Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?

• tradycyjne, skrzyd

Recommended Posts

Mam drzwi Dziadek, zamontowane w sierpniu 2002. Bez uwag, czyli dobrze. Zrezygnowałem z płyty Stadur - zamontowałem drzwi drewniane (2 szt) jako "czysto" zewnętrzne, i jako wejście do wiatrołapu od strony wewnętrznej. Typ 005, z tym że jako zewnętrzne - bez pionowego wąskiego naświetla.

Nic się nie popaczyło, plamy żadne nie wystąpiły, zawiasy (przy szerokości 100 cm) nie wymagały na razie dodatkowych regulacji. Niedługo się skończy 2. zima, nie narzekam.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Czy naprawdę nikt więcej nie ma drzwi wejściowych?!Wydawało mi się że raczej każdy powinien takie posiadać,bo lubimy i musimy zamykać się we własnych domach.Ja też jestem ciekawa waszych opini.Sama szukam drzwi zewnętrznych solidnych,ładnych i w przyzwoitej cenie(czy nie wymagam zbyt wiele?).CHWALCIE SIĘ SWOIMI DRZWIAMI!!! :roll:

Ja mam antywłamaniowe drzwi gerda, choć od kilku miesięcy, ale jestem z nich zadowolony. mają dodatkowe rygle i kołki antywyważeniowe+ wkładki patentowe(klucze dorabiane są na specjalną kartę kodową) i co myślę że jest istotne- to powinna być solidna ościeżnica min 10cm (tu 12.5cm) do tego można dokupić za ok 55zł solidny próg dębowy z uszczelką. to tylko kilka zalet ale jak coś ma zalety to ma też wady - chodzi oczywiście o cene, najtańsze zaczynają sie od 990zł, a do tego jak doliczymy autoryzowany montaż, bo z reguły taki tylko wchodzi w grę(utrata gwarancji lub jej skrócenie) to trzeba zapłacić nawet 400zł (co za zdzierstwo!!). więcej możesz przeczytać na http://www.gerda.gliwice.pl

Powodzenia w wyborze :)

My mamy drzwi drewiane firmy Goran z Lublina. Zakupiliśmy je w komplacie z oknami. Są grubsze niż inne drewniane. a zatem są cieplejsze (wg producenta, mają U porównywalne z oknami, czyli wpółczynnik U poniżej 2,0, coś chyba ok. 1,6). Można założyć w nich zamki atestowane klasy C, dorabiane na podstawie karty kodowej. Mają tak zwany zamek listwowy, co oznacza, że współpracują, ze sobą zamek podklamkowy i klamka.

Jedyna uwaga, co do producenta. Trochę ciężko się z nimi rozmawia w sprawie reklamacji. Jednak myślę, że i to się da przebrnąć. Zobaczymy.

Drzwi POL-SKONE SILESIA.Ościeżnica dębowa Ramiak sosnowy klejony obłożony wytłoczonymi płytami z włókna szklanego (głęboka struktura drewna) w środku na całej powierzchni wypełnienie PE, współczynnik wg instrukcji 1,8, wkładki klasy ,,C'' 2 szt. bolce antywywarzeniowe szybka P4 ,uszczelki obwodowe.Wyglądają OK.Zobacze jak będzie w użyciu.Całość po rabacie 2700.

Kto poleci mi dobre dzrzwi zewnętrzne wym. 210x150 cm. Nie jestem zwolennikiem dzrzwi drewnianych Cena to oczywiście bardzo ważna rzecz

Skorzystaj z przeglądarki, a będziesz na bieżąco!!

pozdr.

O jakie przeglądarce mówisz? Ludzie na Forum zadają różne pytania, bo często nie wiedzą gdzie szukać.

Jeśli mówisz o samym Forum to trzeba było napisać, że najprosciej skorzystać z opcji szukania.

Jeśli mówisz o ogólnodostępnych przeglądarkach, to nie sadzę, aby wyszukiwarki internetowe na tak postawione pytanie potrafiły odpowiedzieć. Chodzi przecież o doświadczenia, a nie reklamę czegokolwiek!

• 2 weeks później...