Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?

• tradycyjne, skrzyd

Recommended Posts

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stoję przed wyborem zakupu drzwi wejściowych. Proszę o pomoc, które wybrać drzwi ? :roll: :wink:

1.

http://images23.fotosik.pl/94/40cf4ce1112050de.jpg

2.

http://images30.fotosik.pl/95/1c598f633ac5fdfd.jpg

Zdecydowanie wybrałabym te 1,śliczne i ten kolor,ach,ale to zależy w jakim stylu masz wykończony domek,te 1 bardziej nowoczesne :D

• 2 months później...
  • 1 month później...

Witam,

Stoję przed dylematem wyboru drzwi.

Plan sytuacyjny: moje drzwi frontowe będą zamontowane od strony zachodniej. Z tej strony przeważnie wieje wiatr (czyli jak będzie padać, to pewnie będzie zacinało). Mam nad wejściem balkon (1 m głębokości), czyli coś na kształt zadaszenia. Nie wiem jakie drzwi wybrać: drewniane czy stalowe ocieplane.

Za drewnianymi są:

-termika

-wygląd

Przeciw:

-ryzyko "pracowania" drewna i potencjalne rozeschnięcie i pęknięcia

-nie są tak "wypasione" w elementy anty-włamowe

Metalowe - wady:

-termicznie słabiej wypadają niż drewniane

-możliwość "bąblowania" okleiny

-estetyka też na niższym poziomie niż drewno

Metalowe - zalety:

-trwałe

-nie wrażliwe na odkształcenia (za wyjątkiem okleiny)

I pytanie szczegółowe: w sumie najbardziej podobają mi się drzwi Porta Wrocław (drewno). Czy ktoś z Was ma takie i może się podzielić wrażeniami?

pozdrawiam

A może pomyśl o porządnych drzwiach PCV? My takie właśnie mamy ( wypełnienie Adeco na profilach Oknoplastu ) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jeśli chodzi o estetykę - to jest na bardzo wysokim poziomie, praktycznie nie do odróżnienia od drewnianych, szczelne, bezpieczne. U nas wybór padł na takie właśnie drzwi z uwagi na teren zalewowy. Wklejałam jakiś czas temu zdjęcie naszych drzwi w tym kilku stronicowym wątku o drzwiach zewnętrznych