Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Okna tarasowe tradycyjne czy przesuwne?

• tradycyjne, skrzyd

Recommended Posts

• Odpowiedzi 289
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wkleję ci zdjęcie tych naszych drzwi bo nie umiem tak na szybko znależć tamtego wątku. To jeszcze taka "robocza" wersja z nie zdjętymi do końca taśmami i przed zamontowaniem klamki ale ogólne wyobrażenie oddaje ( mam nadzieję :wink: ) Drzwi były drogie :-? ale jak je zobaczyłam to nie chciałam już żadnych innych

http://images33.fotosik.pl/59/0e32ef9e320ac762.jpg

Te nasz drzwi to wzór rubin. Inne modele tych wypełnień możesz obejrzeć na stronie http://www.adeco.pl

Kolor faktycznie złoty dąb, bardzo ładna okleina, taka "drewniana" :wink:

Były zamawiane u tego samego dealera który sprzedawał nam okna, wypełnienie przyjeżdża z Niemiec, więc trochę na nie czekaliśmy, tak ok. 1 m-ca, a kosztowały z montażem 6900 zł. Z tym, że Adeco ma też tańsze wzory. Wiem, że te witraże były drogie, choć mają jeszcze droższe :wink: - te takie jakby kryształowe.

No niestety ja nie zaprzątałam sobie głowy głupstwami typu okucia, czy wypełnienie - tymi sprawami zajmował się mąż, a ja wybierałam model i kolor :wink: Wiem tylko, że okucia były różne do wyboru a współczynnik U był wysoce zadowalający :D Napewno ci odpowiedzą na maila, bo mąż też z nimi korespondował. A jak ci zależy na czasie to może zadzwoń do nich.

Te Secco też bardzo ładne, taki bardziej nowoczesny wzór.

• 1 month później...
  • 5 weeks później...

Witajcie!

Zastanawiam się nad drzwiami wejściowymi w bloku...

Wielu "szpeców" poleca drzwi Dierre VULCANO - http://www.dierre.com/dierre_international/pl/catalogo.asp?f=85057&l=85090&p=6877

co o tym sądzicie?

Koszt z montażem do około 3200zł

Możecie polecić coś podobnego ale tańszego?

Pozdrawiam!

• 1 month później...

Witam,

przymierzamy się do zakupu drzwi zewnętrznych stalowych. Czy ktoś z was takie posiada, jakiej firmy i jak się sprawują? Jak wygląda użytkowanie takich drzwi, czy nic się z nimi nie dzieje?

czy ktoś z was posiada drzwi stalowe firmy doorpol? np modele Jowisz lub Saturn

pozdrawiam

RG

Cześć

Ja w obecnym mieszkaniu mam zamontowane drzwi stalowe hormanna w okleinie drewnopodobnej i są super. Natomiast w nowym domku zamontowaliśmy drzwi na jesień, a na wiosnę wyszły rdzawe kropki ( drzwi też z hormanna). Nie wiem czy to wina montażu, bo były przycinane od dołu czy jakieś felerne mi się dostały. Nie mogę się doprosić ani wykonawcy ani sprzedawcy o uwzględnienie reklamacji. Twierdzą, że sobie mam pomalować, to nie będzie widać