Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?

• tradycyjne, skrzyd

Recommended Posts

Oj Kasiu, domek w srodku pusciutki, trzeba porobic bardziej aktualne zdjecia (bo te ktore posiadam sa zbyt ciemne) na dzien dzisiejszy jest zrobiona elektryka, hydraulika, ogrzewanie podlogowe i normalne, sa tynki, wylewki,

Nasz domek też puściutki, ale miło się ogląda zdjęcia z postępami - czyli Aniu chyba czas już założyć wątek w Galerii zdjęć bo jest się czym chwalić i co pokazywać :p

byly 2 wlamania (przy 1 ukradziono nam prawie wszystkie okna, przy 2 ukradziono okna dachowe), wiec budowa jest z przygodami. A jesli chodzi o domek z zew. to zaraz powysylam jego inne ujecia :)

Współczuję, okien troche macie, zo za ludzie :evil:

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

annaz napisał:

byly 2 wlamania (przy 1 ukradziono nam prawie wszystkie okna, przy 2 ukradziono okna dachowe), wiec budowa jest z przygodami. A jesli chodzi o domek z zew. to zaraz powysylam jego inne ujecia

o matko, co za ludzie, okropne! :( Bardzo współczuję.

co do drzwi - pasują wg mnie takie, jak garażowe - a zależy to od koloru elewacji.

Gdybyś miała np. biały płot, drzwi, bramę, podbitkę, balustrady

pozostałe elementy - donice, skrzynki, podjazdy(kostka brukowa, cegła brukowa itp.) w kolorze dachu - ceglaste - było by ładnie :D .

czyli wg mnie - białe drzwi a dodatki - ceglaste, jak dachówka :D

albo II wersja - podbitka dachowa sosnowa, w takim samym kolorze elementy płotu, drzwi sosnowe w i identycznym lazurze, brama garażowa także kolor sosna.

sama zronbiła bym białe - są ładne, eleganckie.

i wtedy też białe balustrady i podbitka.

Kolor elewacji dała bym np. biszkoptowy :D

http://www.domex-drzwi.pl/img/80.jpg

mozna by zrobić białe, ale kolory we witrażu takie pomarańczowe, ceglaste - jak w dachu.

Ładnie by pasowało i wyróżniło drzwi na jasnym tle elewacji.

Masz szprosy w oknach, to witraż pasuje do stylu :)

annaz, jaka planujesz balustrade balkonowa nad wejsciem ? forma, kolor ?,bo to jest istotne przy wyborze drzwi w tej elewacji.

Te biale z witrazem, choc ladne narzucaja okreslony styl i nie kazda balustrada do nich pasuje.

Dom ladny, w proporcjach, tez chetnie zobaczylabym wnetrze :D

• 7 months później...

to raczej temat do dzialu zewnetrza no ale....

Wlasnie zastanawiam sie nad drzwiami zewnetrznymi, najlepiej z atestem antywlamaniowym. Bardzo spodobala mi sie nowa linia Hoormana no ale ta cena to powala (zaczynaja sie od 7550), moze ktos z Was moze doradzic cos ladnego, dobrego jakosciowo i za rozsadna kase?

jestem osobą bardzo ostrożną i obawiającą sie złodziei.

jednak doszłam do wniosku, że nie ma sensu wywalać kasy na jakieś strasznie bezpieczne drzwi i zamki skoro złodziej spokojnie może wejść przez drzwi tarasowe.

dlatego nasze drzwi kosztowały nas 1800 złotych, robione były na zamówienie u stolarza według wzoru, który sami sobie wymyśliliśmy.

z boku mają wstawioną szybkę antyrefleksową to tym bardziej po co tam super zabezpieczenia.

• 5 months później...
www.stolbud.pl

mam od 2 lat, sosnowe, sooper!

A możesz podpowiedzieć czy tego typu drzwi (antywłamaniwe klasy B)uprawniaja do zniżek przy ubezpieczeniu domu???

Czy do złotego dębu dobiorę coś??? Jak długo czekałeś na zamontowanie???