.jpg

http://ela.skoworodko.pl/dom/image/dom_pazdz/10/10_42.jpg

http://ela.skoworodko.pl/dom/image/dom_pazdz/10/10_30.jpg

• 3 weeks później...
Witam :) Czy ktoś z Was ma drzwi zewnętrzne z OKNOPLAST KRAKÓW?

Czy sądzicie że kwota 5700,00 za takie drzwi o wym 2250 wys i szer 110 plus doświetlenie na 40 cm, to przyzwoita cena?

Jeśli nie to z jakiego producenta macie?

My mamy ich drzwi na systemie ADECO, kosztowały nas trochę więcej, montowane były w marcu i jak na razie jestem bardzo zadowolona

My mamy ich drzwi na systemie ADECO, kosztowały nas trochę więcej, montowane były w marcu i jak na razie jestem bardzo zadowolona

"Nasze" też były by droższe gdyby nie dodatkowe rabaty, dlatego się zastanawialiśmy czy je kupić. Można kupić innego producenta taniej ale nie wiem czy te tańsze będą dobre?